ASHRAK: Dejme tomu, že jsem laik. První, čím do mě zabušíš, je slovo "morfonologie". To je obecně neužívaný termín - nevím, co to znamená. Hned NA ZAČÁTKU jsem zmatená. Je to první informace, tudíž ji pokládám za velmi důležitou, ale je pro mě úplně nesrozumitelná.
Když se na něco ptám na netu, nečekám Heideggerovský styl (pakliže nejsem na velmi úzce specializovaném serveru). Čekám, že přijdu-li a řeknu "jsem lama, víte to a to?", buď mě pošlou do hajzlu, že se to nedá jednoduše vysvětlit, nebo se o to jednoduché vysvětlení pokusí.
Kdybych se jako tazatel chtěla probírat googlem, udělám to rovnou. Odpověď, která vyžaduje několik dalších konzultací s vyhledávači a mnoho času (tazatel musí složitě zjišťovat, jestli nalezené zdroje jsou relevantní, vhodné a důvěryhodné - on NEMÁ informace, které máš ty), je pro mě v podstatě bezcenná.
Chápala bych, že odpovídáš takhle nesrozumitelně - kdyby to nešlo jinak. Jenomže ono to, myslím, jde. Jenže ty jsi momentálně ve skupině vědců, kteří ukazují davům, jak jsou moudří, tím, že jim drobty oné moudrosti trousí. Pokud tak činíš úmyslně, pámbu ti to přej, je to koníček jako každý jiný. Pokud neúmyslně, v což doufám, je dle mého skromného názoru namístě říct "hele, vole, voni ti nerozuměj, přizpůsob se trochu prostýmu lidu". Což tímto činím.