Tak před 89 si nepamatuju, po revoluci vím, že když jsem se chystal do první třídy tak jsem se nejvíc těšil na to, až budu říkat soudružko učitelko, protože všechny děti ve filmech/seriálech říkali učitelkám soudružko, mě se to slovo hrozně líbilo. Jednoho dne jsem to sdělil otci u TV, on byl ve svý typický poloze "vnímám dítě dívajíce se na zprávy" - tzn. rozložený v křesle pokýval hlavou, po pěti minutách se ty buňky v hlavě spojili, on vyskočil ze křesla a začal mi vysvětlovat že to nesmim, já nechápal, v Arabele tak učitelce říkali, všude tyvole a nějákej geront ti to slovo zakazuje :/
prej že by to vypadalo jako "politická provokace" to bylo poprvy v životě kdy jsem slyšel tohle slovní spojení, zeptal jsem se tedy jestli když mě otravuje sestra, jestli to je taky politická provokace a jestli jí teda bít můžu, otec se do toho začal nějak zamotávat a obávám se že mě nenávratně politicky poškodil :/
Jinak ty bolševický kurvy co se stali nástupem do učitelskýho úřadu bohem, v roce 1989 nezmizeli, už pak nemohli tolik lidem ničit život, ale to polobožství jim zůstalo, jako fízlům.