• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KINGRICHARD: tak vona taky ta maximálka tehdá byla jinde než dnes :)
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    Jediné z dnešní doby nepochopitelné bylo období v 70 letech, kdy byly rychlostní limity dálnice, mimo obec a obci v noci "unlimited".
    MIST
    MIST --- ---
    FRDK: :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    MIST: Jasněže bylo. Úplně v klidu jsi mohla řídit, když jsi předtím použila alkohol kupříkladu k vyčištění čelního skla od nalepených mušek.
    Běda však tomu, kdo by v těch neutěšených dobách před jízdou alkohol požil. V jakémkoliv i sebemenším množství.
    ;-)
    MIST
    MIST --- ---
    Probiha debata v jine zdejsi komore, ale vyvolalo to mou zvedavost - pamatujete nekdo, zda bylo dovolene ridit v Ceskoslovensku po pouziti alkoholu? Kolik byla povolena hranice promile? Bylo to vzdy 0.0?
    NJAL
    NJAL --- ---
    TAMARIX: Tak ne kazda uca byla strasna, ja napriklad rad vzpominam na svou prvni tridni ze zakladky. Krom toho ze byla v pohode a normalni (vek kolem 50), tak se nam alespon snazila v nekterych pripadech ulehcit, napriklad kdyz prislo zezhora to debilni narizeni, ze musime kazdy den(!) pred vyucovanim zpivat prvni cast Pisne prace, a po vyucovani druhou cast, proste normalizacni magorina po prvni stupen ZS.

    Tak ona zvolila salamounske reseni, odzpivali jsme to vsechno rano a zatimco po zazvoneni na konec posledni hodiny jini zpivali, my jsme vypadli ze skoly tak, jak jsme byli zvykli pred tim narizenim. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Skládají slova podle diktátu, když ještě neumí pořádně psát, a tak podobně.
    AMANT
    AMANT --- ---
    IF_: Modry Gustavius - ma nejvetsi pycha!:))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: a jak se to používá dneska / správně?
    My to měli, ale pamatuji si jen stříhání písmenek a pak nošení do školy, práci ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BLACKHEAD: Prej vzpomínky... to jsem stříhala loni. Používá se pořád v nezměněné podobě.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    IF_: Au, to sou vzpominky!
    IF_
    IF_ --- ---
    K te skolni dochazce:)

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Nějakej pravdivej základ mají ty vtipy jako jak jdou ty baby, co je jedna škaredá jak noc, druhá protivná jak čarodějnice a třetí je taky učitelka..

    U nás to bylo tak půl napůl - pár jich bylo strašných, většina normální, pár dobrých..
    KEB
    KEB --- ---
    AIJA: nesmysl, mám pár křivd, který jsem si ze školy odnesl a který čas neodvál a neodvane.

    TAMARIX: první a druhá třída dost peklo. Stará rašple, čtverky a pětky ze zkurveného psaní, jak já jsem ten předmět nenáviděl. Furt zasviněnej od inkoustu a ať jsem se snažil jak chtěl, nikdy to k ničemu nebylo. Prostě jsem tak krásně jako holky nikdy psát neuměl. Takové ty klasické ukázky mého sešitu, aby se všichni podívali jak to nemá vypadat atd. Podotýkám, že jsem na základnu nastoupil krátce po převratu.

    Takhle zpětně si říkám, že je to dokonalý způsob jak malému děcku zprotivit vzdělávání se tím, že at se snaží jak chce, tak to prostě k ničemu nevede. Pak od třetí do páté, jiná učitelka a tu jsem měl rád a mám ji rád do teď, bydlí v baráku naproti.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    Ja mam zase prozreni diky tomu, ze nase skola patrila mezi Vitaci. Vzdy pred prijezdem spratelene delegace jsme vyrabeli ve vytvarce nebo v druzine mavatka. Pak nas vyhnali na Leninku a mavali jsme soudruhum miricim z Ruzyne do mesta. Alespon jsme se ulili ze skoly. Prozreni prislo v roce 1990, kdyz prilital G.W.Bush, protoze jedine, co se pro nas zmenilo, byla barva vyrabenych mavatek. :-D
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    DIVER: tak jestli ja se dobre pamatuju, tak na nekterym vizu tu dvojku mam. Zas tak vyjimecny to nebylo, ale teda ne ve treti! To jsem mel tak mozna prvni ctyrky z neceho...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Tyjo, tak to teda koukám! Vychytala jsem to dobře - do první třídy jsem šla v září 1990 a vesměs všechny učitelky byly v pohodě (Chlapi teda jak kteří, vesměs to byli ještě ti ze staré školy. Kvůli jednomu mám nejspíš trauma se zpěvem před lidma). Těžko říct, zda to bylo porevoluční dobou nebo se to obecně na malém městečku tolik neprožívalo, když se tam všichni znali. Dokonce si pamatuju jak v první nebo ve druhý třídě u mě v lavici´paní učitelka vyhmátla tohle: https://www.databazeknih.cz/knihy/paty-zapisnik-trinacti-bobriku-139167 , vzala si sešítek k sobě dopředu a začala nám rozprávět o tom, jak je to úžasná věc, o skautech a tak. Ve třetí a čtvrté třídě jsme měli taky milou paní učitelku, která ale trpěla nějakou nemocí, takže pořád usínala. Kluci házeli na zem penály, aby jí probudili a všichni jsme od ní měli počmáraný sešity, když zrovna usnula s tužkou v ruce. Bydlela kousek od našeho domu, tak jsem měla privilegium nosit s mnou vybranou spolužačkou v jídlonoši oběd ze školní jídelny jejímu manželovi. Vždycky nám za to dával nějaké bonbony. :-) Od páté do deváté jsme zase měli třídní, která si ujížděla na různých paranoidních jevech, konspiračních teoriích a tak vůbec, takže nám při výtvarce často předčítala různý články o únosech mimozemšťany a tak. Snad jsem to tady trošku "zpozitivnila". ;-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ja som mal v prvej triede vyhodu, ze ma dali s ostatnymi vyvrhelmi do 1.F, pretoze som nechodil do skolky a teda som bol posudzovany asi ako asocialny podivin, co mi teda ostalo dodnes, ale aspon som sa stratil v dave, ktory vzdy cakal so zapisnickami na poznamku na zaciatku hodiny, kvoli nahananiu a pod.
    najvacsia akcna scena u nas bola ked jedneho spoluziaka nechceli pustit na zachod, drzali mu dvere do triedy, tak sa rozhodol, ze po vzore akcnych filmov preskoci von sklom na dverach, prisiel po neho vrtulnik, lebo musel na operaciu oka, chvilu sme ho nevideli, ale paradoxne to nebol on, ale iny spoluziak, ktory v prvej triede prepadol a musel si to zopakovat
    AIJA
    AIJA --- ---
    Vůbec to tu nemůžu dočítat, je to tak hrozný, že je mi až fyzicky zle. A pak, že člověk zapomíná to špatný a pamatuje si jen to dobrý. To teda já fakt ne.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    DIVER:
    MAR_TINA: No tak vám pěkně děkuju. Teď se mi zase bude zdát o soudružkách na 1. stupni a o tý píče Sedláčkový na druhým. O loajálních spolužačkách - na tý tabuli jsem byl furt. Otázka "kdo to byl?" = lesíček prstíčků ukazujících na mě. O tom věčným bonzování co jsem komu řekl nebo udělal - kdoví proč byly žalovnice skoro výhradně holky a holkám jsem přitom neubližoval.

    Těch výslechů jsem taky pár zažil. A často jsem tím viníkem skutečně byl. Obvykle jsem se přiznal, aby už přestali otravovat. Stejně šlo skoro vždycky o prkotiny. Ale mám z toho ponaučení, že když vyslýchaj, tak nemaj důkaz a není potřeba se přiznávat. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam