• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    PIETA
    PIETA --- ---
    SEEKER: Tohle je podle mě docela univerzální vývoj. Já zbožňuju hollywoodské akční filmy z +- osmdesátých let (řekněme od Blade Runnera do Die Hard 3) právě proto, že tehdy tam ještě točili, jak ty říkáš, neučesaně.

BIDLO: Ale já si nestěžoval! (-;
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    PIETA: Proc nezkusis radeji serialy? Jsou (ci budou) zfilmovany vsechny knihy. Nekdy dokone i vickrat (HK/Pek)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: no hele já právě z něj taky mám vyzoblejch jen pár věcí, de fakto koukám akorát na Toovky - takže možná moc generalizuju. a je určitě pár režisérů, kteří stojej za pozornost. Zrovna se hodlám seznámit s tvorbou Ho-Cheung Panga (Isabella, Exodus, Men Suddenly in Black), který mi byl doporučen znalcem jako jeden z těch, co stojí za pozornost nejvíc.
    Jinak jak píšeš, taky končim někde v půlce devadesátek, kdy jako by všichni s předánim hk číně ztratili dech nebo prchli do USA. (Hark) Jediný kdo pořádný druhý (ne-li první) dech konečně chytil, byl Johnnie To (vrstevník Wooa a ostatních klasiků!!) a založil svou Milky Way :))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SEEKER: To pak jo...
    Je fakt, že současnej HK moc nakoukanej nemám, většinou končím někde kolem poloviny 90. let...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: já to asi napsal blbě. ono samozřejmě zrovna v prvním In the name of duty toho melodramatu je dost a nic proti tomu. mě jde o to, že si to tam v těch osmdesátkách sekali tak nějak po svém, ty filmy byly kompletně celé odlišné od toho jak se dělají v usa. samozřejmě tam byly využívány všechny žánrové i formální prvky vymyšlené hollywoodem ale svébytným způsobem. A obvykle v jednom filmu bylo třeba spousta až přehnaného melodramatu (ještě podpořeného těmi úžasnými synťáky), ale nechyběla nadsázka, skoky do jiných žánrů - vše bylo zároveň technicky a formálně precizní (kamera, střih, hudba - rytmizování děje na plátně...), přitom však též tak nějak neučesané a divoké na úrovni narace či díky skokům do různých žánrů, ale třeba i díky divným logickým lapsům či vtipným způsobům urychlování děje.
    Kdežto dnes je to často špatná kopie hollywoodu (či dobrá kopie špatného hollywoodu) s tím, že tam stále mají lepší martial arts choreografy, ale nic víc nic míň
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já vývoj charakterů (byť třeba neohrabaný) a (melo)drama ráda... Klidně i v poměrně vysoký míře.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Jinak stejně mě tyhle filmy baví moc právě tim, jak si na nic moc nehrajou, jsou stylizované a přitom se furt dokážou shazovat. Průser současnýho hongkongu je, že hrozně nasákl hollywoodem. A mnoho filmů zabíjí, že mají jakési "umělecké" ambice. Zabíjí to jak ryze akční věci typu Flash Point, kde člověka moří s vývojem charakterů a (melo)dramatem, tak i ty opravdu ambiciózní (a v zásadě často povedené ) věci jako Protégé od Derreka Yeeho, kde je těch voice overů a jinak sdělovaných myšlenek a sugestivních záběrů na nebe příliš, byť ten film je jinak hodně slušný poměrně precizně zrežírovaný.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Na tohle spojování ksichtů se jménama je HKcinemagic docela ideální nástroj...;-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    MAEDHROS: jj, to bude on. Díky. Ten jeho obličej se mi hrozně vryl do paměti a měl jsem opravdu potřebu si ho spojit s nějakým jménem, byť mi bylo jasné, že to bude figurkář nejspíš bez jakékoli významnější role
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Tak si teď sjíždím "Girls with Guns" sérku In The Line of Duty (AKA Red Force AKA Police Assassins AKA Yes, Madam AKA Ultra Force :) a v každym díle hraje tenhle divnej týpek nějakýho béčkovýho záporáka. Netušíte někdo, jak se ten herec, co škrtí Cynthii Rothrockovou, jmenuje?

Tohle je z dvojky (ehm, tedy z toho dílu jak tam hraje rothrocková i yeohová, číslování je opravdu dost vtipná věc u těhle sérek). A omlouvám se za drobný OT, ale zase těch bojůvek je tu požehnaně, takže to sem vcelku patří...
    D_EVIL
    D_EVIL --- ---
    SEEKER: Diky moc. To je ono. Pokud se ti to povede nekde sehnat tak prosim dej vedet...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Tak jsem doháněl resty a zhlédl Flash Point. musim říct že mě to hodně zklamalo. víc se o tom rozepisuju u sebe v Planet Hong Kong, ono to ostatně zas až tak martial arts ani není, furt se tam jakože budují charaktery a kde nic tu nic.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    ELDERIK: zrovna jsem se dnes prohrabával torrenty starých hk pecek a tohle je jeden z kousků který mám taktéž v pořadníku na stažení. tady je rozcestník, na několik torrentů, alespoň 2 verze tam jsou, jedna z nich Rmvb, druhá snad avíčko. jazyky jsem nezkoumal, tak doufej, že to nebude eng dubbed
    http://www.torrentz.com/search?q=the+storm+riders
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Nevíte náhodou, kde se dá sehnat film "The Storm Riders" (Fung wan: Hung ba tin ha). Ideálně s českýma titulkama. Dik moc.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    a ještě dodatek: na karagarze je živý torrent...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    SEEKER: tady jsou linky na pár torrentů, ale vypadají bohužel uhynule.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    D_EVIL: To budou asi Eastern Condors od Sammo Hunga, no sám se po nich poohlédnu, nevypadá to totiž vůbec zle!

http://www.imdb.com/title/tt0090956/#comment
    D_EVIL
    D_EVIL --- ---
    Prosim o radu mistni odborniky: Jedna se o film HK. Je to adaptace Tuctu spinavcu, se spoustou akce, mlaticek a vybornym soubojem na konec. Ja proste na tech 80. letech ujizdim :-)
    V prvni rade vi nekdo jmeno, popripade kde stahnout?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Týjo...
    Ashes of Time Redux
    ...vypadá to dobře:
    The first surprise about Wong Kar-wai's revamped, re-edited and rescored version of his 1994 cult wuxia classic Ashes Of Time is just how little has been changed. The second is how much these minor tweaks still have helped clarify the Hong Kong auteur's interpretation of Louis Cha's historical fantasy novel The Eagle-Shooting Hero, confirming that his most poetic, experimental film belongs not in the curiosity cabinet but on the big screen.

To asi budu chtít vidět - když si vezmu jak fajn je originál...
    PIETA
    PIETA --- ---
    Stahuju, stahuju. Totiž chci říct, už jsou objednané.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam