YMLADRIS: Jenom detailisticky upresnim, asi je lepsi pouzivat extrovert ale extrAvert:-)
Já mám pocit, ale že to původní síto už pomalu ztratilo smysl. Co jsem se bavil s jedním ID které mělo na starosti pouštění nováčků na nyx, tak ty žádosti kvalitativně šly hodně dolu (sakra teď mám z toho takový blbě elitářský pocit:-) To je fakt, který s faktem druhým, tj. že těch pár intelektuálů co zde je začlo asi mít pocit, že hází perly sviním vedlo k tomu, že se plebs začal tvářit jako intelektuálové, aniž by jaksi na to měli (hu, ještě chvíli a je ze mne Hitler, jenže si nemůžu pomoct, tahle politická nekorektnost je kupodivu značně uspokojující. Hmmm, asi si taky musím joudovsky honit ego :-)))
LOOK: Jasně, to víš, byl jsem zaseklej v tom svým řekněme kontextu...:-) Ale otázka co mě napadá je, je ten vývoj vždy takový, že vede od "lepšího" k "horšímu" nebo se to prostě spíš přerodí do něčeho jiného a nebo dochází k vývoji od "horšího k lepšímu" ... tak nějak intuitivně cítím, že asi všechno to dohromady.
KASTA: Ty jo, mluvíš mi z duše!
TOOM: Nemyslím, naopak, s těma lidma je potřeba se bavit, rozšiřovat obzory, učit je. Jinak fakt můžem skončit špatně. Moc špatně. Abych pravdu řekl tohle mne trápí ze všeho nejvíc.
K té extra/introverzi - já to mám třeba tak, že když nad něčím důležitým přemýšlím, musím to pustit ven. Zaptat se kámošů, napsat to sem atd. pak mi přijde odpověď, povětšinou to, co jsem si dávno už myslel. Ale já to prostě potřebuju slyšet zvenčí, aby mi to doteklo na ta správná místa:o)
Tvé "empirické poznatky" jsou dost podobné s mými, mě to celkem dost dobře zapadá do modelu vnímání - intuice / myšlení - cítění přičemž je li dominantní jedna fce. druhá je automaticky méněcená a ustupuje do nevědomí.