ETHAN: já mám například kamaráda, který si každý měsíc kupuje nový nůž. nekecám. pořád ho nosí s sebou. všude, snad i do postele. je tím úplně poznamenaný. je tohle závislost? když ho nemá, cítí se nesvůj.. jeví jisé vnější znaky závislosti, které jistě vypovídají o jeho vnitřních procesech a stavech. čili to logicky také ovlivňuje jeho sociální chování.
vůbec naše sociální chování ovlivňuje vše kolem nás. i ty jsi závislý na mnoha věcech. na městské infrastruktuře, internetu, televizi, inženýrských sítích, tvá žena je pravděpodobně závislá na kosmetice. atd.
bereš-li si do úst pojem závislost, uvědom si, co všechno se do něj vejde.
naopak nezávislost je to, co chápu tak, že si jedinec svobodně vybírá na čem bude závislý, libovolně zkouší cesty. a jak víš i ty, každému sedí něco jiného. bla bla, každý nechť se vydá tou svou cestou... amen.
my dětem můžem ukázat nekonečné množství dveří, ale do kterých vstoupí, o tom ať si rozhodujou samy. Proč na některé dveře dávat ceduli "VSTUP ZAKázáN", nebo snad "STAFF ONLY"?
neměl si snad i ty jako malý chuť, právě a zrovna do těchto dveří nahlédnout, největší?
nutno ještě řící, že stejně jak vnímavě a v mnoha kontextech chápeš smysl počítačových her a funkce nožů, chápej prosím i tak, že mnohé drogy nemají pouze jeden smysl, aby ses na nich stal závislý. Navozují mnoho věcí, kterým řekněme ne úplně rozumíme, což ale nevadí. Naopak by nás to mohlo nabádat k prozkoumávání. Drogy dovolují ti poznávat sám sebe, vědomí a nevědomí. Můžeš s těmito stavy účelně pracovat. atd. Zdaleka s drogami nejsme na konci. A jestli si myslíš, že když je před Dětmi budeš tutlat, situaci vyřešíš, jsi k smíchu nejen jim, ale i rozumějším kolegům.
Je toho opravdu mnoho a názor, který papouškuješ je velmi krátkozraký. Nemáš touhu drogám (natož závislým) doopravdy porozumět, prostě bys je jen nejradši zakázal a hotovo.
tento článek je pahýl neb už nemám sílu dál psát, ale ty zas něco rozhořčeně napiš a já ti zase pak odpovim jo?
a tento příběh je pravdivý neboť ten voják se jmenoval T. Texas Taylor.