• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    spielmann: na radku kde je odeslat a filtr bys mel mit menu, kde zvolis anketa.

    zobrazi se ti formular pro vytvoreni ankety,nezaopmenes zatrhnout ze ma byt neanonymni.nepamatuju si, jak presne vypada.vysledek by mel vypadat asi takhle
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Tu anketu klidně udělám, ale jaksi jsem nikde nenašel jak...
    Jinak můj názor je ten, že čím víc lidí se o Jungovi dozví tím lépe...:-)

    LOOK: Jo, tohle jsem teď s jedním kamarádem taky řešil - když mi ale pak svůj sen odvyprávěl dopodrobna, narazili jsme na jisté dost podstatné detaily, ve kterých se sen lišil od reality (např. že z okna svého bytu opravdu nemůže vidět západ slunce) Úžasné bylo, že si to vůbec neuvědomoval, když mi to vyprávěl a ten moment kdy mu to došlo byl prostě kouzelnej...) Čímž ale nechci říct, že by sen, kde je vše tak jak má být nemohl znamenat, že je vše tak jak má být ;-)
    LOOK
    LOOK --- ---
    ke snum, posledni dobou jsem linej a kaslu na zapamatovavani a zapisovani, coz me trosku mrzi; ale vypozoroval jsem, ze pokud nevedomi potrebuje neco duleziteho sdelit, tak to udela a pouzije k tomu kanaly, ktere jsou zrovna dostupne


    btw pamatuji si jeden zajimavy moment, zdal se mi sen, ktery presne odpovidal situaci, ktera byla zrovna aktualni i v denni realite, bylo to na dovolene u more a sen zobrazoval bezne vztahy a momenty dne a nebylo na nem nic 'snove nezvykleho'. tohle se mi jeste nestalo. je mozne, ze jsem nepochopil poselstvi, nebo tato shoda s realitou byla poselstvim typu 'vse je jak ma byt?' :)
    LOOK
    LOOK --- ---
    YMLADRIS: me to je jedno

    KASTA: jde o neco jineho, nyx ma ted nove funkci, kdy je mozne zpristupnit obsah klubu ke cteni i lidem, kteri tady vubec nemaji konto
    KASTA
    KASTA --- ---
    anketa: ja nad tim taky premyslel a taky jsem neprisel na jedinej duvod proc to tu "zprivatnit" - stejne sem pise jen par lidi - jiny by to bylo kdyby sem psala spousta lidi uplne mimo, ktery by to tu jen zabalastili, prip urazeli ap. ale to se tu snad nikdy nedelo - pak bych byl pro treba zavest "vstupni test" treba z knizky "C.G.Jung, Vybor z dila II", hehe..:-)))

    SPIELMANN: jo, se snama tak nejak vicemene intuitivne pracuju dost podobne jaks to popsal, bohuzel ted mi to narusuje pracovni naval - minulej prispevek jsem psal ve Varech a tenhle na Hluboky....:)))) kdyz jsme u toho, jeste zajimavejsi byl dnesni sen ale ten uz patril do kategorie "tezce soukromejch"...:-)))

    TOOM
    TOOM --- ---
    YMLADRIS: IMHO já bych anketu nedělal, normálně bych to votevřel. Chce to čerstvou krev. V hardcore už se tu všichni známe, a dobře víme, kdo je ten chytrej a kdo ten blbej, resp. retardovanej:) Pak se taky můžem v klidu vytáčet nad těmi blbými & ještě blbějšími, což by z nás mohlo udělat takňák mmch. elitu, a mohli bychom je pitvat a taky rozdávat dobrý rady :o)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    potrebovala bych abyste nekdo kdomate premiovku udelal neanonymni anketu,zda ma byt tentoklub otevren verejnosti nebo ne - dik
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    KASTA: Ten tvuj pocit (toho zmaru zlateho Masarykova veku) by asi mohlo byt gro toho snu... zkusi si ten pocit znova vyvolat a popremyslet nad nim (je v tom pocit zmaru? Ztraty? Touhy? Vzteku? apod.)
    Pak si tyto pocity vztahni ke konretnim udalostem v tvem zivote
    - za a) k posrtavam na ktere se ten sen odkazuje (tvuj otec)
    - za b) k postavam/situacim kdy jsi prozival podobnou emoci

    Sen ma podle Junga komplementarni funkci - tj. ve snu si prozivame to, co neprozivame za plneho vedomi a co bychom si pritom prozit meli (tzn. vytesnene emoce, myslenky a pod.)

    Taky je dobry si ten sen napsat. Ono se pak nad nim lepe premysli a uz ten akt napsani pusiobi lehce magicky tim, ze obsah snu se de facto zhmotnuje a tak se stava lepe pristupny vedomi...

    Ta teorie komplementarity se mi docela libi, ale nejak se mi ji nedari spojit s tim, ze sny jsou jednoznacne spojeny s ukladanim zazitku do dlouhodobe pameti (myslim ze na fMR je to pekne videt - pri REM jsou aktivovany celni laloky, smyslova centra a hippocampus:-)
    TOOM
    TOOM --- ---
    No Junga prý pronásledovaly apokalyptické vize. Možná máte něco společného :o)
    KASTA
    KASTA --- ---
    nebo ne ze by neuspel, ale spis jsem byl svedkem zniceni jeho odkazu..... no uz toho necham...:-)))
    KASTA
    KASTA --- ---
    no v tom snu to bylo preci jen trochu drsnejsi nez v realite - preci jen v realite je aspon nase spolecnost tak nejak stabilizovana, ne ze by takovy vybuch nehrozil ale preci jen to neni az tak aktualni...... sny jsou zajimavy, casto zrcadli cim se prave zabyvame, ja si pamatuju na svoje zivy "castanedovsky" sny z doby kdy jsem cetl tyhle knizky.....

    Me v tom snu jeste zaujal ten Masaryk, coz je takovej temer archetyp otce, kterej tam byl soucasne v ty roli toho "tvurce idealniho radu spolecnosti" ale pritom vlastne neuspel (v tom snu.)... citim v tom nejakou vazbu k otci, jen momentalne nevim jakou.....
    TOOM
    TOOM --- ---
    SPIELMANN: No, popravdě. Já jsem se zatím tou částí Jungova díla o snech seriozně nezabýval. Až bude čas tak na to vlítnu :o)
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    Btw. celkem mám v živé paměti moment, kdy jsem četl Junga a vůbec jsem nějak nechápal o čem to sakra mluví. A pak se mi zdál sen... a už jsem najednou věděl:-)))
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    TOOM: Jj, podbné sny mám taky. Ale zdá se mi většinou o bytě kde bydlím, přičemž je třeba změněna jedna stěna, ve které jsou dveře co tam ve skutečnostu nejsou, nebo za okny je najednou úplně jiný svět ap. ... prostě jak z nějakého románu, kdy se hrdina propadne do "jiného" světa:-)))
    TOOM
    TOOM --- ---
    Semtam se mi zdává sen, kde chodím sice po známých místech, ale jakobych je viděl jinýma očima, resp. fyzicky jsou ulice, domy etc. stejné, jen vzbuzují jiné pocity- takové cizí. ´Ta " cizost" je ovšem tak zásadní, že se kolikrát vzbudím s mrazením v zádech....
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    KASTA: Ti nevim, ale mě to příjde jako celkem reálný popis momentální společenské reality... :-(
    TOOM
    TOOM --- ---
    SPIELMANN: Téže gratuluji ;)
    KASTA
    KASTA --- ---
    tak jsem ted dva dny cetl znova neco z Junga a vysledek byl hustej psychosen dnesni noc kdy se mi zhmotnila jedna moje nocni mura - odehravalo se to v soucasnym svete a zaroven jsem byl jakoby prenesenej do nekoho kdo prozival to co se delo tesne pred valkou, nebo taky v roce 48. Proste normalni lidi co zijou kolem me se zase zblaznili, nakazili se podobnym "psychovirem" kterej siril Hitler a dalsi (pro rejpaly - to je moje vlastni formulace, nikoliv Junguv termin, ale parafrazuje ho:))) Proste propadli nejake ideologii, ztratili "lidskost", stali se jednotkami celku (ve snu to probihalo tak, ze se sdruzovali do "ostejnokrojovanych" skupinek jako treba hitlerjugend, vyrvavali nejaky nesmyslny hesla a uz se s nima nedalo naprosto vubec rozumne promluvit....). mel jsem pocit, ze se celej svet zblaznil, byl jsem desne nastvanej a premyslel jsem jak se odtud dostat.... jeste si pamatuju jak jsem si s litosti vzpomnel na Masaryka s takovou myslenkou: hmmm tak to bylo vsechno na nic, uz jsme zase uplne v pr..... v ty chvili jako bych byl soucasne ve ctyricatym osmym.... nevim jestli ty knizky muzu jeste dal cist, bylo to fakt desne zivy....:)))
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    STEPNI_VLK: No jo, když vy tam máte Běťáka, nemýlím-li se...:-) Na mě při zímnce o Jungovi při přijímačkách vrhali významné pohledy nad obroučkami brýlí (plus komentář: "všimli jsme si" následovaný poklepáním na seznam přečtené literatury:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam