Nejlepší na tom je, že mě prostě jen v klubu o nabídkách a poptávkách zarazilo, že si někdo může takhle veřejně dovolit nabízet drogy za drogy, aniž by mu to někdo zatrhnul. A jako důvod k pohoršení jsem neměl ani tak zákony, protože naše zákonodárce v mnoha případech nepovažuji za příliš soudné, jako spíš odpor k tomu, jak to může takhle veřejně nabízet.
Jsem dost benevolentní, každý má právo sám se sebou dělat cokoliv, co se mu zachce a pokud se více lidí dohodne na nějaké vzájemné činnosti, tak mají právo na totéž. Bez ohledu na zákony, pouze jeden jediný musí platit - nesmí to nijak negativně ovlivnit ostatní lidi (puristé by mohli říct, že nejlépe ani pozitivně, co když o to někdo nestojí).
Ale stejně jako bych nedovolil pedofilovi nabízet sex dětem s tím, že když někdo z nich bude chtít, tak si to rozdají, tak nesnesu nabízet drogy. Je mi jasné, na koho byla nabídka namířena - na někoho, kdo už drogy bere a něco o nich ví (nebo si myslí, že něco ví) - ale Nyx není jen pro feťáky, ani jen pro huliče a přírodu požívající jedince. Chodí sem i děti, což je pro mě každý, kdo není dospělý - pro nedostatek definic - dle zákona. A ty by to číst neměly. To mi vadí.
Dělám web pro děti a mládež a zakázanými tématy jsou drogy, satanismus a podobné věci. Dle mého vlastního morálního kodexu odmítám, aby je tam někdo propagoval a je to čistě subjektivní rozhodnutí. Mohou si o tom psát v poště, mohou si to šeptat, ale pokud se někdo, kdo o tom nemá ponětí a je ve věku, kdy má nutkání zkoušet vše zakázané a neznámé, tak ať si k tomu najdou kontakty jinde.
A dokonce i člověk, kterému drogy zničily život a ještě to třeba ani sám neví, by snad mohl mít dost soudnosti, aby je takhle veřejně nenabízel a nesháněl.
Pro další info, aby bylo jasné, jsem kuřák, alkohol téměř nepiju, ale nejsem abstinent a hulení marihuanu jsem zkoušel a to opakovaně. Nemyslím, že tohle je špatné, každý může požívat, co chce. Ale neměl by to nabízet těm, kteří do toho ještě nespadli nebo to propagovat.