• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: proste kdyz si lezl komousum do prdele a hral si s nimi divadlo, ze jim zeres nadseni pro budovani socialisticke vlasti, kdyz si z deti vychovaval budouci cleny komunisticke spolecnosti, tak jsi mozna nejakych uspechu dosahl snadno.

    nicmene ralita byla jina.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    CROSS: prilezitosti logicky nebudou srovnatelne nikdy s odstupem casu bez ohledu na politiku
    CROSS
    CROSS --- ---
    VOYAGER: Co se týká chování, patologické chování bylo jistě průser tehdy a je i dnes. Nicméně příležitosti rozhodně srovnatelné nebyly. Zlehčuješ to hrozně, i kduž si to třeba nemyslíš.

    Pořadník na kola nebyl. Jasně, a svoboda projevu byla v ústavě, dokonce i svoboda shromažďování. No a pak tu byla realita.

    Byl problém si předplatit i posraný ábíčko, tak si to nebudem lakovat na růžovo.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    DNF: si to myslim taky akorat tech lidi je mnohem vic nez tenkrat jak tech v palacich tak tech v plesnivejch sklepnich bytech ci na ulici
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: to tak bylo ale jen pro par vyvolenych a ty zrovna vynechavam to je furt ta politika
    DNF
    DNF --- ---
    VOYAGER, VON_GILOTINE: Myslim ze ty plesnivy garsonky a ubytovny s jednema hajzlama na patro, kde v jednom pokoji bydli cela rodina jsou dneska taky. Dneska jsou sice jiny meritka, nicmene v nejhorsim bydleni zase bydli spolecensky nevhodny. Jenom pro soucasnej rezim. Papalasove zase bydli v palacich, jen je jich trochu vic.

    Statisticky se urcite kvalita zivota a bydleni zvysila od devadesatejch let - a presto je opravdu hodne lidi co bydli tak, jak tady popisujete. Jenom uz to nejste vy.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: tu politiku jsem z toho vynechaval
    kdyz jsi byl zodpovednej mel jsi deti az po svatbe (proto se ty uletari casto brali aby byly i nadale brany za zodpovedny) chodil jsi do skoly ci do prace ucastnil jsi se semtam vyznamne spolecenskych akci jako akce Z atp , podal jsi zadost o byt tak jsi ho za par let dostal .. kdyz do toho pridame tu politiku a kadry tak to bylo podle toho o par let mene to byl ten zasadni rozdil ..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CROSS: někomu se dařilo dobře, jeden můj ex-kolega dělal geologa na jáchymově. měli u šachty svůj obchod a občas i jačí konzervy, za peníze nevěděli co si ještě koupit, takže to spousta prochlastalo
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VOYAGER: .. nechci to nejak zlechcovat jen to davam do pomeru byl pruser tenkrat a je i dnes ..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: ano system uprednostnoval spolecensky zodpovednejsi, takze pokud si byl kadrove pozitivni a pracoval pro stranu, tak ti mozna pridelili pekny velky byt po nejakym burzoustovi nebo zidovi.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: hodne bylo u rodicu - v dome a nebo krasnem velkem byte kdyz to srovnam s dnesnima pomerama ..ten system uprednostnoval ty spolecensky zodpovednejsi v tomto smeru..

    kdyz si naprcal tak byl blbej to plati i dnes a daleko vic (dnes jede obrovsky antikoncepce)
    co se rozvodu tyka tech je jeste mnohem vic - nevim jak je to ted ale pred par lety byly rozvody a majetkova vyrovnani 2. nejcastejsi pricina soudniho jednani .. 1. byla splatky- dluhy
    nekteri jsou tolikrat zenati - vdane ze to hrajou jak karty :)

    se na mne nezlob kola na poradnik nebyla
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CROSS: bud voyager zvani hovna nebo mel rodice ci prarodice v ksc a tudiz byli zaslouzili clenove strany.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VOYAGER: Sehnat koncem osmdesátek favorita (kolo) bylo jak o kohoutkovi a slepičce. Nějak si ten socík idealizuješ. Na zbytek už reakce zazněly, asi jsme žili každej v jiný realitě se mi zdá.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: moji rodice zili nejakou dobu u prarodicu na baraku. pudni cimra, kde se topilo v kamnech, kde v zime zamrzala voda v lavoru a za dvermi meli pripavenej kybl pro chcani, aby nemuseli bezet na suchej zachod.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    neni no. dobry, jsem se nasral a muzu zas jit.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VON_GILOTINE: dneska je to na ulici
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VYHULENY_UFO: na byt cekali rodice se dvema detma SEDM LET, do ty doby bydleli v plesnivy garsonce u sklepa po domovnikovi. zabit tyhle "kazdy mel bydleni tvl"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: no kazdy mel bydleni je sice pravda, ale jak to vypadalo v realu tusi kazdy pametnik. spousta mladych rodin musela bydlet u rodicu v jedny mistnosti, nez na ne dosla rada a pro svobodne pany byly svobodarny ci ubytovny nevalne kvality.

    auta na poradnik, kola na poradnik, barevna televize pres znamost ci pres vystani celonocni fronty... fungujici mlade rodiny se dost casto rozpadaly, nebo z nich byly nefunkcni svazky. to bylo takovy to, kdyz si muz naprcal holku a pak ho povolali na dva roky na vojnu. napriklad moje mama rika, ze kdyby se narodila v dnesni dobe, tak by se rozhodne v 19 nevdavala.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VOYAGER: ale hovno, moji rodiče oba vysokoškoláci, nemít přízeň v jzd, otec by práci ve slovakofarme nikdy nezískal. všechno se řešilo sháňkou a kdo byl na úřadě byl bůh.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: to bych uplne netrvrdil dnes se keca mnohem vic ..obecne se vedelo napr kdo je ze znamych osobnosti jinak orientovany proto se rikalo 4%, fetaci take byli nejeden snimek byl o nich natocen a po skolach se poustely mladezi naucne - odstrasujici kratke filmy
    a kazdy mel bydleni pokud chtel az na tu elektroniku .. jak ty pises videoprehravac mozna by stacilo napsat magnetak to take nemel kazdy nebo barevnou televizi a pak jeste auto to take nebylo pro kazdeho vzdy mela vyhodu fungujici studovana mlada rodina s detmi tam byla statni podpora skoro za 1. ale ostatni se uz tak nemeli ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam