• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYBERWOLFOn-line WebBased hry kreativně - udělejte si vlastní webovku!
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Dovolil bych si sepsat par postrehu k junkyardu, ktere sice nejsou primo chyby, ale podle me jsou tak nejak spatne:
    * Studna - jeji urovne zvysuje mnozstvi energie, ktere vyrobi, ale uklada jen 1, dokud nepostavim nadrz, ktera tento limit zvysuje. Na nadrz potrebuju ale studnu lvl 5, takze prvnich 5 levelu se studna sice vylepsuje, ale jeji efekt je naprosto stejny. Navrhoval bych zvysit zakladni mnozstvi uchovavane energie (treba alespon na 5).
    * Rozvoj mesta je dost brzdeny vysokymi pozadavky na nove (a celkem potrebne) budovy - napr. zminena vodni nadrz, ghetto, obchod, obranne stavby obecne...
    * pozadavky na suroviny jsou dost nevyvazene. Zdaleka nejpotrebnejsi je zelezo a kamen (ktery se da alespon najit), drevo v takove mire potrebne neni.
    * kapacita skladiste a cena skladiste jsou si dost blize. Pokud chci vylepsit skladiste a neprijit o material, musim to dost bedlive hlidat.
    * kdyz se podivam ne Pevnost s cenou 1200 kamenu, vychazi mi, ze budu potrebovat skladiste na urovni 59, nez na ni budu vubec moci nasetrit - a to jen 1. level
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: hehe, welcome to the BUG hell ;D
    nas ted prudi uz skoro 2000 lidi... soucitim s tebou ;)
    CYBERWOLF: ok ;)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    AVATAR: nedalo by se na ty chybejici ikonky alespon hodit title, aby se dalo zjistit, co to sakra je? :)
    AXTHEB: o vejkendu jsem tam udelal asi 15 dialogu a 20 info okynek, tak snad bude lip ;)
    AXTHEB: diky, uvazujeme o nejakym pvp flagu, kterej by se aktivoval treba pul hodiny po znovuzrozeni.
    TENCOKACISTROMY: mas pravdu, uz jsem to opravil v patek, ale delal jsem spoustu dalsich uprav, takze to nahodim az dneska vecer...

CYBERWOLF: jojo, chybi mi ikonky...

MATHEW_ER: taky uz opraveno, vydrz vecer ;)

MATHEW_ER: diky za nazor. Je na tom jeste spousta prace, to ja vim.

WEWERKA: ono je to tezky. Doted jsem si to testoval v podstate sam a tak me spousta blbosti ani nenapadla. Proto jsem udelal betatest pro 40 lidi a ne 5000 ;)
    kazdopadne 95% nahlasenych chyb jsem uz opravil, tak snad bude lip ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CYBERWOLF: Ztrata energie pote co mne zbije nejaka jina postava je velkej a imho nesmyslnej opruz. A to ze ma lvl 15 postava duvod mlatit lvl3 postavu je imho chyba systemu, zejmena kdyz ma pro nej smysl to udelat desetkarat zasebou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    hehe, tak jsem prave blbecka utlouk palkou ja a dostal 3 levely :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Hele, co mam delat, kdyz kazdou chvili prilitne nejakej o 10 levelu vetsi blbecek a umlati me palkou? Jsem v jednom kuse bez energie. Sice jsem si na nej taky koupil palku, ale nevim jestli to k necemu bude
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Pak super bug z doslechu. Vsechno co se da oblect, to se da i rozdelit. Vsechno se rozdeli a navic zbyde kus o poctu nula. Ten se da prodat v obchode.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Je tam spousta bugu. Postavis budovu a ona neexistuje. Koupis neco v aukci, strhnou se penize a nic nedostanes. Da se koupit v aukci vic kusu, ale nikde to neni videt. Jedno jsem koupila lekarnicku a dostala jsem nula kusu. Souboje / akce vubec nefunguji. Rozbil se i cirkus, nefunguji listky. Chyby v zobrazovani, prekryvaji se divy s informacemi, nemizejici hlasky atd. V jeden den to bylo silne pretizene, teda na tech 40 lidi co se tam pohybuje, to by asi nemelo byt.
    Podle me je to silne prealfa a vubec se to nemelo zverejnovat. Docela se mi to diky tem chyba znechutilo.

Taky infinitum jsem prestala hrat v momente, kdy na me utocil nekdo z mesta pres nekolik oken vedle a pri vytvoreni armady mi to napsalo "undefined, papa"
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    TENCOKACISTROMY: no prave ze moc nefunguje :)

No zatim jsem z toho nabyl takovy dojem, ze je ta hra hlavne spatne napsana.

Klient je namisto JS aplikace napsany tak, ze nacita kusy sablon s HTML a JS, coz je imho nestatne. Kdyz pominu to, ze se mi to proste nelibi, tak to ma ale dalsi dusledky jako mizici tlacitka pod mysi, nepohodlne strankovani a pohyb po mape etc.

Pri komunikaci se serverem a provadeni akci by mel server v odpovedi vracet zmeny stavu, tedy nova data ohledne zdravi/energie/penez/zdroju/... tim se da vyhnout tomu, ze se nekdy neaktualizuji a netreba o ne zadat manualne.

Na serveru potom vidim minimalne dva problemy. Prijde mi, ze se skoro nic nevaliduje a projde libovolny pozadavek (zkuste si napsat "build(idBudovy)" do konzole). Druhym problem je neosetrovani chyb, kdy se nejaka akce provede jen castecne a ma to primy vliv na hrace... neulozi se log kvuli chybe pri souboji; spotrebuje se energie, ale ukol nesplni atd.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AVATAR: Vidim třikrát denni hlídka I. Zacal sem ji, klikl na mape na neco a prace se zrejme zrusila bez upozorneni - to neni moc user friendly.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MATHEW_ER: HA! Super. Funguje to.
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    TENCOKACISTROMY: klikni si na mesto a dej prozkoumat, to otevre souboj s nejakym npc a dostanes odmenu.

MATHEW_ER: ten combat system je ale mnohem zabugovanejsi... treba ted jsem dostal zasah melee zbrani hned na zacatku souboje (zacinal s melee zbrani a ani neprezbrojoval nebo neco).
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MATHEW_ER: aha... tak to me nenapadlo, ze mam jit domu, kdyz uz tam jsem. Dik!

Jinak nejake varovani pred opustenim mesta, kdyz je rozdelany ukol, nebo nechani ukolu rozdelaneho, by nebylo k zahozeni.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MATHEW_ER: Imho to jsou vsechny ukoly, ktery mas k dispozici. Zjistil jsem, ze nema vliv zda mas/nemas postaveny/upgradovany bar. A vickrat to tam je imho kvuli nejakymu znasobeni u JOINu v SQL, ale to uz varim z vody.

CYBERWOLF: Z toho si nic nedelej. Ja ted delal 5ti hodinovej ukol a ackoliv jsem nezemrel v duelu, nehnul se z mesta, tak se mi nedokoncil a nic jsem nedostal :).
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    CYBERWOLF: ses zpatky ve meste? Jestli ne (a asi i jestli jo :D), klikni na nej a dej "jdi domu".

Btw to neni normalni, ze mam v pracich 5 instanci denni hlidky jeste navic ve verzich I-IV?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam