• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    http://www.kungfucinema.com
    http://www.shaolinchamber.com
    http://asiantitulky.tk
    Hong Kong Cinemagic
    The HK Actors Index
    Hong Kong Movie DataBase
    Ancient Tomb Sect
    Hong Kong Film Archive
    Shaw Brothers Reloaded
    The Girls Guide to Hong Kong Movies©...:-]

Wuxiasociety forum
    KF Cinema-KF Fandom Forum

Shaolin Society - najdete tam i minirecenze filmů, ale za pozornost stojí především sekce věnované historii kung-fu, bojovým stylům a zbraním...
    Bey's Blog - blog Beye Logana na stránkách Dragon Dynasty. Jak Dragon Dynasty, tak Bey Logan jsou jména, která by žádného martial arts/wuxia fandu neměla nechávat chladným...;-)
    Heroes of the East - blog (zatím) čtyř nadšenců věnovaný asijskému filmu (CZ & SK)

...tematicky spřízněné kluby...:
    [ Chambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi) ]
    Asijske filmy - japonske, korejske, cinske... tipy a doporuceni
    Planet Hong Kong

Diskuse je sice primárně o pohyblivých obrázcích, nicméně debaty např. o wuxia literatuře nebo komiksech jsou rovněž vítány...

----------------------------------------------------------------------------
    Martial arts & wuxia (a jiné žánrově spřízněné záležitosti) v TV:
    ----------------------------------------------------------------------------

9.1. - 22:25 a 10. 1. - 02:25, TV MGM
    Msta (Bao chou AKA Vengeance!)
    Herec čínské opery Guan Yulou je hanebně zavražděn - a je na jeho mladším bratrovi, aby ho pomstil.
    David Chiang prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret.
    Hong Kong, 1970.
    Režie: Chang Cheh; hrají: David Chiang, Ti Lung, Ku Feng, Wang Ping, Hoh Ban, Yeung Chi Hing, Wong Ching Ho, Chuen Yuen, Alice Au Yin Ching, Wong Chung, Cheng Lei, Chan Sing, aj.
    rozbalit záhlaví
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PETGRIDUS: tyjo nechceš psát nějaký mezinárodnější názvy? takhle si to musim najít, o co vůbec jde. :)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    ahoj nemate tady nekdo shogunovi ninjove a uder otevrenou dlani?:)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: Já mám zrovna v tomhle výjimečně jasno, i když hlavně štíra a ropuchu taky dost žeru.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MAEDHROS: to je moc fajn film
    PIETA
    PIETA --- ---
    Uf, to je zase jednou těžká anketa... Povolených hlasů 1? To nedávám. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Zatím ani hlas pro Ropuchu? Tiše žasnu...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Five Deadly Venoms.

Klasika. Něco jako povinné sledování. Napravit. Urychleně. Odchod...;-)))

(Ale přiznávám, že jsem dost zvědavá, kolik hlasů se nakonec (ne)sejde...)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Tak u té vůbec nevím, co jde, tak nehlasuju. :))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Nová anketa.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PIETA: LOL, potěšilo, pobavilo....
    PIETA
    PIETA --- ---
    PIETA
    PIETA --- ---
    OMG!!!
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MALKHUT: Boží...:-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Jsem objevil zajímavý video, částečně to sem myslím patří. :-)
    http://video.stumbleupon.com/#p=aogs7bcr48
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PIETA: Víš jak... XLN je v podstatě taková světice. Hodná holka. Čistá, cudná, za hrob věrná, chladného vystupování a vřelého srdce...
    A naprosto k nesnesení.
    Mám chvílema pocit, že nic moc jinýho, než oddaná láska k YG ji nějak výrazně necharakterizuje. To se dá snést v celovečeráku, ale po skoro 30 epizodách je to dost na zblití...;-)
    Teď navíc došlo k jednomu konfliktu, ve kterým sice byla vysloveně v právu, takže jí objektivně nemám co zazlívat - ale mám ji ráda zas o něco míň (ale aspoň teď měla nějakou chvíli trochu šťávy, to se zas musí nechat).
    :-]
    Jak říkám. Zlatá QQ, její dětinské záchvaty žárlivosti a nevymáchaná huba.

Zatím to vypadá tak, že epizody, který maj XLN a YG víceméně pro sebe, jsou zdaleka nejhorší. Člověk čeká na mongolskej nájezd jak na smilování boží...;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    MAEDHROS: Horší než Qing Qing? A neříkal ti někdo, že v seriálu je Q.Q. proti knize ještě docela snesitelná?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Průběžnej Return of Condor Heroes '06 report. Yang Guo mi přestává vadit... Ale posledních x dílů ve mně narůstá docela silná antipatie vůči Xiao Long Nu. Celkem se těším, až si to přečtu - aspoň zjistím, jestli ji Jin Yong jako takovou krávu napsal, nebo jestli za to může Liu Yi Fei...;-) Zlatá Qing Qing v Sword Stained With Royal Blood '07, řeknu vám. Byla to sice strašná slepice, ale aspoň to byla slepice s osobností. XLN je tak 2D, až se z toho zvedá žaludek...;-)
    Kdykoli se v tom seriálu ozve "Gugu" nebo "Guo'er" z úst YG nebo XLN, zježí se mi vlasy na hlavě a chce se mi zabíjet...:-)
    Ale všechno ostatní (až na CGI) je opravdu skvělý.
    Jinak - Ba Yin jako Jin Lun Da Wang oběma hlavním protagonistům celej seriál prostě ukrad. Postavy jako Gongsun Zhi a jeho stará, Zhao ZhiJing, Zhen ZhiBing, většina pojmenovanejch postav z mongolskýho tábora, Wu brothers, Old Urchin - a samozřejmě Guo Jing a Huang Rong - jsou taky naprosto výborný. Kvůli nim a řadě dalších (a kvůli fajn bitkám, sceneriím, kostýmům a výpravě) se opravdu vyplatí na ROCH 06 dívat. Kvůli Yang Guovi a Xiao Long Nu opravdu ne.
    (Uvidíme, jak si povedou, až zestárnou, zatím jsem teprv u epizody 25.)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    S každým dalším zhlédnutím Drunken Mastera II jsem zamilovanější do Anity Mui...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Asi tak - když si vzpomenu na tu scénu z Blood Brothers, kdy se celej trojlístek po delším čase sejde a v tu chvíli je nad slunce jasný, že Ma Xinyi oba "bratry" definitivně přerostl a všechno je jinak, běhá mi mráz po zádech doteď. Ve Warlords nic tak silnýho není, stovkám komparzistů, vřavě bitev a úžasně přesvědčivý krvi a špíně navzdory.
    Nicméně pořád považuju Warlords za úžasnej film. Je tu nevyužitej potenciál, to ano - ale zdaleka to IMHO není tak nezajímavý, jak naznačuje třeba hodnocení na ČSFD.

Forbidden Kingdom mě teprv čeká.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    ty jo vy mi tady vzdycky udelate chute
    ze dokonce premyslim vzdycky o tom ze prekonam svou paranoiu a neduveru k vymennym sitim :)))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam