• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYBERWOLFOn-line WebBased hry kreativně - udělejte si vlastní webovku!
    Hráli jste někdy nějakou webovku a napadlo Vás někdy udělat si nějako vlastní?
    Máte nějaký nápad na bezva hru a neumíte ho realizovat?
    Nebo umíte skvěle programovat webové aplikace, ale nemáte nápad na dobrou hru?
    Nebo namáte ani jedno a umíte cokoliv jiného, co by mohlo při tvorbě hry pomoct (malovat, dělat hezky vylížející html stránky, jakoukoli grafiku, nebo jste matematický génius, prostě COKOLI)
    Pokud Vám vyšla alespoň jedna kladná odpověď, jste tu správně!

domenu radeji stylem

17 hlasy od 17 respondentů

rozbalit záhlaví
      NAVARA
      NAVARA --- ---
      WEWERKA: takze pokud jednou zachytim id uzivatele, neni pro me problem si akorat pockat, az ho uvidim u vedlejsiho prohlizece hrat a napojit se na nej ?

nebude lepsi generovat id_spojeni pro kazdou relaci (tj. prihlaseni uzivatele) zvlast ? a prave nevim, jaky muze byt duvod, proc tohle ID neprenaset v cookies - narozdil od URL, ty se na proxy neloguji...

a bezpecnostni problemy - jake ? pokud nastavim cookies domenu, tak zbyvaji nejake ?
      WEWERKA
      WEWERKA --- ---
      NAVARA: zakladat ucet neni to prave..zakladem v tabulce je ID ktere se prenasi pres url..na nej se vazi ruzne parametry jako kdy naposledy pristoupil nebo co hledal za text
      pokud povolim anonymni pristup do tabulky tak se ID dela nahodne pokud neexistuje
      pokud jde o uzivatele tak se jim pri registraci vygeneruje ID ktere se uz nemeni
      u anonymniho pristupu pak ma kazdy parametr svuj timeout po kterem zmizi z tabulky
      doufam ze se vyjadruji jasne..pripadne muzu poslat sql strukturu
      NAVARA
      NAVARA --- ---
      WEWERKA: ja schovavam conid v databazi, ale jake konkretni sql-sessions myslis ? jako zakladat kazdemu uzivateli ucet v databazi a nechat ho k ni prihlasovat ?
      WEWERKA
      WEWERKA --- ---
      NAVARA: osobne je nemam rada..narazila jsem u nich na spoustu problemu a proste neni to proste spolehlive..radsi pouzivam sql sessions

AOEX: session id/ip/jmeno browseru by melo stacit
      standardne je v IE6 ukladani sessions zakazane a u vetsine stranek se to neprojevi na funkcionalite..az na nyxu atd. coz me trosku deprimuje :(
      NAVARA
      NAVARA --- ---
      ADRAGON: a jak ho mam tedy vygenerovat ? programovat to na win32 a plug&pray ? kdyz uz, tak bud ten python nebo javu...
      ADRAGON
      ADRAGON --- ---
      Navara: vzdyt ve flashi by byl jen klient

ale taky bych spis zvolil na klienta neco programatorsky privetivejsiho - python
      NAVARA
      NAVARA --- ---
      CHARLEZ: napr. ja zrovna o tom flashi presvedcenej nejsem... generovat se da jen na win32 platforme, coz preci jenom neni mainstream ohledne serveru...
      CHARLEZ
      CHARLEZ --- ---
      osobne bych rekl ze client postavenej na flashi, ma adekvatni moznosti co se tyce grafiky a flash je budoucnost, na cem pojede server .... na tom zase tak moc nesejde .... php, .net, cokoliv ...... plus samo nejaka databaze
      ADRAGON
      ADRAGON --- ---
      proc to musi byt nutne, html based? to trochu omezuje moznosti, ne?
      server php+mysql
      a klient muze byt cokoliv, python, flash, c++
      dala by se tak docilit lepsi grafika a mozna i snazsi ovladani

inspirace
      http://www.ospace.net/index.cz.html
      i kdyz zde je server v pythonu a rozhodne to neni na skodu
      NAVARA
      NAVARA --- ---
      WEWERKA: nejaky duvod proc cookies nepouzivat ?
      WEWERKA
      WEWERKA --- ---
      AOEX: no urcite php :) nic jineho neumim :))
      od te doby jsem to uz jednou prepsala..nove techniky a tak
      a na mageu uz nejsem taky vic jak rok

btw ted jsem se podivala na aoex.cz a prvni co me nastvalo ze to potrebuje cookies..jinak ale docela zajimava hra..jen je to scifi a to me moc nebere
      a obdivuju ze se ti vejde vsechno do tak maleho policka :)
      WEWERKA
      WEWERKA --- ---
      holt nekdo ma rad 100 vojaku a nekdo si toho vojaka navrhne a vyrobi dle prani 100x :)
      samozrejme ideu skladani jednotek mam z MOO2 a tam mi to neprislo jako slozitost

jednotky a predmety maji stejny zaklad a zhruba 30 parametru ale ne vsechny musi uzivatel nutne videt a analyzovat

cemu se urcite zasmejes tak ze budovy jednotky a predmety..proste vsechno krom nevybavitelnych jednotek a materialu je 1 radek v sql :) zni to strasne ale daji se s tim delat krasne veci
      lidi se mi smeji ze uz mi tam chybi jen pojmenovani vojaku :)

jeste proc to delam...nesnasim hry kde nemas na vyber..poslat vojaky na rabovani nebo prinaseni zeme je pro nekoho dostacujici ale uznej ze privedeni vojaku s magem..vykouzleni elementala v boji..odstrelovani lucistniky a to vsechno na strategicke mape ten boj dela zajimavejsi

do toho vseho zkusenost..perky za levely a z toho plynouci bonusy...samospravne mesta a nalinkovane ostatni stavby..rozvoz zbozi..proste vsechny mozne blbosti :)

vyroba standardni (bezne veci jako jidlo atd - na procenta a moznost ji definovat na kazdou budovu zvlast) nebo advanced (zada se pocet zvlastnich veci (napr. navrzenych vojaku) a oni je nekdy vyrobi)

flowtime s pseudotahy jinak pro vikend+svatky a jinak pro vsedni dny

co treba assassin se 100% nezahlednutelnosti cestujici primo pred tvym mestem ? :)

a jeste spousta jinych napadu...uff :) jsem se nejak rozepsala :)
      CHARLEZ
      CHARLEZ --- ---
      pokud tu muzu mluvit za nasi firmu;
      chceme v budoucnu udelat jednu online webovku, v tuhle chvili s tim ale nemame moc zkusenosti (maximalne trochu s hranim)

mno sme ochotni pomoci s nejakou hrou, s tim ze na to posleze udelame nejakej reklamni humbuk, mozna z toho zkusime (nejak) neco vytahnout a posleze bysme si nabraly z vasi strany vypomoc pri vyvoji nasi hry ......

takze, najde se nekdo kdo by chtel pomoci s vyvojem hry za danych podminek ?
      WEWERKA
      WEWERKA --- ---
      CYBERWOLF:
      neco naprosto sileneho a hrozne neprehledneho :) ale na druhou stranu tam bude hodne moznosti..mapa a bude to ve flowtime..samozrejme fantasy
      jinak ad tema :) muj grafik uz se mnou ztratil trpelivost :)) a docela bych brala nekoho kdo umi kreslit postavicky...
      dokonceni pocitam v nekolika letech takze by musel mit taky hodne trpelivosti :)
      MICTECH
      MICTECH --- ---
      CYBERWOLF: sel bych do toho...
      DEPKAR_GOBLIN
      DEPKAR_GOBLIN --- ---
      CYBERWOLF: www.gothador.com nebo http://www.nyx.cz/code/index.php/discussion/10262
      momentalne velmi oblibena :)
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      Už nechybí. Doufám, že je to webovka a ne něco jako třeba Ragnarok
      DEPKAR_GOBLIN
      DEPKAR_GOBLIN --- ---
      CYBERWOLF: V ankete jednoznacne chybi odpoved Gothador... :)))
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      WEWERKA: O čem ta hra má být a jakým stylem by se měla hrát?
      CYBERWOLF
      CYBERWOLF --- ---
      V první řaděc se chci omluvit za to, že jsem doposud neuvedl na pravou míru o co mi s tímhle klubem šlo - měl jsem moc práce s maturitou, kterou mám teď už naštěstí úspěšně za sebou.

Takže, šlo mi o to, aby lidé, kteří jsou alespoň v nějakém směru kreativní a chtějí svoji kreativitu směřovat na on-line hry a především na on-line hry na bázi webu, měli možnost seznámit se s dalšími lidmi s podobnou oblastí zájmů a aby se společně mohli do nějaké hry pustit.
      To zní hrozně krásně, ale abych byl upřímný, šlo mi také o navázání kontaktů s těmito lidmi, jelikož už několik let vymýšlím a pokouším se zpracovat nějakou tu webovčičku - zatím bez větších pokroků. Zkrátka mi došlo, že sám na to nemám a potřebuju sehnat někoho, kdo by do toho šel se mnou a míst toho, abych se vyptával na serverech zabívajících se tvorbou webu (o čemž jsem sice taky uvažoval) jsem se rozhodl udělat klub tady na Nyxu, mimojiné proto, že z toho můžou mít užitek i jiní, podobně postižení jako já:-)
      Představoval bych si, že tu prostě lidi řeknou "hele, mám vymyšlenou jednu webovku, bylo by to to a to v tom a tom prostředí a potřeboval bych někoho kdo by mi píchnul s grafikou a zabezpečením" nebo "jsem master na PHP a mám rád webovky, takže pokud by měl někdo zájem...". Ovšem samozřejmě se nebraňte a nestraňte žádné diskusi na jakékoli téma týkající se webovek.

A také bych Vám rád poděkoval za nečekaný počáteční zájem!

PS: Pokud má někdo nápady ö co rozšířit anketu, sem s nimi!
      NAVARA
      NAVARA --- ---
      WEWERKA: je zajimava :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam