• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MEJLA77: já látkový kapesníky jedu doteď. Papírový nenávidím.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    MEJLA77: Hlavně ubrousky se v hospodách běžně půlily, aby jich bylo víc. Většinou ti přinesli ušmudlaný příbor s černou střenkou (pamatujete si na ty čísla na střenkách? Jsme v jídelně vždycky machrovali, kdo má vyšší číslo) zamotaný do shrnuté půlky ubrousku.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    NJAL: ubrousky bývaly běžně v restauracích, ale jinak si pamatuji balení svači n i do látkových ubrousků a vlastně ani kapesníky nebyly papírové, ale jen látkové - asi jak vyhořely ty Harmanecké papírny - později pamatuji papírové ubrousky, které se lepily i na suchý chleba... takže nebylo možné sníst svačinu bez kousku ubrousku
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    DELIRIUM: to měla moje babička taky. problém byl, že některý z těch dekorací bylo mýdlo ve tvaru ovoce (dar od někoho ze Západního Německa), který bylo dost sugestivní. Asi v pěti letech jsem ukousnul kus lákavýho fialovýho hroznovýho vína a bublám doteď.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MULTICAT: :D Pamatuju si, že u dědy a babičky byla na chodbě mísa s umělým ovocem jako dekorace.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Zředím ten hnus ovocem...

    Tyhle dózy měli všichni. Kromě nás. Naši je nenáviděli a já je moc chtěla.

    Když je nedávno u mě máma viděla, byl to velkej facepalm.

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MABLUNG80: esence nenávisti k dětem.
    ZCR
    ZCR --- ---
    copak hovězí podešev, ale u nás šli s dobou a na jídelníčku bylo nějaké uho se sojovým masem, a to sojové maso chutnalo, jako když vám stříkne do huby sprejem (plus ta hnusná houbovitě-flaksovatá konzistence)... podobně jako u nakládané červené řepy, kterou mi zhnusili tamtéž, mi trvalo léta (ehm, vlastně teda nízké jednotky desetiletí kua), než jsem se mu přestal vyhýbat.
    Ale byly i světlé momenty, jakkoli paradoxní - chutnala mi tam krupičná kaše (kterou jsme doma nevařili, nevím vlastně proč), mlíčná písmenková polívka, ochucené ovocné mlíko (takové to syntentické!)...
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Jako někdo, kdo odmítal jist maso z vlastniho rozhodnuti od cca 3 let, mám na školní jídelnu velmi krásné vzpomínky. Ve školce to bylo kupodivu všem fuk, ale na ZŠ (1. stupeň) to jídelní dozor odmítal pochopit. Takže sem buďto maso schovávala do květináčů, dávala za okno na parapet, házela z okna, nosila po kapsách a nebo, když už mě to schovávání sralo nebo to nešlo, sem tam seděla s bábou, která mi říkala, že dokud to nesnim, tak nemůžu domu. Jenže já měla, narozdil od ní, čas celý den. Takze sem tam s ní zatvrzele seděla klidně pár hodin a ona mě přemlouvala nebo mi vyhrožovala, ať to sním. Nakonec to se mnou vzdali, jelikož sem v tomhle opravdu tvrdohlava. Na 2. stupni ZŠ (už jinde) to opět bylo všem u zadku.
    MABLUNG80
    MABLUNG80 --- ---
    A jednou jsem šel na základce v jídelně vrátit jídlo, protože v bramborové kaši, v takové té loužičce tuku, kterou byla zalitá, plaval mrtvá moucha. Kuchařky se na mě tvářily velice nepřátelsky a pak jedna do té kaše hrábla rukou, mouchu sebrala a řekla, že tam žádná moucha není, ať si nevymejšlim a jim.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MULTICAT: já to maso vždycky někam nacpal (bylo vhodné sedět u květináčů u stěny, protože do keramické vázičky na stole se vešla sotva půlporce), ale brácha s tím roky bojoval a od těch starejch soudružek nosil - nekecám - půstránkový poznámky v žákovské o hospodaření s jídlem. Naši to dodnes schovávají, tak to příležitostně nafotím.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    NOIK: to dělali spolužáci, ale já jako notorická poctivka jsem tam seděla dokud mě nevyhnali bičem.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    IKSIK: naprosto :)

    Nepochybuju, že tyto zážitky přispěly k mému rozhodnutí nejíst maso.

    Teď jsou to už boomerský vzpomínky, který si oplusujeme a hořce se nad nimi pousmějeme. Ale já pořád vidim tu obrovskou, kyprou a silnou pani, která nás IMO nenáviděla a nejraději by nám ty sra*ky narvala do krku.

    Šmarjá celý ty roky na ZŠ byly provázený linkou nenávisti ke všemu. Než jsem zdrhla na osmiletej gympl.
    Kterej taky stál za houby :)
    NOIK
    NOIK --- ---
    ....matně si vzpomínám, že u nás na sídlištní základce se tahle flaksatá hmota co se musela sníst často umně skrývala do hydroponických granulí v květináčích okrasných interiérových květin
    MABLUNG80
    MABLUNG80 --- ---
    Já jako malej strašně nesnášel tlustý maso. Nesmělo se ani dotknout špičky mého jazyka. Většinou mi bylo na zvracení už jen když jsem ho viděl. A takhle jednou ve školce jsem dostal parádní tlustý maso. Takže jsem to nejedl. Ale soudružka učitelka si sedla vedle mě a jala se mě krmit. No nebyl to dobrej nápad. Pak už nejedl nikdo a mně už tlustý maso nikdy nenutili.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    MULTICAT:
    NJAL:
    MEANKITTY11: Ale způsobilo nám to pěkný duševní trauma na zbytek života, co? :)
    Já jednu takovou flaksu nacpal za radiátor, páč se mi navalovalo i z pohledu na talíř. Bylo to opravdu hrozný, buď to vidět nebo to vzít do ruky. Ale u odevzdávacího okýnka byla hlídka, takže druhá možnost a úprkem ven z jídelny, než na ten talíř nabliju zpátky i tu rejži s u.h.o. No fuj.
    MIST
    MIST --- ---
    MULTICAT: bydleli jsme naproti skole a kucharky nam davaly zbytky masa pro psy. Doga a 5 jezevciku melo obcas k veceri maso a my skubanky. Deda kolikrat hudroval, ze cokli maji lepsi veceri nez on :P
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    NJAL: v jídelně nebyly určitě.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MEANKITTY11: Me by to mozna napadlo, kdybychom meli ubrousky. Budto jsme je nemeli, nebo mi tenhle detail jiz vysumel z hlavy. Nicmene ja jsem budto trefoval stridani strazi nebo obcas jsem ty mensi nepozivatelny kousky smestnal pod zpusobne umisteny pribor - vidlicku a vedle ni nuz naplacato :-)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    NJAL: a že by mě tenkrát napadlo přinést si ubrousek a nepoživatiny pašovat v kapse, tak ne, nenapadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam