• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Dneska jsem zkoukla The Iron fisted Monk - příjemnej filmík, na kterým mě asi nejvíc bavil bratr Dak v podání Chan Singa; a závěrečná bitka - ta byla lahůdková.

BIDLO: Tohle vypadá zajímavě. Ba skoro až slibně... "The Sword and the Martial Arts World" zní docela wuxia-ish. jestli se to Johnovi povede aspoň skoro tak jako Last Hurrah, bude to stát za to...

BIDLO
    BIDLO --- ---
    YEOH TO STAR IN KUNG FU FILM

Former Bond girl Michelle Yeoh said Sunday that she will star in an upcoming kung fu movie directed by John Woo, adding that she's not avoiding action movies despite a recent break from the genre.

At the 12th Shanghai International Film Festival, the Tomorrow Never Dies and Crouching Tiger, Hidden Dragon actress said the Chinese-language film -- tentatively called The Sword and the Martial Arts World -- will start shooting in China in September.

http://www.miamiherald.com/entertainment/people/story/1107962.html
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Teď se dívám, že je to vlastně stejný (nebo podobný?) jako Master with Cracked fingers ze stejnýho roku (doufám :), akorát jsou přidaný některý scény navíc a trošku jinak je to sestříhaný. Holt takhle se dělaly hongkongský filmy v 70. letech. :-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Teď jsem objevil starej film s Jackie Chanem "Cub Tiger of Kwang Tung". Zajímavý, jak na Internetu liší časy, kdy ten film byl vydanej, nejčastěji 1971 nebo 1973. Ale i kdyby to bylo v 1973, tak mě fascinuje, že to Jackie točil už v 19 letech. :-)
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    do píče, to je ale tejden.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ...a Shek Kin, aby toho nebylo málo.
    Hoši... Stačilo.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ...zemřel Ho Meng Hua, režisér klasik jako Human Lanterns nebo Flying Guillotine...
    RIP.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MASTA: hele to znam - HKC je fajn! :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    M1C4A1: tak s tímhle fakt opatrně, to je dost extrémní tvrzení, Bruce Lee byl skoro jedinej, s kym se točily filmy s dlouhými záběry, naopak skoro všichni hk režiséři prosluli schopností neuvěřitelným způsobem rytmizovat film pomocí střihu a prakticky vždy to, myslím, bylo ku prospěchu věci, Tsui Hark by mohl vyprávět.
    MASTA
    MASTA --- ---
    PEJR: Tak my s tim taky nikam do světa nechodili :) je to starý skoro deset let, bylo nám osmnáct a bavilo nás to. Ve svý podstatě to bylo něco jako tenhle klub, parta kluků co milovala asijský filmy akorát mi si to chtěli zkusit i točit... Moh bych se vymlouvat na spoustu věcí ale nebudu, v zásadě není o čem polemizovat, protože cos napsal je pravda.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Bojovým filmům málo prospívají prostřihy; čím delší ta scéna je natočená v kuse, tím to vypadá líp.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MASTA: nevim co jsem cekal, ale me to prijde primo strasny.. priznavam ze jsem nikdy nic takovyho netocil ani jako protagonista ani jako reziser/kameraman, osobne bych s necim takovym do sveta nesel
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Huráá!
    MASTA
    MASTA --- ---
    SEEKER: Zase takovej boom to není :) hraje tam Čínan i Brazilec, ale oba dva žijí zde v PRaze, takže zase žádný terno. Ale na druhou stranu oba jsou v tom co dělaj dobrý. A lidé co tam hrají jsou fakt slibný, ale to všechno může zabít špatná choreografie tak uvidíme. :)

slušný věci jsme dělali už před deset rokama :) http://www.youtube.com/watch?v=xFHiIvWlVxs

http://www.youtube.com/watch?v=wMVjvdUTSzk
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Updaty TV programu v záhlaví zdaleka nestíhám tak, jak bych si představovala...:-)
    Takže pokud jste prošvihli New Police Story, biju čelem o zem.
    Mám nejasnej dojem, že dnes (tj. ve čtvrtek) odpoledne poběží pro změnu A Chinese Tall Story...
    Což vlastně není ani klasickej martial film, ani wuxia, ale tak ono to vlastně jednoznačně nezapadá do *žádné* jasně vymezitelné škatule - a je to velmi mile (a velmi) potrhlé.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    "Lethal Weapons of Love and Passion" (ten angl. název je běsnej, já vím) se zatím tváří jako velice fajn podívaná. A už od začátku se to tuze pěkně zamotává.
    A samozřejmě oblíbení old-timeři (Gordon Liu, David Chiang, Eddy Ko) k tomu.
    KH_B
    KH_B --- ---
    SEEKER: však jo...
    na druhou stranu, třeba zrovna v případě Shanghai Knights byla polovina štábu česká, včetně takovejch zásadních departmentů jako výprava nebo produkce...
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    KH_B: eh to je ale dost zásadní rozdíl, že. To že si sem někdo přijede něco točit, nic neznamená; prostě se mu nechtělo táhnout až třeba do rumunska, kde jsou sice levnější, ale neposkytnou takové zázemí apod.
    Já jsem tím teda fascinován, že z famu vyleze takováto absolventská práce. Doufám, že se vydaří. Zítra snad zjistím něco více.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam