• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Zivot by byl tak jednoduchej, kdyby kazdej nechal kazdyho delat co uzna za vhodny a myslet si co chce.
    Kdo DI nema rad, nemusi ho pouzivat, nikdo ho nenuti. Pro koho je to prinosna funkce, ten ji pouzije. To nejhorsi co se diky tomu stane je, ze ten koho se to tyka bude usetret projevu neci existence. So what?
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    BLOWUP: když už tady na sebe házíme metaforama, nemlčíš, ale nasazuješ jim špunty do uší (DI), aby tě neslyšeli, i když viděj, že otevíráš pusu (reakce jinejch lidí na tvuj post).
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    *z dovoleny omg...pisu rychle..sorry :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NOP: to ze pro nekoho mlcim znamena ze mu neco vnucuju, jo?
    twl, to je dobrej kocourkov :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PHAILO: Samozrejme. Jenomze to je prave rozdil mezi publikem a ucastniky diskuse. Publikum posloucha, diskuteri diskutuji. Proto byl primer s publikem stupidni.

    A jak uz jsem psal, tim ze nekomu odfiltruju moje prispevky mu nic nevnucuju, naopak. To bys mohl tvrdit, ze tim ze se neucastnim nejaky diskuse vsem moje mlceni vnucuju. Chapes jaka je to kravina? :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DNF:
    DNF: To si me asi s nekym pletes a taky si ocividne pletes ego se sebevedomim..oboji je neco trochu jineho..

    a jinak ano..hledal sem chybu u sebe..rikal sem si..sakra kdyz sem nekdo hazi fotky s dovoleny a je to ok..tak proc kdyz je hodim ja tak se hned na me sesype deset trollu ze se chlubim?...proc kdyz si nekdo koupi auto a hodi ho na nyx tak dostane kladny reakce a kdyz to samy udelam ja tak se chlubim svejma milionama?...a pak sem casem zjistil ze to ty lidi delaj schvalne a ze chyba neni ve me nebo v leosi maresovi a jinejch lidech kteri umej vydelat penize nebo jich umej vydelat vic...chyba je v tech zavistivcich a nenavistivcich a na ty je nejlepsi DI kterej funguje, protoze zamezil zbytecnejm hodinam a hodinam flamu a nyx udelal zas konecne prehlednym a fajn mistem...Jinak i ja sem s kamosem zacinal na bbs infima a od ty doby stejne jako od doby magea se proste diskuzni site nejak vyvinuly a proto novy featury nepovazuju za nejak debilni..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NOP: "vnucujes jim svuj DI" je dobry manipulativni psycho :-)

    Pokud nestojim o to, aby nekdo reagoval na moje prispevky, tak mam podle tebe v podstate jedinou moznost: nediskutovat. Takze to ze nekdo je troll vlastne znamena, ze jeho pravo byt troll a sabotovat diskusi ma prednost pred mym pravem konstruktivne diskutovat :-) To je pro tebe v poradku?

    Driv jsem proste takovy trolly predvedl jako maly prcky, ale pokazdy jsem tim jenom zbytecne ztracel cas. Na nyxu jsou fora kde se vedou sahodlouhy hadky o nicem, a to vsechno jenom diky par ID ktery jsou prilis hloupy na to aby dokazaly argumentovat, tak aspon trolej. Z myho pohledu jsou to oni kdo vsem neco vnucujou. Ale samozrejme jde pouze o muj pohled, takze napriklad neusiluju o to, aby "diskutovat" nesmeli, jejich pravo trollit jim neberu. Je na kazdym, jestli si od nich necha srat na hlavu, nebo jestli je odfiltruje a prestane je krmit svejma postama.

    Nikdo nema per se pravo na to, aby mohl cist moje prispevky nebo abych s nim diskutoval, to je nanejvys privilegium, stejne jako v realnym zivote. A kdo se neumi chovat, ten o nej prijde. Samozrejme to plati i opacne: napriklad blondynka mne ma v DI a je to jeji svatosvate pravo, nikdy by me nenapadlo citit se kvuli tomu diskriminovanej :-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLOWUP: Ne, publikum přišlo na diskuzi. Protože přišlo na diskuzní server.

    BLOWUP: Problem mnoha lidi je, ze maji pocit ze by ostatni meli jednat tak, jak si oni mysli ze je to nejlepe. Takze premysli, jaka narizeni a pravidla jsou "v zajmu vsech" i kdyz jde vzdycky pouze o jejich zajem a jejich ego. Kazdej "zlepsovatel planety / systemu / nyxu" ma imho problem s vlastnim egem, i kdyz ma plnou hubu o tom jak kona "dobro pro vsechny".

    My internetoví důchodci tomuhle říkáme selfpwn. Právě jsi popsal přesně to, co ty děláš s DI. DI ti slouží jako ochrana tvého ega (budiž) a vnucuješ ostatním v rámci "zlepšování diskuze" jak by tato měla vypadat. Ale určitě je to dobro pro všechny, wtz.
    NOP
    NOP --- ---
    BLOWUP: Nemáš potřebu někoho převychovávat ani nikoho k ničemu nutit, ale vnucuješ jim svůj DI. Ale v podstatě to děláš pro jejich dobro. Takže je to asi v pohodě.

    WTF?
    NOP
    NOP --- ---
    BOBBYLON: Možnost úpravy počtu zobrazovaných příspěvků, skrytá reklama..
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    takova recnicka - kdyby zmizel DI, co dostane uzivatel zasadne zajimavyho za placeni premiovky (krome invisible modu)? :]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    D1RABBIT: Jak uz jsem psal, delam to i pro jejich psychohygienu. U nekterych ID mam pocit ze kazdej muj post jim zpusobuje opravdovy trauma a to ze jej nevidej je v podstate pro jejich dobro.

    A uprimne: pokud nekdo sam od sebe ma pocit ze mne musi tematizovat aniz bych k tomu dal podnet, je to v poradku, kazdemu preju jeho hobby podle jeho mentalnich schopnosti. Ale urcite neni nutny abych nekomu takovymu ty triggery k jeho psychoproblemu jeste generoval :-)

    Problem mnoha lidi je, ze maji pocit ze by ostatni meli jednat tak, jak si oni mysli ze je to nejlepe. Takze premysli, jaka narizeni a pravidla jsou "v zajmu vsech" i kdyz jde vzdycky pouze o jejich zajem a jejich ego. Kazdej "zlepsovatel planety / systemu / nyxu" ma imho problem s vlastnim egem, i kdyz ma plnou hubu o tom jak kona "dobro pro vsechny".

    Muj postoj je, ze kazdej clovek je individuum, ktery ma pravo na to videt svet tak, jak chce nebo jak mu to jeho intelekt a zivotni zkusenosti dovolej. Nemam potrebu nekoho prevychovavat nebo ho k necemu nutit. Ale taky nemam potrebu se s kazdym bavit, a duvody pro to jsou prave jen a pouze moje duvody, ktery krome me nikdo nemusi chapat a nikomu po nich nic neni. To ze se svobodne muzu rozhodnout kdo ma privilegium cist si moje nazory a reagovat na ne je to nejlepsi co na nyxu je :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DNF: Hele, pro me za me si mysli o mym egu co chces - to je uplne v poradku. Ja dlouhou dobu nedaval vubec zadny ignory, proste z principu. Az jsem v urcitym momentu zjistil, ze z nekterych ID fakt nic konstruktivniho nepada. Napisu ze me tesi ze sviti slunicko a oni zareagujou necim o svycarskejch architektech. OK, fajn, kvuli tomu sem nechodim. Takze si to profiltruju a udelam neco pro jejich psychohygienu tim, ze me nemusej cist. Od ty doby je pro me nyx tim, cim ma bejt: mistem kde se da normalne diskutovat.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PHAILO: Vystupovani pred publikem mi nevadi. Publikum sedi a posloucha, interakce se neocekavaji. A pokud nekdo zacne delat bordel vyvede jej ochranka.

    Nyx je digitalni formou diskusniho krouzku. Par lidi zustane stat s hrnkem kafe v ruce a diskutujou o necem co je zrovna bavi. A pokud se tam objevi nekdo, kdo zacne delat bordel treba tim ze svejma poznamkama tu dikusi neumozni, tak ti nezbejva nic jinyho nez mu budto dat pres drzku, nebo se sebrat a jit pryc. Na nyxu oboji neni potreba: das mu DI a problem je vyresen. Skoda ze to nejde i v realnym zivote :-)
    DNF
    DNF --- ---
    BLOWUP: Snazim se rict, ze Koudy (a ty taky) mate ego od Ase az k Tatram. Pokud by nebyla zparchantela funkcionalita, kterou lze rozlozit diskusi pro nezucastnene lidi (ty, kteri dali nejakejm DI prebornikum minusko protoze nekde placali kraviny), nebyla by tahle debata.

    Kdo pouziva DI, mel by se nad sebou zamyslet*, ale to by nesmel pouzivat DI. Je to zacarovanej kruh, chapu.

    * Muj stryc tomu rika 'vyndat si hlavu z prdele', ale ja nejsem takovy hulvat, jak je ostatne videt.

    disclaimer: DI nepouzivam, a chodim do soukromych auditek, kde se navzajem neignorujeme. DI kritizuju proto, ze a) jsem profesinalne angazovan v testovani usecase webovych aplikaci a tak vidim ze: b) je to nejvetsi kravina kterou jsem na jakem diskusnim serveru videl, a to jsem zacinal na bbs ve skolnim roce 94-95
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLOWUP: Jde o to, ze i v realnym zivote si vybiram, s kym se chci bavit a s kym ne.
    To bys asi tedy neměl chodit vystupovat na pódium před publikem na náměstí.

    Proč se asi původně (třeba na mageu) říkalo klubům auditorium? Pokud už nyx není diskusní server, ale sociální síť, měl by se tak přestat prezentovat. A já se budu muset vrátit k okounu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DNF: Aha. Takze kdyby Koudy hledal "chybu u sebe" a psal tak, aby i ten posledni zavistivej loser nebyl nahodou dotcenej necim co dela nebo ma, tak by bylo vse v poradku? Chapes co se vlastne snazis rict? :-)
    Ono vubec nejde o to "u koho je chyba". Jde o to, ze i v realnym zivote si vybiram, s kym se chci bavit a s kym ne. Kazdej zna ve svym okoli nekoho, kdo kdyz se nachomejtne k nejakymu rozhovoru zpusobi, ze se neda dal mluvit normalne a clovek se proste radsi sebere a jde delat neco jinyho.

    Tyhle navrhy aby nejakej arbiter posuzoval, zda je DI pouzito "spravne" a "objektivne" jsou naprosto zcestny, protoze ten kdo DI pouziva jej vzdycky pouzije ze svejch subjektivnich duvodu: proste ho hlasky nejakyho ID obtezujou a nechce aby na jeho posty reagovalo. Easy like that, nic dalsiho v tom neni.
    DNF
    DNF --- ---
    KOUDY: jojo, hledat chyby v externalitach, hlavne ne u sebe :) Uplne vzorovej pripad.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: Muzu potvrdit to samy. Kdyz vidim ze nekdo na kazdej muj post musi reagovat nejakejma prihlouplejma narazkama na Svycarsko tak jde do DI a je klid, zbydou ti se kterejma se da diskutovat k veci.
    Ja uprimne nechapu i co presne je mysleni "zneuzitim DI". Jaky zneuziti? Budto se s nekym chci bavit nebo ne. Kdo neni schopnej argumentacni diskuse, ale jenom trolli nablblejma poznamkama, ten moje vstupy nemusi vubec videt, je to tak pro nej lepsi. Jinak totiz nasleduje sto prispevku kde lidi reagujou na nejaky pubertalni / ideologicky blbosti misto aby se vyjadrili k veci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam