• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    LOOK
    LOOK --- ---
    hlavne by ty interpretace mela cist ona sama, bez zpetne reakce sniciho je to jen takove placani do vody..
    PUKU
    PUKU --- ---
    LOJZA: Kždp. gratulace!

    Pokud o snu hovořila, že "srandovní", tak to na mě působí velmi pozitivně. Že tě vnímá jako parťáka v akci. A vypadá to, že opravdu starostlivý jsi a o její pocity se zajímáš.

    Vracení zpět- někdy, když se jedna načeká, tak si naopak to těhotenství hodně užívá. Takže se jí ani ze "změněného stavu" nechce, tak dítě zkontroluje a pak zas šup k sobě/tobě do bezpečí:).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Já bych ten jeden osamocený sen nepřeceňoval. Jak už tu tuším někdo poznamenal, dokud se ten sen (třebas i v různých obměnách) neobjevuje opakovaně, tak bych v něm žádný hlubší význam nehledal..
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    KASTA, PETJULE, BAGHICEK, BAGHICEK, YMLADRIS, YMLADRIS: Díky všem.

    Moje vlastní první asociace byla, že ačkoliv se žena na miminko opravdu hodně načekala (zkoušíme to už přes pět let), tak to teď ani nemá moc s kým sdílet, prožívat, kecat o tom, prostě si to užívat jako budoucí maminka se všemi radostmi :) Je to do značné míry asi dáno tím, že jsme teď pracovně v Praze, zatímco příbuzné a většinu známých vídáme jen o víkendech. Tak na tom zkouším pracovat a víc s ní těhotenství a miminko probírat :) Uvidíme, jestli se to nějak projeví nebo neprojeví na dalších snech.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    WHOOOSH: jeden z oblibenych zpusobu vykladu je, ze postavy o kterych se cloveku zda jsou casti jeho sameho (mozna se to tak vyklada proto, ze jsou si v necem podobni).. staci to takhle?
    (proste moznosti a jejich kombinace jsou ruzne: a) tihnuti k sebevrazde b) projekce nebo externalizace vlastni agrese do druheho c) utocici anima d) dalsi varianty e) cele je to blbost)
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    zeptám se taky ohledně snu:
    když se snícímu zdá, že pálí na někoho ze střelné zbraně, tomu rozumím - může to být potlačený agresivní sexuální pud
    a když se snícímu muži zdá, že na něj střílí jeho žena? tak si nebyl dostatečně vědom jejího pudu nebo síly toho pudu nebo jak? co myslíte?
    ale měla bych asi podotknout, že si snící nedávno udělal zbroják
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jinak teda moje asociace

    - prani: aby byl tehotny nekdo jiny (uz ji to unavuje nebo jinak obtezuje a nejaka cast v ni by se chtela podelit o naklad :))
    - obava: ze se vic tehotne chovas ty (treba to dite ohromne resis, tesis, menis se ... a ona si prijde ze ona ani tolik ne, jako by tehotna nebyla ona)
    - stejne jako predchozi bod, ale ne obava, proste konstatovani :-)

    zalezi zda k tomu, ze ona NENI tehotna, mela nejaky pocit, resp. zda to bylo dulezite, treba ani nemuselo.. a vice odpovidat budou ty vyklady ve smyslu ze jste _spolu_ tehotni...

    co se tyce kazdomesicni kontroly ditete, to mi pripada prirozeny, to by asi chtela kazda tehule, kdyz by ji neco mohlo ujistit ze dite je fakt ok
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LOJZA: mne pripada, ze to, co tento sen chtel sdelit tvoji manzelce, ti fakt nerekne nikdo na nyxu :) .. to co pisou lidi je to, jak tento symbol oslovuje JEJICH nevedomi. Mozna kdyz by ti reportovaly nejake zeny v 6. mesici s manzelem tak peclive tehotenstvi sledujici, ze presne vi, kdy skonci trimestr, ... ale stejne to muzou mit jinak nez prave tvoje zena.

    Nicmene! pokud dany symbol zaujal _tebe_, neni vubec na prekazku ze jsi o tom nesnil ale jen slysel. Jake jsi mel pocity, kdyz vypravela o tehotnem manzelovi a o kazdomesicni kontrole ditete?

    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    BAGHICEK: A jeste jeden motiv tam je - blizkost - je tam tehotenstvi (ktere probiha i v realu) vnimane u nejblizsiho cloveka. Ale vyklad by zavisel na asociacich snici.
    Tak, konecne je v tom dost zmatek ;)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    LOJZA, PETJULE: Mam moc rada sny s malymi detmi :) (vetsinou zajimavy signal stran prace na sobe). Muj typ k tomuhle snu by asi smeroval k tomu, ze manzelka vnima u manzela nove osobnostni rysy. Tzn. dobra zprava pro oba dva :) Trochu bych byla rozpacita z te kontroly a vraceni zpatky, a na druhou stranu je to takove pekne tymove a zrajici.
    Ale i ten vyklad od Kasta mi prijde pravdepodobny. Tj. ze je to presne opacne nez v odstavci vyse a ten sen proste pusobi legracne a snicimu prinasi vnitrni ulevu.

    btw, ja se ze spani chechtam dost casto a nepamatuju si z toho vubec nic
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    LOJZA: :) jednu dobu, kdy jsem měla živější sny a pamatovala si je, jsem si je psala do zápisníku a sama podle sebe písemně analyzovala. Z obecných snářů může být fajn vycházet, někdy to třeba napomůže, ale taky je to někdy dost zcestný. Podle mě je nejdůležitější právě ten individuální osobní samovýklad.

    "Těhotný manžel" osobně chápu jako výraz pro reálného otce sympatizujícího s těhotenstvím své ženy, který se zajímá, pečuje a se svojí ženou v tomhle ohledu velmi empatizuje (proto je taky těhotný:).

    btw. nedávno se mi taky zdálo o těhotenství, spíš o porodu teda:)
    KASTA
    KASTA --- ---
    LOJZA: ten sen je zajímavej :) jestli je to nějaký univerzální symbol nevím, každopádně (teď budu volně citovat Junga, ale úplně s tímhle souhlasím) sen je v zásadě projev nevědomí a nevědomí se ve snu projevuje především kompenzačně k aktuálnímu vědomému rozpoložení, takže bez znalosti vědomého rozpoložení nemůžeš vpodstatě žádnej sen správně interpretovat - i "univerzální symboly" můžou mít klidně protichůdnej význam v různejch situacích.

    Sen tě (jí) může upozornit na nějakou jednostrannost v zaměření vědomí, nebo vašeho vztahu (zřejmě se týká vás obou jako rodiny) hodně důležitá je tam taky ta jeho naléhavost (pocit jestli byl důležitej nebo ne) a celkovej pocit ze sna - jestli je výrazně negativní, pozitivní, atd... pokud píšeš, že jí to přišlo jen "srandovní" a sen se nebude třeba v nějaké obdobě opakovat, nemusí to znamenat nic zásadně důležitýho...
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Pokud to sem nepatří, dejte prosím vědět...

    Manželka je v 6. měsíci těhotenství, cca za týden přecházíme do 3. trimestru. Dnes se jí zdál sen, že jsem těhotný já a ne ona. Říkala, že to bylo "docela srandovní", že jsme prý miminko každý měsíc porodili, zkontrolovali a zase dali zpátky.

    Nemáte někdo zkušenost s interpretací snů? Mám nějaký svůj výklad, který ale může být dost ovlivněn projekcí. Není "těhotný manžel" nějaký popsaný symbol, který se u žen v těhotenství ve snech objevuje..?

    Díky za názory, pokud to takhle od boku bez hlubšího kontextu jde.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ARGANNAH: Souhlas. Viz např. výborná kniha Říše pomíjivosti: móda a její úděl v moderních společnostech od sociologa Gillese Lipovetského..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mne by vice zajimala ta homosexualita a jung. skutecne to neresil, protoze to bylo tabu? za prve, fakt to bylo az takove tabu? za druhe, ze by junga zastavilo tabu?

    pokud nekdo vite, dik.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ono historicky vzato, chlapi se ve skutečnosti fintili po většinu dějin stejně jako ženy, stačí si projít staré obrazy. To jenom teď ve dvacátém století se vytvořil takový rozdíl ve stylu oblékání/kosmetice/účesech a teď se to jenom rovná do přirozenějšího poměru.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DIDGENAUT: V principu jde ale o stejnou věc: kvalita zůstává, jen se možná - velmi pravděpodobně vlivem změny ducha doby - zvýšila kvantita. Mimochodem, řekl bych, že v každém chlapovi je i větší či menší kapka homosexuality..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DIDGENAUT: tak tak... oblíkat se jak teplouš a holit se všude možně i nemožně, bejt úporně cítit za dva rohy, to dělají imo chlapy, aspoň u nás, až po revoluci.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    STEPNI_VLK: njn, ale v tehdejší době šlo imho o jednotlivce, kdežto teď se to stává masovým jevem. Navíc O. Wilde byl homosexuál, kdežto teď se tak začínají chovat i heterosexuálové
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam