OJIRIO: ano. ani ja netvrdim, ze to tvrdis. tvrdili to tu jini, ale kolem toho vznikla cela ta diskuse v jinak napul umrtvenem foru. o nicem jinem to nebylo.
ostatne, ten nazor, ze nemuzeme rici, zda OR existuje nebo neexistuje tu zaznel hned zkraje, ale zapadl. asi diky tem zapalenejsim :-)
ps : mimochodem, v tom predposlednim prispevku tvrdis, ze tvrzeni objektivni realita neexistuje neni dogma. podle me je & ja nevidim zpusob, jak to poprit. leda bychom zavedli axiom (cti dogma), ze tvrzeni z pozice postmodernismu nemuze byt [inherentne] dogma. (porad se tocime v tom samem paradoxu, ktery nerozlouskne ani to, ze paradox si nemusi nutne odporovat)
ale vracet se k tomu nemusime, podle tveho gusta, podle me o nic nejde. mne ta debata prisla zajimava i zabavna. i presto, ze - proti veskeremu ocekavani! - jsem ziskal subjektivni pocit, ze nekteri se me o necem snazi presvedcit. :-)
(pravda, nekdo sahnul k osvedcenejsi zbrani argumentu ad hominem, jako kdyby sila postmodernistickeho stanoviska mela taky sve slabiny:-))