• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    PIETA
    PIETA --- ---
    Teď úžasnej moment - v Brave Archer 3 je slo-mo záběr záporáka, kterák provádí powerup, pomalej a fakt krásnej záběr, a na pozadí k němu běží nezpomalený zvuk okolní bitky. Dohromady do působí naprosto kouzelně.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Water Margin taky fajn. Epické, heroické a k prasknutí narvané SB hvězdami. Akorát je tam toho na jeden film trochu moc, takže člověk si to sice královsky užije, bude si libovat v tom, jak jsou ti hrdinové úžasní a cool, ale po tom závěrečném "THE END" dojmy docela rychle vyšumí. Ocenila bych větší důraz na 'character introduction & development', ale to se lehko řekne a hůř udělá, když potenciálně velice zajímavých postav je v tom filmu tak početná smečka. Za zhlédnutí to ale rozhodně stojí.
    8/10
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Konečně jsem viděla Vengeance! a jsem unešena...
    PIETA
    PIETA --- ---
    Brave Archer 2 - člověk by neřekl, jak zajímavej může bejt film, kde skoro čtvrtinu délky hlavní hrdina sedí ve tmě a kouká dírou ven nebo pozoruje Velkej vůz. (-;
    PIETA
    PIETA --- ---
    Nedá, vyšlo D&D 4ed, povinnost volá. (-:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ono se časem dá zvládnout obojí...;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Kdepa, budu pokračovat v Brave Archerech.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: Poslechni ho... ROCH 06... Jdi do toho...;-)
    (Anebo do TVB verze - pak porovnáme zápisky...;-))

Jinak - včera Sentimental Swordsman s Ti Lungem... Moc prima věc.
    Ti Lunga naprosto žeru - a i tak mě dokázal jako Li Xun Huan lehce překvapit (příjemně, samozřejmě).
    Akorát mám pocit, že s obyč vrhací dýkou by byl ještě víc cool než s tím fancy vějířem. Ne že by ten vějíř vybavenej dýkama byl špatnej - ale Dagger Li je tak pekelně cool mimo jiný i proto, že jeho dýka je třetí v pořadí v Bai Xiaoshengově "žebříčku" zbraní i přesto, že je to jenom úplně normální, naprosto obyčejná vrhací dýka - dokud se ovšem nezaleskne v Li Xun Huanově dlani (a taky že u sebe nosívá jen jednu).
    Ale jinak fakt prima. Víceméně bez zásadních výhrad. Jsem zvědavá na sequel.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    PIETA: Ja vim. Ja zase pro zmenu doporucoval :)
    PIETA
    PIETA --- ---
    SEEKER: Tohle je podle mě docela univerzální vývoj. Já zbožňuju hollywoodské akční filmy z +- osmdesátých let (řekněme od Blade Runnera do Die Hard 3) právě proto, že tehdy tam ještě točili, jak ty říkáš, neučesaně.

BIDLO: Ale já si nestěžoval! (-;
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    PIETA: Proc nezkusis radeji serialy? Jsou (ci budou) zfilmovany vsechny knihy. Nekdy dokone i vickrat (HK/Pek)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: no hele já právě z něj taky mám vyzoblejch jen pár věcí, de fakto koukám akorát na Toovky - takže možná moc generalizuju. a je určitě pár režisérů, kteří stojej za pozornost. Zrovna se hodlám seznámit s tvorbou Ho-Cheung Panga (Isabella, Exodus, Men Suddenly in Black), který mi byl doporučen znalcem jako jeden z těch, co stojí za pozornost nejvíc.
    Jinak jak píšeš, taky končim někde v půlce devadesátek, kdy jako by všichni s předánim hk číně ztratili dech nebo prchli do USA. (Hark) Jediný kdo pořádný druhý (ne-li první) dech konečně chytil, byl Johnnie To (vrstevník Wooa a ostatních klasiků!!) a založil svou Milky Way :))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SEEKER: To pak jo...
    Je fakt, že současnej HK moc nakoukanej nemám, většinou končím někde kolem poloviny 90. let...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: já to asi napsal blbě. ono samozřejmě zrovna v prvním In the name of duty toho melodramatu je dost a nic proti tomu. mě jde o to, že si to tam v těch osmdesátkách sekali tak nějak po svém, ty filmy byly kompletně celé odlišné od toho jak se dělají v usa. samozřejmě tam byly využívány všechny žánrové i formální prvky vymyšlené hollywoodem ale svébytným způsobem. A obvykle v jednom filmu bylo třeba spousta až přehnaného melodramatu (ještě podpořeného těmi úžasnými synťáky), ale nechyběla nadsázka, skoky do jiných žánrů - vše bylo zároveň technicky a formálně precizní (kamera, střih, hudba - rytmizování děje na plátně...), přitom však též tak nějak neučesané a divoké na úrovni narace či díky skokům do různých žánrů, ale třeba i díky divným logickým lapsům či vtipným způsobům urychlování děje.
    Kdežto dnes je to často špatná kopie hollywoodu (či dobrá kopie špatného hollywoodu) s tím, že tam stále mají lepší martial arts choreografy, ale nic víc nic míň
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já vývoj charakterů (byť třeba neohrabaný) a (melo)drama ráda... Klidně i v poměrně vysoký míře.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Jinak stejně mě tyhle filmy baví moc právě tim, jak si na nic moc nehrajou, jsou stylizované a přitom se furt dokážou shazovat. Průser současnýho hongkongu je, že hrozně nasákl hollywoodem. A mnoho filmů zabíjí, že mají jakési "umělecké" ambice. Zabíjí to jak ryze akční věci typu Flash Point, kde člověka moří s vývojem charakterů a (melo)dramatem, tak i ty opravdu ambiciózní (a v zásadě často povedené ) věci jako Protégé od Derreka Yeeho, kde je těch voice overů a jinak sdělovaných myšlenek a sugestivních záběrů na nebe příliš, byť ten film je jinak hodně slušný poměrně precizně zrežírovaný.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Na tohle spojování ksichtů se jménama je HKcinemagic docela ideální nástroj...;-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: jj, to bude on. Díky. Ten jeho obličej se mi hrozně vryl do paměti a měl jsem opravdu potřebu si ho spojit s nějakým jménem, byť mi bylo jasné, že to bude figurkář nejspíš bez jakékoli významnější role
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Tak si teď sjíždím "Girls with Guns" sérku In The Line of Duty (AKA Red Force AKA Police Assassins AKA Yes, Madam AKA Ultra Force :) a v každym díle hraje tenhle divnej týpek nějakýho béčkovýho záporáka. Netušíte někdo, jak se ten herec, co škrtí Cynthii Rothrockovou, jmenuje?

Tohle je z dvojky (ehm, tedy z toho dílu jak tam hraje rothrocková i yeohová, číslování je opravdu dost vtipná věc u těhle sérek). A omlouvám se za drobný OT, ale zase těch bojůvek je tu požehnaně, takže to sem vcelku patří...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam