ANARCHY: Neřekla jsem, že to člověku nic nedává ;))
Řekla jsem pravdu, že si spálí zásobní energii, která potom může chybět hodně dlouho, že rozhodně žádnou nezíská.
Samozřejmě pokud jsi zdravý a silný, máš zásob energie hodně, a uděláš to jednou, nemusíš si toho ani všimnout ;)....pokud si někdo tohle přeje dělat, nic proti, to ale na tom, jak to funguje, nic nemění, že ti to tu energii bere, a pokud nemáš rozum a začneš to dělat častěji nebo pravidelně, tak se to za chvíli sakra pozná....
A jasně, ten efekt je krátkodobě subjektivně velice pozitivní, najednou dost energie na všechno ;) Přijde mi to hodně ošemetné, protože mít dost energie na všechno je normální stav, a pokud ji člověk nemá, znamená to, že potřebuje něco změnit, ať už je to práce, životospráva nebo vyklidit si z bytu či z hlavy bordel kterým se dusí. Ta droga krátkodobě potlačí příznaky problému, místo aby ho člověk řešil.
Ale taky v zásadě nic proti, když si dospělý člověk vědomě zvolí, že tohle chce dělat, je to vlastně to samé jako užívat mnoho "léků".
Nelíbí se mi, jak moc je tohle "řešení" toxické. Ten stav síly a energie je velice lákavej a přitažlivej, a přitom člověka velice ničí. Možná ty jako hodně inteligentní člověk, a možná taky fyzicky odolnej, jsi to dokázal užívat velmi rozumně a proto máš pozitivní zkušenost, ale je asi zřejmé, že mraky lidí to neustojí, ten stav je příliš intenzivní.
Sama za sebe nevěřím, že je to k něčemu dobré. Myslím si, že v nejlepším případě nemáš viditelné následky. A pak je mnoho občasných uživatelů, kteří si myslí, jak je to v pohodě, a vůbec si nevšimnou, že kvůli tomu třeba nemají žádnou energii někam se v životě pohnout, dokážou jen jet na automatiku....
ale to je věc názoru. ať si každý užívá co chce. otázka byla, jestli by bylo ok, aby byly takové látky normálně k dispozici....a tím si stejně jako Atom nejsem jistá