• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VOYAGER: .. nechci to nejak zlechcovat jen to davam do pomeru byl pruser tenkrat a je i dnes ..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: ano system uprednostnoval spolecensky zodpovednejsi, takze pokud si byl kadrove pozitivni a pracoval pro stranu, tak ti mozna pridelili pekny velky byt po nejakym burzoustovi nebo zidovi.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: hodne bylo u rodicu - v dome a nebo krasnem velkem byte kdyz to srovnam s dnesnima pomerama ..ten system uprednostnoval ty spolecensky zodpovednejsi v tomto smeru..

    kdyz si naprcal tak byl blbej to plati i dnes a daleko vic (dnes jede obrovsky antikoncepce)
    co se rozvodu tyka tech je jeste mnohem vic - nevim jak je to ted ale pred par lety byly rozvody a majetkova vyrovnani 2. nejcastejsi pricina soudniho jednani .. 1. byla splatky- dluhy
    nekteri jsou tolikrat zenati - vdane ze to hrajou jak karty :)

    se na mne nezlob kola na poradnik nebyla
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CROSS: bud voyager zvani hovna nebo mel rodice ci prarodice v ksc a tudiz byli zaslouzili clenove strany.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VOYAGER: Sehnat koncem osmdesátek favorita (kolo) bylo jak o kohoutkovi a slepičce. Nějak si ten socík idealizuješ. Na zbytek už reakce zazněly, asi jsme žili každej v jiný realitě se mi zdá.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: moji rodice zili nejakou dobu u prarodicu na baraku. pudni cimra, kde se topilo v kamnech, kde v zime zamrzala voda v lavoru a za dvermi meli pripavenej kybl pro chcani, aby nemuseli bezet na suchej zachod.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    neni no. dobry, jsem se nasral a muzu zas jit.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VON_GILOTINE: dneska je to na ulici
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VYHULENY_UFO: na byt cekali rodice se dvema detma SEDM LET, do ty doby bydleli v plesnivy garsonce u sklepa po domovnikovi. zabit tyhle "kazdy mel bydleni tvl"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: no kazdy mel bydleni je sice pravda, ale jak to vypadalo v realu tusi kazdy pametnik. spousta mladych rodin musela bydlet u rodicu v jedny mistnosti, nez na ne dosla rada a pro svobodne pany byly svobodarny ci ubytovny nevalne kvality.

    auta na poradnik, kola na poradnik, barevna televize pres znamost ci pres vystani celonocni fronty... fungujici mlade rodiny se dost casto rozpadaly, nebo z nich byly nefunkcni svazky. to bylo takovy to, kdyz si muz naprcal holku a pak ho povolali na dva roky na vojnu. napriklad moje mama rika, ze kdyby se narodila v dnesni dobe, tak by se rozhodne v 19 nevdavala.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VOYAGER: ale hovno, moji rodiče oba vysokoškoláci, nemít přízeň v jzd, otec by práci ve slovakofarme nikdy nezískal. všechno se řešilo sháňkou a kdo byl na úřadě byl bůh.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: to bych uplne netrvrdil dnes se keca mnohem vic ..obecne se vedelo napr kdo je ze znamych osobnosti jinak orientovany proto se rikalo 4%, fetaci take byli nejeden snimek byl o nich natocen a po skolach se poustely mladezi naucne - odstrasujici kratke filmy
    a kazdy mel bydleni pokud chtel az na tu elektroniku .. jak ty pises videoprehravac mozna by stacilo napsat magnetak to take nemel kazdy nebo barevnou televizi a pak jeste auto to take nebylo pro kazdeho vzdy mela vyhodu fungujici studovana mlada rodina s detmi tam byla statni podpora skoro za 1. ale ostatni se uz tak nemeli ..
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    FRK_R23: pozeram ze tie saliny tam jazdili doslova "na hrane"
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VOYAGER: měli jsme v práci chlapíka, ten si odvezl dodávku a 2 roky čerpal z ccs naftu a prodával v hospodě a s dodávkou dělal melouchy. potřebnej fakt nebyl. byl to libovej českej zmrd.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    MEJLA77: jedinne dobre .. to rad ctu .. tak uz jsme dva ..vis jeste o nekom? :)
    myslim ze se toho moc nezmenilo, je jen trochu jiny system a krade se furt akorat je asi vic tech co kradou vic (ala dotace atp) a uz to neni tak spolecenska zalezitost napric vrstvy
    .. dnes ta nejnizsi krade casto z nutnosti aby prezila to tenkrat urcite nebylo
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    takova to byla hezka upper intermediate krizovatka. najet sis musel, spravne. bejt trochu odvaznej. dnes abys tam cekal deset minut nez na tebe vyjde semafor.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEJLA77: za bolsevika se toho nakecalo, ze homosexualove neexistuji, ze v socialismu nejsou fetaci, ze nikdo nemusi krast, aby mel na chleba a videoprehravac, ze kazdy ma narok na sve bydleni, ze komuniste chteji mir a sovetske jaderne zbrane jsou zbrane mirove...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SALVATOR: Taky jsem si řikal a asi máš pravdu. Giovanni tam vyrostl až v 90. letech :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    FRK_R23: To je asi z nějakýho jeřábu focený, co? Gion Dovanni v tu dobu eště rozhodně nestál a nic tak vysokýho tam neni.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DEEFHA: Postavena v letech 1962-1971 :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    FRK_R23: Jé, Casablanca :-) To jsem ani nevěděl, že je to tak relativně stará budova.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Stavba stanice metra A Želivského v závěru 70. let s výhledem směrem Vinohradskou třídou do centra. Vysoká budova, dokončená roku 1971, je tehdejší Strojimport. #pomniky



    https://twitter.com/shingle_man/status/1491133037626937345
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam