D1RABBIT: Jak uz jsem psal, delam to i pro jejich psychohygienu. U nekterych ID mam pocit ze kazdej muj post jim zpusobuje opravdovy trauma a to ze jej nevidej je v podstate pro jejich dobro.
A uprimne: pokud nekdo sam od sebe ma pocit ze mne musi tematizovat aniz bych k tomu dal podnet, je to v poradku, kazdemu preju jeho hobby podle jeho mentalnich schopnosti. Ale urcite neni nutny abych nekomu takovymu ty triggery k jeho psychoproblemu jeste generoval :-)
Problem mnoha lidi je, ze maji pocit ze by ostatni meli jednat tak, jak si oni mysli ze je to nejlepe. Takze premysli, jaka narizeni a pravidla jsou "v zajmu vsech" i kdyz jde vzdycky pouze o jejich zajem a jejich ego. Kazdej "zlepsovatel planety / systemu / nyxu" ma imho problem s vlastnim egem, i kdyz ma plnou hubu o tom jak kona "dobro pro vsechny".
Muj postoj je, ze kazdej clovek je individuum, ktery ma pravo na to videt svet tak, jak chce nebo jak mu to jeho intelekt a zivotni zkusenosti dovolej. Nemam potrebu nekoho prevychovavat nebo ho k necemu nutit. Ale taky nemam potrebu se s kazdym bavit, a duvody pro to jsou prave jen a pouze moje duvody, ktery krome me nikdo nemusi chapat a nikomu po nich nic neni. To ze se svobodne muzu rozhodnout kdo ma privilegium cist si moje nazory a reagovat na ne je to nejlepsi co na nyxu je :-)