• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: vem si rousku radsi
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: tyvle neber ty drogy. system ti dneska nic nezakazuje a sestreli te jenom, kdyz prodavas drogy nebo vozis z druhy strany zemekoule s kumpana kilogramy halucinogenu a ty prodavas ezosmazkam.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    CROSS:
    protoze treba vyvoj atp
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: jen v ramci systemu co jim dovoli jinak je sestreli uplne stejne jako tenkrat
    CROSS
    CROSS --- ---
    VOYAGER: Co je to za argument? Proč v čase? Srovnávám systémy.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: hovno, dneska schopny lidi muzou svobodne odjet kamkoliv, kde se muzou realizovat.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: tyhle veci se nikdy nezmenily to je vsech dobach stejne
    se podivej ted co se deje jak se dehonestuji schopny vzdelani lide .. ta masinerie jede porad
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CROSS: muj deda byl nedobrovolne v Pribrami celych sest let, odvezl si odtamtud podlomeny zdravi a kdyz odchazel do duchodu, tak jako politickymu vezni mu dali minimalni duchod 200kc mesicne, takze musel chodit do prace a v praci na dilne i umrel.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: a z druhy strany schopny lidi koncili v kotelnach a maji dnes minimalni duchody oproti zaslouzilym komousum nebo policajtum ci estebakum v duchodu s vysluznym.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PALEONTOLOG: Můj strejda rubal v Ostravě tzv. na čele (říkalo se, že za směnu stál tak akorát ve výtahu), taky se neměl špatně. To je jasný.

    Jinak můj praděda si z Jáchymova přivez přeraženou páteř (podrobnosti nevim, ale pamatuju, že normálně chodil), akorát ten teda byl na tý šachtě ne úplně dobrovolně a jačí konzervy tehdy ještě nebyly v kurzu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DNF: problém jsou ty šance. když jsi nic neuměl a poklonkoval soudruhům, tak ses měl dobře. dneska když nic neumíš, tak se nemáš komu klanět a stále máš hovno. pro lemply to byla určitě lepší doba, stačilo tak málo a pro někoho ani to málo nemělo hodnotu. někdo si toho mála cenil nadevše a radši zůstal v kotelně s tím, že jeho děti nepůjdou studovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOYAGER: proste kdyz si lezl komousum do prdele a hral si s nimi divadlo, ze jim zeres nadseni pro budovani socialisticke vlasti, kdyz si z deti vychovaval budouci cleny komunisticke spolecnosti, tak jsi mozna nejakych uspechu dosahl snadno.

    nicmene ralita byla jina.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    CROSS: prilezitosti logicky nebudou srovnatelne nikdy s odstupem casu bez ohledu na politiku
    CROSS
    CROSS --- ---
    VOYAGER: Co se týká chování, patologické chování bylo jistě průser tehdy a je i dnes. Nicméně příležitosti rozhodně srovnatelné nebyly. Zlehčuješ to hrozně, i kduž si to třeba nemyslíš.

    Pořadník na kola nebyl. Jasně, a svoboda projevu byla v ústavě, dokonce i svoboda shromažďování. No a pak tu byla realita.

    Byl problém si předplatit i posraný ábíčko, tak si to nebudem lakovat na růžovo.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    DNF: si to myslim taky akorat tech lidi je mnohem vic nez tenkrat jak tech v palacich tak tech v plesnivejch sklepnich bytech ci na ulici
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: to tak bylo ale jen pro par vyvolenych a ty zrovna vynechavam to je furt ta politika
    DNF
    DNF --- ---
    VOYAGER, VON_GILOTINE: Myslim ze ty plesnivy garsonky a ubytovny s jednema hajzlama na patro, kde v jednom pokoji bydli cela rodina jsou dneska taky. Dneska jsou sice jiny meritka, nicmene v nejhorsim bydleni zase bydli spolecensky nevhodny. Jenom pro soucasnej rezim. Papalasove zase bydli v palacich, jen je jich trochu vic.

    Statisticky se urcite kvalita zivota a bydleni zvysila od devadesatejch let - a presto je opravdu hodne lidi co bydli tak, jak tady popisujete. Jenom uz to nejste vy.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VYHULENY_UFO: tu politiku jsem z toho vynechaval
    kdyz jsi byl zodpovednej mel jsi deti az po svatbe (proto se ty uletari casto brali aby byly i nadale brany za zodpovedny) chodil jsi do skoly ci do prace ucastnil jsi se semtam vyznamne spolecenskych akci jako akce Z atp , podal jsi zadost o byt tak jsi ho za par let dostal .. kdyz do toho pridame tu politiku a kadry tak to bylo podle toho o par let mene to byl ten zasadni rozdil ..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CROSS: někomu se dařilo dobře, jeden můj ex-kolega dělal geologa na jáchymově. měli u šachty svůj obchod a občas i jačí konzervy, za peníze nevěděli co si ještě koupit, takže to spousta prochlastalo
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    VOYAGER: .. nechci to nejak zlechcovat jen to davam do pomeru byl pruser tenkrat a je i dnes ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam