• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSMartial arts & wuxia filmy a seriály - (nejen) Hong Kong, Taiwan, Korea...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já mám krk, hlas i průdušky momentálně v hajzlu a pít nemůžu...
    Ale vy mu dneska připijte.

:-(

This morning, after battling with cancer for some years, famous Shaw director, actor and action choreographer LIU CHIA LIANG passed away at age 78 in the Union Hospital (HK). He leaves behind a legacy of memorable films and will be missed by fans, friends and family! R.I.P.!!!

PS: Dr. Mo Yu Yin, medical chief of Union Paternity Hospital will disclose the cause of death and details at a press conference this afternoon. In a hospital statement he told the press: “This early morning, Mr. Liu Chia Liang died peacefully as he was in company with his family and close friends.”

(Text ukraden Ma Hsing Yimu na FB.)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Trochu ubrečené, ale docela to ujde. pořád se mi na tohle téma ale asi nejvíc líbil ten seriál Shao Nian Yang Jia Jiang z roku 2006.
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    Kdyby měl někdo zájem tak kamarád je taky blázen do kung fu filmů (jako já, ale já nejsem až takovej cvok xD) a vím jen o 1 člověku u nás co má větší sbírku filmů než on a ten je z anglie a učí tady jazyky. Zejtra sem hodim seznam co všechno má. Jeho sbírka je opravdu mamutích rozměrů, přes 2500 filmů..... :-))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUTHA: Gramdmaster super, úplně mi to spravilo chuť po tom podivném final fight, kde yip man fuirt jen sedí u stolu, žere a pije čaj :)
    PIETA
    PIETA --- ---
    Znovu jsem skouknul Duel to the Death, to jsou opravdu dva filmy v jednom - jeden je naprosto zběsilá super-ninja show, druhý je střízlivé drama o povinnosti, věrnosti, ambicích a čínské a japonské národní povaze.
    Ale oba filmy jsou dobré. (:
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    TYRAEL: Toho DVD jsou teď plný stánky s levnejma plackama (10 za kus). Už jsem ho zahlídla na docela dost místech po Brně, divila bych se, kdyby toho v Praze bylo míň...
    Vůbec jsou teď stánky, zdá se, zaplavený spoustou starejch pokladů ze skladů...:-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    TYRAEL: Hehe.
    Po přestavbě je teď na hlaváku spodní patro, ve kterém jsou vlezy do metra, horní patro, odkud už se chodí přímo k vlakům, a dlouhé šikmé jezdící chodníčky mezi nima. Tenhle stánek je v horním patře přímo mezi horníma koncema prostředního levého a prostředního pravého chodníčku. Je to poblíž Burger Kinga a horních cedulí s odjezdama.
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    PIETA: Udej jasné GPS koordináty nebo přesnější popis. Na hlaváku je spousta stánků s DVD a tohle zní jako něco co nechci prošvihnout...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Zrovna Ming jian se někde online nejspíš pohybuje v kvalitě o něco lepší, hrozně bych se divila, kdyby zrovna tahle klasika někde nevyšla aspoň trochu jako "u lidí"...

To DVD mám taky, koupil mi ho jeden týpek z Wuxiasociety (nebo teda vlastně teď už asi definitivně z Rivers & Lakes), když byl v Brně na návštěvě...:-] Zatím jsem ale neměla čas se na to mrknout, takže kvalitu těžko posoudit.

Jinak teda umění se vkrádá docela dost, ale z týhle éry (late 70s, early 80s) pro mě asi nejpřesahovějším kouskem zůstává Soul of the Sword...
    PIETA
    PIETA --- ---
    Měl jsem cestu kolem hlaváku a tamního stánku s DVD po deseti korunách, tak jsem si odnesl hromádku úlovků. Čekal jsem klasické staré braky, ale hned první, Meč osudu (Ming Jian) mě hodně překvapil. Ten film je úžasný! Špičková kamera a střih, výborná hudba, atmosféra, že by se dala mečem krájet... Zajímavé souboje, výborní hrdinové, výrazní záporáci, prostě všechno. Hlavně je ten film úplně jiný, než jsem zvyklý, řekl bych hodně lyrický, sice pořád nezpochybnitelně wuxia, ale dost se do toho vkrádá umění... Tahle dobře investovat deset korun se mi snad v životě nepovedlo, a asi už ani nepovede. (-;

Škoda akorát, že na DVD je film v kvalitě jak přímo z VHS...
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Tak to máme skoro přesně obráceně, jako The Guillotines mohly bejt lepší, ale čekala jsem to mnohem horší (a jsem zvědavá na Bělovlásku z těch nových remaků), ale Last Tycoon mě dost zklamal - po obou Shanghai Bund jsem čekala něco o hodně víc. Takový studený, nijaký, nejlepší ze všeho tam byl Gao Hu, ale toho tam zas na nadšený ovace bylo moc málo, ani Francis Ng, nepřekvapil, je poslední dobou pořád stejnější. Hudba byla asi to nejlepší na celý věci, a vstup Sammo Hunga na scénu. To už byl mnohem lepší Great Magician, i když to byla komedie, pravda :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MUTHA: Mně se Banket líbil - jako sled obrazů, prostě člověk prochází galerií, něco jako křížová cesta, příběh v obrazech :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Erhu se (co do zvuku) dá *někdy* poplést s houslema, ale s guqinem určo ne...:-)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    To brnkadlo byl myslím guqin (7 strun)...
    KOLOUSCE
    KOLOUSCE --- ---
    Ip Man The Final Fight - Trailer - Herman Yau - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=1ujABThZshA
    HATOR
    HATOR --- ---
    Houby silat! Vietnamský tentononc, na to se těším :) Johnny byl boží už v Rebelovi, a mačetový souboj jak převzatý z prequelu k Young and Dangerous. Moc pěkný, a to nerozumím ani slovo ;)

Chinatown Trailer - Johny Trí Nguyễn
    http://asianmoviepulse.com/2013/02/china-town-trailer-johny-tri-nguyen/
    HATOR
    HATOR --- ---
    Hezká přehlídka :)

HATOR
    HATOR --- ---
    ULRIK: No asi ano, uznávám. Já to fakt nechci zbytečně matlat, ale vím, v jaký formě chodí dialogovky na tyhle "špeky". Obvykle to řeším stažením několika verzí amatérských titulků, pokud jsou dostupné, a snažím se v tom vyznat - jinak ten film jsem nepřekládala, aby bylo jasno, ale prostě dialogovka je obvykle neuvěřitelně mizerná a film strašně spěchá.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    HATOR: "kolik lidí, i těch, co na tyhle věci koukají, vědí, co je to silat" - hodně :) A měl by to právě vědět hlavně ten překladatel...ale jak říkáš, kdoví z jaké verze to ten nebožák překládal...
    HATOR
    HATOR --- ---
    GAF: Jestli byla jediná vada celýho dabingu tohle...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam