• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERVÁLKA PROTI DROGÁM
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Vědci přišli na to, že i mírná dávka radioaktivity snižuje výskyt rakoviny. v mírných dávkách prostě prospívá tělu leccos... kdybych nebyl taková zkuřka, dodám zdroje a i termín, jak se tomuto jevu říká :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Halucinogen tak nejak nesplnuje zakladni charakteristiku tzv.drog jako je zpusobeni psychicke/fyzicke zavislosti
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    http://ekonomika.idnes.cz/lekari-stridme-piti-piva-lidskemu-organismu-prospiva-pfz-/pivo.asp?c=A061023_085731_pivo_pal

"Mezi negativní vlivy patří vyšší zatížení jater, které je ale klinicky nevýznamné, a růst tělesné váhy," uvedl Trefil.

Pokud je klinicky nevyznamne dostavat do sebe 32 ml rozpusteneho etanolu kazdy den, proc by melo byt vyznamne dostavat do sebe mesicne 100ug LSD?

Oboji je neprirozene, ale ve vysledku prospesne.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    ATOMINATOR: no houby....sou tělu celkem vlastní.... já nevim, mě by se líbilo to rozdělit na halucinogeny....a drogy
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ETHAN: no dobře, rozdíl zde samozřejmě je. reagoval jsem na to, že bychom už vymřeli nebýt sexu - názorem, nepopírám, že jen teorií - že bychom jako druh nebyli také - nebýt hub.
    ale ten návyku o kterém hovoříš, mám přesně na mysli. o tom to celé je. o nic víc nejde.
    přiznám se, že fyzickou závislost z vlastní zkušenosti neznám a nebral jsem ji v průběhu diskuze moc v potaz.

hlavně se ale ztrácim v tom, že už nevim, co bych popíral. začínam mít pocit, že to docela dobře chápeš, jenom prostě se ti z nějakejch důvodů nelíbí "naše/vaše" snahy o to, aby se z drogama zacházelo jako s něčím přirozeným (prostě to tu roste a přináší to osobnosti jistou výhodu - ovšem! stejně jako zmiňovaný nůž, auto, počítač cokoliv - musí se to umět).
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Takze problem je dostavat do sebe neco, co telu neni vlastni? Pokud ano, tak se muzeme pohnout v diskusi dal.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    MUCKER: Že si fetnou i zvářata, o tom není sporu, problém je, že jim nikdo neřekne, jaká úskalí to taky má a ona po tom ani nepátrají a pravděpodobně by to ani nepochopila.

Pokud nevidíš rozdíl ve vnímání sexu a drog, pak opět narážíme na problém naprosté neschopnosti komunikovat na dané téma, protože evidentně nevidíš rozdíl tam, kde já ano. Sex není droga, ne ve smyslu škodlivá chemická sloučenina. Sex je přirozený proces, se kterým tělo počítá stejně jako se všemi chemickými reakcemi, které při něm probíhají. Drogy ne (ačkoliv pro některé látky má nervová soustava receptory, nikoliv však emitory). Jasně, že i na sexu může být člověk závislý, ale to ještě není droga. Aspoň já tedy rozlišuji drogu a návykovou látku nebo činnost. Droga je chemikálie, klidně přírodního původu, návyk můžu mít klidně na počítání kostek na chodníku.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ETHAN: McKenna tvrdi, například, že lesní sběrač opičák narazil na magické houby a díky tomu získal evoluční výhodu oproti ostatním opičákům, začalo se vyvíjet abstraktní myšlení u člověka. nezmiňoval bych to, kdyby to sám nezmínil jistý evoluční biolog, jehož jméno teďka nedám.. :)
    a závislost je také přirozená.. i když nejen na drogách samozřejmě.

ale to už je diskuze o ničem. nicméně sex patří k životu stejně jako drogy
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    MUCKER: Chtěl jsem říct, že sex je součást života. Přirozená součást života každého organismu, který je živý. Sex je ve své podstatě biologická funkce. Jinými slovy, bez sexu nelze žít, bez drog ano. A nemyslím tím ubožáka, který si nikdy v životě nezasouloží, to jistě možné je, ale jako druh bychom bez sexu neexistovali. Bez drog ano. To je třeba podstatný rozdíl.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ETHAN: no, jistě, ale těžko to svádět na trávu. prázdný život postindustriální společnosti je tím důvodem...
    a rozdíl mezi přirozeností sexu a drog opravdu nechápu :) fakt ne. možná leda to, že sex je droga.. ale to si předpokládam neměl na mysli :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    CAIDEL a MUCKER: Co to melete? Jednak jsem nepsal, že marihuana a houby nejsou přírodní, ale že sex je samozřejmě přirozenější. Dočkal jsem se přesně takové odpovědi, jakou jsem čekal, tedy obhajoby drog, na které jsem v té větě ale vůbec neútočil. A pokud jde o křesťany a sex a dokonce i oni pochopili se svým zvráceným pohledem na život (ne lidský život, ale prostě život), že bez sexu neboli rozmnožování by jaksi nebylo moc nových křesťanů. Navíc ohánět se křesťany je stejné jako ohánět se jakoukoliv jinou ideologií. Nicméně každý živočišný i rostlinný druh potřebuje rozmnožování, bez ohledu na číkoli názor.

Máte-li problém pochopit rozdíl v přirozenosti sexu a drog, pak máte větší problém, než si myslíte.

Ad MUCKER: To je přesně ono, marihuana možná nezpůsobuje závislost, jak si ji kde kdo představuje, ale slečna evidentně vede dost prázdný život, když se neumí nijak zabavit. Droga jako řešení nudy. Normální člověk si umí najít zábavu. Ani se nepamatuju, kdy jsem se naposledy nudil. Občas dělám nudnou práci, ale to není nudění se, protože vykonávám činnost, které se plně věnuju.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    na druhou stranu musim přiznat, že právě se mi doma válí slečna v depresích, že nemá na brko. a vypadá to opravdu vážně, nedokáže se bez marihuany absolutně zabavit, nic jiného než ležet a sténat nedokáže... dokonce ani ujištění, že "večer bude" na náladě nic nemění. chce hned a za každou cenu.

to je fakt kritický. ale těžko to svádět na trávu.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ETHAN: jasně a marihuana je nepřirozená. jako pvc se vyrábí v mafiánských raboratořích. houby a les k sobě nepatří, vysadili je tady mimozemštani. takže argument, že sex je přirozenější než tráva neobstojí
    VOID
    VOID --- ---
    ETHAN: vseho moc skodi, to plati stejne tak o sportu, stejne tak o drogach. ja bych rekl, ze by se to uz davno projevilo... na to, co vsechno sem uz zkusil, v jakych mnozstvich a koncentracich...
    VOID
    VOID --- ---
    COLBEN: tech silenych vlastnosti je vic... :D
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    jj, kdo urcuje, co je prirozene a co ne?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ETHAN: Sex a podstatná součást života? Říkáš ty.... (co říkají takoví křesťané: Sex pouze za účelem plození dětí...)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JAK BY MĚLA VYPADAT OSVĚTOVÁ KAMPAŇ PODPORUJÍCÍ PREVENCI?
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    VOID: zhoubovanej programator? bezva, fakt ;-) tomu se rika 'miti vsechny predpoklady k mutaci' :]
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ATOMINATOR: Nemluve o tom, ze vzorce, ktere jsou ve spolecnosti dneska naprosto bezne, jsou rekneme ponekud nezdrave...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam