• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PIETA: jj, ta je dobrá. mě zas hodně bavil ten souboj, kdy jackiemu stařík nenápadně vypomáhá zezadu a ten se jen diví, kde se ty údery v té holi berou :))
    PIETA
    PIETA --- ---
    SEEKER: Snake je výbornej - hrozně se mi líbí scénka se stopama namalovanejma na dvorku. (-;
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: Stále jsem neviděl, musím brzy dohnat, jinak jsem od Tsuie Harka zkouknul nedávno jinou legraci - We Are Going to Eat You, jeho druhej film, kde si bere na paškál žánr kanibalského horroru a mísí ho s hk kungfu komedií, velmi zábavná taškařice, byť jeho první Butterfly Murders mi přišli lepší - ty jsou víc na vážno je to spíš wušia pian řízlé hitchcockovským horrorrem (motýlí zabijáci stojí zato :)
    A včera jsem si konečně doplnil další klasiku: Snake in The Eagles Shadow, je to skoro tak dobré jako Drunken Master, Jackiemu ti otloukánci, z nichž se stanou masteři, opravdu sedí... a Yuen Woo ping je prostě talent.
    PIETA
    PIETA --- ---
    Jo jo, to je prostě vynikající souboj. Jako celej film se mi víc líbila jednička, ale Donnie dvojku vytahuje velmi vysoko.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Once Upon A Time In China II - výborná věc. Donnie vs. Jet - krása.
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Místy je to až takové Ceci n'est pas un Hong Kong film.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: I should've seen it coming...;-)

Fakt je, že US verze Kid With The Golden Arm je opravdu něco extra... *Všechny* Venom filmy jsou nadabovaný debilně, ale asi jenom v případě KWTGA (z toho, co jsem viděla) vnáší dabing do konečnýho výsledku naprosto novou dimenzi...:-)
    Originál sice je praštěnej, ale dabovaná verze je místama až lehce "pythoneskní"...:-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Nonsense!
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Nová anketa (na téma dabing)...
    Pokud k dabingu kdokoli může něco zábavnýho nebo zajímavýho napsat, směle do toho...;-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: Kolorit, ne? :-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Dlouhé záběry toho, jak auto pojíždí po Bangkoku? (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ještě k Duel of Fists - tradičně vtipnej Shaw trailer...:
    http://youtube.com/watch?v=IZ9h3-oAHho
    ...navíc ještě "vylepšenej" anglickým dabingem.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Rozjezd i dojezd mi přišly celkem akorát - tj. rozhodně jsem se nestíhala nudit.
    PIETA
    PIETA --- ---
    Já celou dobu čekal, až se to rozjede. A rozjelo se to, a fajn se to rozjelo, ale až hrozně pozdě.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Tak není to takovej tah na bránu a na emoce, to ne... Ale je to moc fajn boxovací film z docela pěkně podchycenýho atraktivního prostředí... Chemie mezi Chiangem a Lungem rovněž nechybí a padouši jsou velmi, velmi padouchovatí...
    Prostě je to dobrý...:-)
    Chce to překousnout ten nechangovskej tón a na CC poněkud netradiční dénouement - ale to už je otázka očekávání, ne filmu jako takovýho...:-)
    Ale jo, ten druhej Duel mám taky radši...;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Tak mě to zas tak moc nevzalo. Jo, má to svoje momenty (eagle claw atd.), ale přišlo mi to spíš slabší. V porovnání s druhejma pěstma...
    PIETA
    PIETA --- ---
    Asi vím, co si dneska pustím. (-;
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Duel of Fists - taky paráda. Krásně surový souboje (Ong-Bak to samozřejmě není, ale v porovnání s klasickým "opera-school" kung-fu to bylo pěkně rázný) - a Ti Lung ještě svlečenější než obvykle...;-)
    A musím říct, že konec mě šokoval...
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Ty přehledy hlaviček z jednotlivejch filmů jsou geniální!
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ku Feng je úžasnej chameleon... A herecky myslím jeden z nejschopnějších chlapíků od SB.

Propos - teď jsem si uvědomila, že tu muziku z Duelu znám vlastně spíš z New One-Armed Swordsmana. Konkrétně právě ten Ramblerův motiv...
    Ono teda není 100% vylouč, že jsem to slyšela tam i tam...:-)
    ...
    Výborně - skvělá záminka pustit si Jednoručku i Bao biao znova...:-)
    (Odkud se to vzalo v Shin du bei dao nebo Bao biao, to je ovšem i nadále otázka...;-) Asi z nějaký music library...:-))
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Starší brácha nebyl špatnej, ale vedle těch ostatních dost zaniknul. A Ku Feng mi ani podle těch fotek vůbec nic neříká, nebýt toho, že je i u New One-Armed Swordsman. (:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam