SPIELMANN: ja jsem v tomhle trochu alibista - proste se tim nechci zabyvat, nezajima me to, okruh lidi, ktery si pustim k sobe si vybiram a s ostatnima komunikuju jen na "neproblematicke urovni".... vlastne je mi vnitrne cela spolecnost ukradena...:))) ziju tak aby me co nejmin obtezovala...
pisu to trochu extremisticky, ale jsem fakt opakem "angazovaneho cloveka", casto kdyz jsem pres noc venku a koukam na hvezdy, vnimam jak cela spolecnost, veskery vztahy mezi lidma, ty ruzny hry, spolecensky role..., jak je desne hloupy brat to vazne a nechat se tim pohltit.... v tu chvili bych se fakt nejradsi odstehoval nekam na vrchol hory....
je to spis o moji povaze - a ta "nocni mura", ta moje predstava, ze jsem v nejaky zemi, rezimu, kterej je uplne magorskej a o mym osudu rozhodujou naprosty vypatlanci, ktery me treba nacpou do plynovy komory z nejakyho silenyho ideologickyho duvodu, to je mozna takova reakce myho nevedomi na tu moji jednostrannost, nevim...
pokud bych mel rict, co mi prijde jako idealni, bylo by to asi to wuwej - "povolany uci beze slov" - proste dokazat vnitrne dojit tak daleko a zit tak, aby muj zivot byl inspiraci ke zmene pro ostatni, ktery potkam - jako to meli (aspon v legendach:))) stari taoisti, Budha, Jezis a dalsi.... jenze na to asi nemam.... a neni to pro me zase az tak dulezity - ono by to stejne asi muselo nastat ne jako chtena, zamyslena vec, ale jako nasledek nejaky my vnitrni promeny, v realite mne vlastne uplne ukradenej.....:)))) tolik ode me k tematu....:)))