• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NOP: Nikoli, na trolly plati poze stare zname heslo "nekrmte trolly".
    A pokud sam chci diskutovat a vim, ze kazdej muj prispevek u nejakejch slaboduchejch jedincu funguje jako trigger na sracky ktery s tematem nemaj nic spolecnyho, tak jedina metoda jak trolla nekrmit je oboustrannej ignore.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SITH:
    NOP: Panove to sem zkousel plno let..nereagovat s tim ze to treba ty sikanatory a trolly prejde a prestanou se do me a do vsech mejch prispevku srat...psali jim to v tech diskuzich i jini lide..at se do me neserou a nereaguji na kazdy muj prispevek...Bavit je to ale neprestalo a proto sem se po letech nereagovani a dalsich letech hadek a flamu uchylil k tomu DI, ktery konecne vsechno jednou provzdy vyresil..:)
    NOP
    NOP --- ---
    KOUDY: Na ten tvůj případ je ideální ignore. Nebo, a teď se podrž, NEREAGOVAT, což ale zrovna ty neumíš. Takže používáš DI a zdůvodňuješ si ho nějakym vyššim principem.
    SITH
    SITH --- ---
    KOUDY:
    1) IDčko se s nima nemusí hádat. Pokud se rozhodne se hádat, pak se nesmí divit že hádají i ostatní
    2) Dle čeho budeš posuzovat zbytečný důvod? viz tvoje "a zacnou tam do nej z nejakyho zbytecnyho duvodu"
    3) expertní diskuze jsou na nyxu tak ... dvě, tři max.

    problémem posledních 100+ příspěvků je jiný pohled na fungování diskuze mezi výraznými id (ty, blowup atd.) a zbytkem osazenstva :)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    KOUDY: priklad - [ Pluralismus, Multikulturalismus a přistěhovalci ]
    tady si Blowup dal do ignoru odhadem 5-10 lidi, duvod byly minusy a opacnej (diametralne jinej) nazor na temata. S tim moderator z principu nehne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SITH: Ted zkus vypustit muj nebo svuj nick..nick blowupa..blondynky..jugiho..minerwy..karkulky..meldy a stovky dalsich idcek a ber to z obecnyho hlediska jo?...Mas expertni diskuzi kde by mela bejt diskuze k tematu a IDcko A tam napise neco k tematu...na to se sebehnou IDcka B,C,D,E a F a zacnou tam do nej z nejakyho zbytecnyho duvodu rejt..treba aby si zkratili nudnej den v praci..nebo ze je proste virtualni sikana bavi..ci maj nejakej komplex..duvody sou asi vedlejsi..ale proste stane se tohle...Najednou mas z toho hadku/flame kdy se IDcko A hada/argumentuje s IDcky B - F a ostatni ucastniky te expertni diskuze to obtezuje..protoze misto debaty k tematu tam je najednou flame na 100 prispevku ktery je nezajima...Jak tohle vyresis?...Imho sou dve moznosti

    A) mas vlastnika diskuze a spoluspravce kteri tu diskuzi moderuji..Ja treba moderuji klub ism..kdyz tam je flame tak ho mazu at tam sou hlavne fotky..stejne tak lide mazou flejmy a osobni invektiva v auditku fotky slecen z nyxu...Stejne tak mazu treba porno v diskuzi co vas vzrusuje - no porn..aby to neporusovalo pravidla nyxu...Zkratka ty diskuze moderuju..Kdyz pravidla te diskuze nekdo porusuje dlouhodobe tak dostane RO nebo Ban a je to vyresene..
    B) pokud expertni diskuzi vedes v klubu kde vlastnik nebyl 5 let a zadne spoluspravce nema...se tomu flamu nemas jak ubranit pokud na tebe pet sikanatoru/trollu nabehne..a tohle resi DI..Nebo ty bys nechal ty flamy po celem nyxu bezet?..at je to tu jak na xchatu a flejmy rozesiraji polovinu diskuzi jako to tu bylo pred lety?

    JANDOS: To tu bylo plno let a nepomahalo to...ostatne i kvuli tomu ze to nepomahalo se zavedl ten DI...kdyby normalni ignore na nektera IDcka stacil tak k zavedeni DI nikdy dojit nemuselo.
    SITH
    SITH --- ---
    KOUDY: jakože by moderátoři mazali každé reakce na příspěvky, o kterých by si moderátor mohl myslet že by mohli dotazovaného uvést do nepříjemností? Jakože "koudy, napsal jsi argumentační faul, a tak na to lidé reagují a diskutují, mám to smazat abys měl klid?". Nebo jak by sis takové moderování představoval
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PHAILO: jasne..ale vsak to uz se tu resilo...Kdyby spravci diskuzi diskuze moderovali tak by zadnej DI nebyl potreba.
    IDLE
    IDLE --- ---
    Simvás, neexistuje nějaký filtr na diskuse o DI? :)
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    tezko to muzete vysvetlit nekomu kdo ma zachovany vsechny funkce diskuze - filtr je nastavenej k JEHO spokojenosti, takze neni co resit.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    BLOWUP: Kdo DI nema rad, nemusi ho pouzivat, nikdo ho nenuti.

    Problem je, ze DI je oboustranna funkce, takze ho pouzivaji obe strany a tim padem jedna strana NUTI druhou k jeho pouzivani...
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    BLOWUP: kdepak, neměl bys radši mlčet. Ale na co si tu všichni stěžujou, jsou ty špunty do uší, který nikdo nechce. Já už si na tuhle "featuru" zvyknul, zkousnul jí; vím o třech lidech, co mě mají v DI a ani mi jejich posty nechybí. Ale kčertu ten kontext diskuze mi chybí. Naštěstí to nejsou uživatelé, co přispívají nějak do odborných diskuzí, ale jen do diskuzí a galerií např. co měli včera k jídlu nebo, co se jim honí hlavou.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLOWUP: Nebyl stupidní. Publikum může diskutovat. Ten, kdo aktuálně vede diskuzi má přece publikum. Kravina je to, co říkáš. Ty se snažíš ovlivnit vnímání jiných lidí, poškozuješ jim realitu. Aniž by to věděli, nasazuješ jim v nějakém okamžiku špunty do uší a pásku přes oči. Oni se pak diví, že jejich realita je pokřivená (diskuse nedává smysl), ale neví proč. Je to jako bys jim sypal halucinogeny tajně do pití.

    BLOWUP: Zivot by byl tak jednoduchej, kdyby kazdej nechal kazdyho delat co uzna za vhodny a myslet si co chce.

    Přesně tak! Tohle už je fakt chucpe. Ať nikdo nikomu nehází drogy tajně do pití a každý si dělá co chce.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: Tak to presne je. A v cem je problem? Mel bych teda radsi mlcet?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Zivot by byl tak jednoduchej, kdyby kazdej nechal kazdyho delat co uzna za vhodny a myslet si co chce.
    Kdo DI nema rad, nemusi ho pouzivat, nikdo ho nenuti. Pro koho je to prinosna funkce, ten ji pouzije. To nejhorsi co se diky tomu stane je, ze ten koho se to tyka bude usetret projevu neci existence. So what?
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    BLOWUP: když už tady na sebe házíme metaforama, nemlčíš, ale nasazuješ jim špunty do uší (DI), aby tě neslyšeli, i když viděj, že otevíráš pusu (reakce jinejch lidí na tvuj post).
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    *z dovoleny omg...pisu rychle..sorry :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NOP: to ze pro nekoho mlcim znamena ze mu neco vnucuju, jo?
    twl, to je dobrej kocourkov :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PHAILO: Samozrejme. Jenomze to je prave rozdil mezi publikem a ucastniky diskuse. Publikum posloucha, diskuteri diskutuji. Proto byl primer s publikem stupidni.

    A jak uz jsem psal, tim ze nekomu odfiltruju moje prispevky mu nic nevnucuju, naopak. To bys mohl tvrdit, ze tim ze se neucastnim nejaky diskuse vsem moje mlceni vnucuju. Chapes jaka je to kravina? :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DNF:
    DNF: To si me asi s nekym pletes a taky si ocividne pletes ego se sebevedomim..oboji je neco trochu jineho..

    a jinak ano..hledal sem chybu u sebe..rikal sem si..sakra kdyz sem nekdo hazi fotky s dovoleny a je to ok..tak proc kdyz je hodim ja tak se hned na me sesype deset trollu ze se chlubim?...proc kdyz si nekdo koupi auto a hodi ho na nyx tak dostane kladny reakce a kdyz to samy udelam ja tak se chlubim svejma milionama?...a pak sem casem zjistil ze to ty lidi delaj schvalne a ze chyba neni ve me nebo v leosi maresovi a jinejch lidech kteri umej vydelat penize nebo jich umej vydelat vic...chyba je v tech zavistivcich a nenavistivcich a na ty je nejlepsi DI kterej funguje, protoze zamezil zbytecnejm hodinam a hodinam flamu a nyx udelal zas konecne prehlednym a fajn mistem...Jinak i ja sem s kamosem zacinal na bbs infima a od ty doby stejne jako od doby magea se proste diskuzni site nejak vyvinuly a proto novy featury nepovazuju za nejak debilni..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NOP: "vnucujes jim svuj DI" je dobry manipulativni psycho :-)

    Pokud nestojim o to, aby nekdo reagoval na moje prispevky, tak mam podle tebe v podstate jedinou moznost: nediskutovat. Takze to ze nekdo je troll vlastne znamena, ze jeho pravo byt troll a sabotovat diskusi ma prednost pred mym pravem konstruktivne diskutovat :-) To je pro tebe v poradku?

    Driv jsem proste takovy trolly predvedl jako maly prcky, ale pokazdy jsem tim jenom zbytecne ztracel cas. Na nyxu jsou fora kde se vedou sahodlouhy hadky o nicem, a to vsechno jenom diky par ID ktery jsou prilis hloupy na to aby dokazaly argumentovat, tak aspon trolej. Z myho pohledu jsou to oni kdo vsem neco vnucujou. Ale samozrejme jde pouze o muj pohled, takze napriklad neusiluju o to, aby "diskutovat" nesmeli, jejich pravo trollit jim neberu. Je na kazdym, jestli si od nich necha srat na hlavu, nebo jestli je odfiltruje a prestane je krmit svejma postama.

    Nikdo nema per se pravo na to, aby mohl cist moje prispevky nebo abych s nim diskutoval, to je nanejvys privilegium, stejne jako v realnym zivote. A kdo se neumi chovat, ten o nej prijde. Samozrejme to plati i opacne: napriklad blondynka mne ma v DI a je to jeji svatosvate pravo, nikdy by me nenapadlo citit se kvuli tomu diskriminovanej :-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLOWUP: Ne, publikum přišlo na diskuzi. Protože přišlo na diskuzní server.

    BLOWUP: Problem mnoha lidi je, ze maji pocit ze by ostatni meli jednat tak, jak si oni mysli ze je to nejlepe. Takze premysli, jaka narizeni a pravidla jsou "v zajmu vsech" i kdyz jde vzdycky pouze o jejich zajem a jejich ego. Kazdej "zlepsovatel planety / systemu / nyxu" ma imho problem s vlastnim egem, i kdyz ma plnou hubu o tom jak kona "dobro pro vsechny".

    My internetoví důchodci tomuhle říkáme selfpwn. Právě jsi popsal přesně to, co ty děláš s DI. DI ti slouží jako ochrana tvého ega (budiž) a vnucuješ ostatním v rámci "zlepšování diskuze" jak by tato měla vypadat. Ale určitě je to dobro pro všechny, wtz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam