• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    REVAN
    REVAN --- ---
    ARGANNAH: Na tomhle take neco bude. Jenze se tim dostavame do dalsiho zacarovaneho kruhu: chlapci vyrustaji bez muzskeho vzoru, vychovavani zenami a obklopeni dalsimi stejne nezralymi muzi, a vyrustaji z nich bud radoby tvrdaci nebo zzenstilci.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    STEPNI_VLK: Jo, proto jsem to přesně psala. Těžko připisovat vinu pouze jedné straně barikády.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ARGANNAH: Klasická problematika dialektického charakteru vztahu žena-muž. Ženy něco dělají, protože muži něco (ne)dělají, popř. dělají jinak než v minulosti. Ovšem muži to něco (ne)dělají, protože ženy něco (ne)dělají, popř. dělají jinak než v minulosti. A tak dále ad infinitum a do zblbnutí. Jinými slovy, těžko připisovat vinu pouze jedné straně barikády..
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    jn, nedospělý otec si alespoň s dětmi může alespoň dobře hrát, co je imho lepší, než když se jim nevěnuje vůbec
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    REVAN: No, jestli ony ty rozvody "z ženské strany" nebudou taky trochu motivované tím, jak se (ne)dá s tím chlapem v praxi žít. Spousta dnešních mužů jaksi odmítá přecvaknout z mládí do odpovědného středního věku, což se projeví právě hlavně po těch dětech, a taky bych se osobně radši rozvedla, než jen kvůli potomstvu přežívat ve vztahu s někým, kdo vlastně funguje jen jako další dítě. A možná je lepší nemít otcovský vzor vůbec, než mít otcovský vzor negativní v podobě nedospělého trubce.
    REVAN
    REVAN --- ---
    WHOOOSH: Osobně si myslím, že rostoucí zženštilost mužů pramení spíše z nedostatku vyspělých mužských vzorů. V dnešní době řádí jak mor rozvody iniciované partnerkou poté, co si pořídí dvě děti. Zkrátka biologie se uspokojí a odpal. Cca 60 procent párů se údajně rozvádí tímto způsobem (ze strany ženy po dvou dětech). To je pěkná hromada dětí, které vyrůstají bez mužského vzoru!! Ženy zamyslete se!
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    HARVIE: někteří musí mít zbraň v rámci výkonu povolání :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    WHOOOSH: az vylozis ten sen, tak vyloz este motiv opatreni toho zbrojaku :-D

    i kdyz co ja vim... jestli nekdy dostanu hroznej rozum (jakoze to zatim moc nevypada), doziju se nejakyho hroznyho veku a navic potkam nejakou hrozne spriznenou dusi (jakoze to posledni dobou moc nevypada), tak se mozna odstehuju nekam na samotu v prirode, zit hezky v klidku a tam by se zbran hodila :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BROZKEFF: jj, je to nádherná kniha... jistě víš, proč jsme byli do takových klenotů držení dále a hlavy jsme si museli plnit zbytečnostmi... to duch doby držel pevně opratě a nechtěl nás pustit ke svému soku :)

    Takových citovatelných částí je ta kniha plná, je to fakt klenot... chvílemi mim běhala husí kuže po zádech, některé části mi asociovali pozapomenuté mystické a psychedelické stavy, jiné zase potvrzovali ty nejbizarnější vize, které jsem měl x let nazpět a neodvážil se je sdílet ani s nejbližšími, protože by mě měli v lepším případě za pomatence... A k tomu taková vrchovatá porce zenu, mmmm, výborný koktejlek :)

    STRYX: týjo, tak beru zpět co jsem řekl a potěšení na mé straně, zajímavé :)
    BRANA
    BRANA --- ---




    ‎"Moudrost je jen pro nemnohé, a vždycky tomu tak bylo, protože pošetilost je vždy tím, po čem lidé nejvíce prahnou.
    Jinak by svět byl vyléčen už v době starého Pythagora ze své vlastní existence. Vám samému může moudrost
    prospívat, ale udílet ji ostatním by znamenalo zkreslovat pravdu. Moudrost je něco, z čeho se může těšit jen
    jedinec sám, a když o ní bude mlčet, ostatní mu uvěří; když však o ní bude mluvit, stane se neúčinná."


    C. JUNG

    - [ Básničky, texty, citáty... ]

    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: huuu, a ještě něco :o)

    Duch této doby ve mně by snad uznal velikost a šíři nadsmyslu, ale nechtěl uznat jeho malost. Duch hlubiny však tuto pýchu zlomil a já musel malost polknout jako lék nesmrtelnosti. Asi mi to sežehlo vnitřnosti, neboť to bylo neslavné, nehrdinské, bylo to dokonce směšné a odporné. Ale kleště ducha hlubiny mne svíraly a já ten nejtrpčí ze všech nápojů musel vypít.
    ...
    Duch hlubiny mi v šak řekl: "Ty jsi obraz nekonečného světa, v tobě přebývají všechna poslední tajemství vznikání a zanikání. Kdyby to všechno nebylo v tobě, jak bys mohl poznávat?"
    To kvůli mé lidské slabosti mi duch hlubiny dal tato slova. I tato slova jsou přebytečná, neboť nemluvím z nich, ale proto, že musím. Proto, že mne ten duch obírá o radost a život, jakmile nemluvím, proto mluvím. Jsem sluha, který cosi přináší a neví, co vlastně drží v ruce. Uhořela by mu ruka, k dyby to nepoložil tam, kam mu to pán rozkázal položit.



    ... že já se celé dny šprtal na ty zkoušky nudné teorie osobnosti a radši nevysedával celé dny v knihovně nad touhle nádherou !
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: Naštěstí mi nedalo moc práci to dohledat, Liber Novus tím hned v Liber Primus začíná ;-) Nechám ještě hovořit přímo autora (v českém překladu), jednak to je fakt chuťovka a jednak to mám zítra citovat u zkoušky :ep

    "Mluvím-li v duchu této doby, pak musím říci: Nikdo a nic nemůže ospravedlnit to, co vám musím zvěstovat. Ospravedlnění nemám ani zapotřebí, neboť nemám na vybranou, ale prostě musím. Poučil jsem se o tom, že kromě ducha této doby je při díle ještě jiný duch, totiž ten, který ovládá hlubiny všeho přítomného. Duch této doby by rád slyšel o užitku a hodnotě. I já jsem tak přemýšlel, a to lidské ve mně tak myslí dosud. Avšak onen jiný duch mne přesto nutí mluvit mimo ospravedlnění, užitek a smysl. Naplněn lidskou pýchou a oslněn opovážlivým duchem této doby jsem se dlouho snažil držet se od onoho ducha dále. Neuvážil jsem včak,že duch hlubiny má odedávna i ve všech budoucích časech vyšší moc nežli duch této doby, jenž se mění s generacemi. Duch hlubiny všechnu hrdost i všechnu pýchu soudnosti podmanil. Vzal mi víru ve vědu, obral mne o radost z vysvětlování a zařazování. Způsobil, že ve mně vyhasla oddanost ideálům této doby. Strhl mne až k posledním, nejprostším věcem.
    Duch hlubiny vzal můj rozum a všechny mé znalosti a dal je do služeb čehosi nevysvětlitelného a protismyslného. Uloupil mi řeč a písmo pro cokoli, co by nesloužilo jediné věci: splynutí smyslu s protismyslem, jímž vzniká nadsmysl." -- C G Jung, Liber Novus, Liber Primus, fol.i (verso)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LOOK: My to probereme. Za chvíli si jdeme dát společnou vanu ;)
    LOOK
    LOOK --- ---
    hlavne by ty interpretace mela cist ona sama, bez zpetne reakce sniciho je to jen takove placani do vody..
    PUKU
    PUKU --- ---
    LOJZA: Kždp. gratulace!

    Pokud o snu hovořila, že "srandovní", tak to na mě působí velmi pozitivně. Že tě vnímá jako parťáka v akci. A vypadá to, že opravdu starostlivý jsi a o její pocity se zajímáš.

    Vracení zpět- někdy, když se jedna načeká, tak si naopak to těhotenství hodně užívá. Takže se jí ani ze "změněného stavu" nechce, tak dítě zkontroluje a pak zas šup k sobě/tobě do bezpečí:).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Já bych ten jeden osamocený sen nepřeceňoval. Jak už tu tuším někdo poznamenal, dokud se ten sen (třebas i v různých obměnách) neobjevuje opakovaně, tak bych v něm žádný hlubší význam nehledal..
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    KASTA, PETJULE, BAGHICEK, BAGHICEK, YMLADRIS, YMLADRIS: Díky všem.

    Moje vlastní první asociace byla, že ačkoliv se žena na miminko opravdu hodně načekala (zkoušíme to už přes pět let), tak to teď ani nemá moc s kým sdílet, prožívat, kecat o tom, prostě si to užívat jako budoucí maminka se všemi radostmi :) Je to do značné míry asi dáno tím, že jsme teď pracovně v Praze, zatímco příbuzné a většinu známých vídáme jen o víkendech. Tak na tom zkouším pracovat a víc s ní těhotenství a miminko probírat :) Uvidíme, jestli se to nějak projeví nebo neprojeví na dalších snech.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    WHOOOSH: jeden z oblibenych zpusobu vykladu je, ze postavy o kterych se cloveku zda jsou casti jeho sameho (mozna se to tak vyklada proto, ze jsou si v necem podobni).. staci to takhle?
    (proste moznosti a jejich kombinace jsou ruzne: a) tihnuti k sebevrazde b) projekce nebo externalizace vlastni agrese do druheho c) utocici anima d) dalsi varianty e) cele je to blbost)
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    zeptám se taky ohledně snu:
    když se snícímu zdá, že pálí na někoho ze střelné zbraně, tomu rozumím - může to být potlačený agresivní sexuální pud
    a když se snícímu muži zdá, že na něj střílí jeho žena? tak si nebyl dostatečně vědom jejího pudu nebo síly toho pudu nebo jak? co myslíte?
    ale měla bych asi podotknout, že si snící nedávno udělal zbroják
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jinak teda moje asociace

    - prani: aby byl tehotny nekdo jiny (uz ji to unavuje nebo jinak obtezuje a nejaka cast v ni by se chtela podelit o naklad :))
    - obava: ze se vic tehotne chovas ty (treba to dite ohromne resis, tesis, menis se ... a ona si prijde ze ona ani tolik ne, jako by tehotna nebyla ona)
    - stejne jako predchozi bod, ale ne obava, proste konstatovani :-)

    zalezi zda k tomu, ze ona NENI tehotna, mela nejaky pocit, resp. zda to bylo dulezite, treba ani nemuselo.. a vice odpovidat budou ty vyklady ve smyslu ze jste _spolu_ tehotni...

    co se tyce kazdomesicni kontroly ditete, to mi pripada prirozeny, to by asi chtela kazda tehule, kdyz by ji neco mohlo ujistit ze dite je fakt ok
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam