• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    RSZ
    RSZ --- ---
    NAGASAWA: a v zoo taky ne?
    HNL
    HNL --- ---
    NAGASAWA: Kecali, na Kleti je uplne stejna.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NAGASAWA: tech stale provoznich je urcite vic...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Trochu odbocim. O vikendu jsme byli na Zadove na Sumave a narazili jsme tam na tuhle raritni socialistickou lanovku. Ptali jsme se personalu v hospode pod ni a ti rikali, ze uz jsou posledni dve v Cecach. Tahle a pak jedna kdesi v Krusnych horach s tim, ze se budou stejne brzy bourat.

    DELKI
    DELKI --- ---
    ADAMIRA: Tam ta atmosfera v komunite byla proste jina. Rodice rikali, ze se tam citili svobodneji nez tady. Vetsina lidi, co je "hlidala/spehovala", tak nemluvila poradne cesky ani slovensky, takze si tam klidne pousteli hubu na spacir. Navsteva CSSR byla vzdy takovy maly sok, i pro me teda.
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    Ale zato tahle stale pise. Coz se fakt divim


    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DELKI: ale vždyt já to nikomu rozhodně nevyčítám, dělal bych to asi taky :)

    ale prostě mi přijde decentně pokrytecký jet na takovouhle misi a pak vohrnovat nos nad prvomájovym průvodem, to je asi jako kdybych někde bojoval rok za ISIS a pak si stěžoval že v českobratrský církvi jsou bigotní :)
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    Tak snad se mi povede to uploadnout konecne normalne
    Narodni podnik Fruta. Plneno 1970. Asi uz pitelna nebude.



    DELKI
    DELKI --- ---
    ADAMIRA: Byli to prevazne cerstve ozeneni vysokoskolaci s rodinama. Meli maly deti, nemeli byt, bydleli u rodicu. Delali prekladatele na letisti. Tak neber to a jeste za ty penize.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DELKI: :D takže bratřit se v rámci socialistický internacionály a budovat v lybii socialismus - ok, ale jít na prvomájovej průvod, to už je trošku moc?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DZODZO: koukam ze tu jsme solidni spolek pyromanu
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    NAGASAWA: ja som niekedy 1990 podpalil kus lesa, niekto zo sidliska ma napraskal, tak prisli hasici za nasimi a musel som priznat farbu, myslel som ze ma foter roztrha, ale iba mi vysvetlil, klidnym hlasom aby som to uz nikdy nerobil, v skole potom triedna hlasila, ze pri sportovej hale niekto zapalil les, v skole sa to nastastie nedozvedeli :D

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DELKI: Pár facek málo :-P
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DELKI
    DELKI --- ---
    NAGASAWA: My do roku 87 (mych 7 let) byli socialisticky vypomahat v Lybii. Po navratu jsem hrozne chtela alespon jednou zazit prvomajovy pruvod a mit to kytickovy mavatko. Otec mi to sice splnil, ale trpel. Tak jsem pak doma dostala par facek s tim: "Spokojena?!"
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mimochodem takhle jsem na Letne postaval v kvetnu roku 89 a v nedeli tam budu po triceti letech znovu. kdo by to byval byl cekal.



    Oslavy 1. Máje po Černobylu v Praze na Letné v roce 1986
    http://www.youtube.com/watch?v=NSYn8QArAD4

    RSZ
    RSZ --- ---
    1983
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ONDRASK: Ruzny bahenni jamy byly samozrejme nejlepsi. Kdyz se zacaly budovat Stodulky, tak soudruhum vylozene nevysly plany a rozestaveny sidliste byvalo pravidelne pod vodou a vypadalo to tam jako na notoricky znamych fotkach - vsude kaluze, pres ne drevene lavky, na kterych balancovaly zensky s detma a nakupama, tak se preslo k tzv. odvodnovacim melioracim, kdy uz tak rozkopany sidliste pretnuly kilometry a kilometry dva metry hlubokych prikopu, ktere se zacaly pomerne rychle plnit vodou. Rodice z toho nadseni nebyli, ale co to bylo pro kluky? Raj na zemi, zakopy prvni svetove, vychodni fronta druhe svetove a nekonecna extaze. Bojovali jsme tam, padali, jezdili do Motola na siti a zase se tam k radosti rodicu, kterym se za tmy vraceli permanentne zabahneni haranti.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Zvířatům jsem nikdy nezkřivil ani tykadlo, ale jinak ještě k té "zábavné" pyrotechnice - řeknu jen pár slov: travex, cukr a lešenářská trubka.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ONDRASK: Nejlepší prodejna pyrotechniky byla na Příkopech v suterénu Domu deti, nebo jak se to jmenovalo. Nikdo neresil vek, tak když jsme se slozili, daly se tam poridit solidni pekla a kdyz zůstala trocha penez, přešli jsme ulici, kde byl takovej ten divnej obchod, kde prodávali gumovy masky, falešnou krev a podobný legrace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam