• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    A Zdravušku pamatujete? http://www.pohadkyprodeti.cz/zdravuska-a-mikrobi/
    Měli jsme obrázky na stěnách ve školce i na prvním stupni ve škole...………………….
    KEB
    KEB --- ---
    RSZ: Pro mě to bude aktuální za pár let. Jak se pozná slušná škola? Podle čeho jsi ji vybíral atd. Fakt mě to zajímá :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    KEB: MILKOV: já to dočetl. až po tom seriálu. a není to ale ani zdaleka vůbec tak dobrý jako Sovák s Horníčkem. nemá to ani tolik vtipů ani situačního humoru. těžko to autorovi vyčítat, třeba to tehdy byl pro lidi román k popukání.
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    KEB: Gustave Flaubert. Ale nedokončil to.
    KEB
    KEB --- ---
    RSZ: RSZ: že je to podle románu vím (od koho se i nechce hledat) a je pravda že v jeho tvorbě tohle trčí jak péro z gauče. Což vysvětluje ta wiki.

    Jinak jsem si podle seznamu na csfd uvědomil, že mě Dietlova tvorba v zásadě minula. Což mě rozhodně nemrzí :D
    RSZ
    RSZ --- ---
    mimo první třídy (strašně hodnej a skvělej pedo-homosexuální učitel, s vizáží Rikitana, později skautskej vedoucí..) jsem měl až do 8. třídy samý psycho rašple. Opravdu strašlivý. Třeba p. úč. Matějíčková - 3 minuty před zazvoněním chodila sem tam před třídou, aby naprosto přesně se zazvoněním trhla za dveře a rozhlídla se ,kdo není na svém místě. Kdo tu vteřinu po zazvonění nebyl na místě, dostal poznámku. Co musíš bejt za lidskou zrůdu, abys tohle dělal dětem ve třetí třídě?

    Teď mám obě děti na prvním stupni na slušné škole, sem tam narazím na nějaké učitelské dogma, nebo supluje v družině horší vychovatelka.. ale jinak se to nedá srovnat s mojí ZŠ.
    AMANT
    AMANT --- ---
    OSIP: ja jsem chodil do Jindrissky jen 7+8. trida. predtim Pernerka Karlin. imho to vsude bylo stejny - stary plesnivy rasple, co umej jenom buzerovat, bejt surovy na maly deti, zastrasovat je a jakoukoliv osobni iniciativu nebo patrani po souvislostech zarazit s tim, ze "to neni v osnovach". do toho 1-2ks vyjimky, ktery ale v tom skolstvi dlouho nevydrzely.

    na gymplu 93-7 to samy, kdyz se to hodilo, tak "gymnazium je narocna vyberova skola, ktera na vas klade vysoke naroky", na druhou stranu jsi byl za exota, kdyz ses zajimal o neco navic a "kdyby se ptal takhle kazdej, tak nestihneme probrat to, co je v osnovach". ale treba nase tridni byla super, matikarka fyzikarka, ktera mela pochopeni a byl to hodnej clovek. no takze abysme si nemysleli, ze je v zivote neco zadarmo, tak sme meli domaci tridu fyzikalni poslucharnu a kazdou hodinu se stehovali jako curaci do tridy tech, co zrovna meli fyziku v ty laborce.

    obecne nemam na zakladni a stredni skolu a skolstvi dobry vvzpominky. na spoluzaky a nektery spolecny zazitky jo, taky jsem byl mladounkej a vsecko bylo ruzovejsi, ale ta instituce jako takova? fuj, pochcat a zapalit a fakt jsem rad, ze uz si dlouho "muzu delat, co chci" a tyhlety zapskly nasilnicky fasisticky svine se v mym zivote uz nevyskytujou.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    Tahání za koutky a házení klíčů bych doplnil o velký prsten s kamenem, kterým nás klovala do hlavy češtinářka.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    OSIP: Jo to byla ona, Necasova...věděl sem ze je to něco s pocasim
    OSIP
    OSIP --- ---
    FRIZER: Koukam ze Jindrisska je tu slusne zastoupena. Ja mel ale treba na 1. stupni skvelou ucitelku, zatimco Amant o rok niz mel slusnou semetriku. A tu svini starou o ktery pises sem mel dva roky jako tridni, mam pocit ze po nas sla na 1. stupen, teda jestli myslime tu stejnou, Necasovou.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RSZ: Lidi sou debžoni. Když vedle sebe postavíš Dietla a Hubače (dělali podobný formáty pro podobné, méně intelektuálně náročné publikum), tak je nepochopitelný, jak moc všichni žerou toho prvního. Dokonce i v hodnocení na csfd.cz jasně vede Hubač, ale jako jedničku televizní scénáristiky ti všude cpou Dietla.
    NJAL
    NJAL --- ---
    RSZ: Dekuji, zamackl jsem nostalgickou slzu. Par jsem jich taky mel...
    RSZ
    RSZ --- ---
    CUSTOM1: chybí ještě karmann a porsche, ty jsou v jedničce a dvojce, občas je to na aukru za ceny okolo 1500..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    To hazeni klicema je snad ucili na pajdáku
    CUSTOM1
    CUSTOM1 --- ---
    RSZ: To je bomba! Jako dítě jsem měl pár těchto VW, ale už jako hotové modely. Ovšem tahle stavebnice je pecka!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    FRIZER: Když jsem šla do první třídy, uměla jsem číst a psát (klasika - okoukala jsem to od staršího bráchy). Sládková tenkrát mojí mámě řekla, že s takovýma dětma má zkušenosti a po nástupu do první třídě se ukáže, že jsou retardovaný. :))) (Já sama si Sládkovou nepamatuju, jenom stařičkého Šmída, který po nás, jako koukám je tady dobrým zvykem, házel klíčema).
    RSZ
    RSZ --- ---
    vytaženo ze skříně - furt docela pěkná hračka, která by se ujala i dnes (sory za tapetu)







    ANONKA
    ANONKA --- ---
    SARAJ: jaké nehty? To se nikdo na základce neodvážil...……………...
    RSZ
    RSZ --- ---
    KEB: viz wiki: "Seriál je z velké části postaven na improvizaci dvou hlavních postav v podání Jiřího Sováka a Miroslava Horníčka"
    RSZ
    RSZ --- ---
    KEB: víš že to je původně román? Stejně jako Slovácko sa nesudí. Nejspíš proto (a díky Hornickovi a Sovakovi) je to dobrý a s jeho ostatníma srackama se to nedá srovnat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam