• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Vážené kolegyně, vážení kolegové,
    ČSAP a Collegium Jungianum Brunense vás zvou na veřejnou přednášku:

    ROB PREECE

    O našem vztahu k posvátnu


    Anglický psychoterapeut a učitel meditace Rob Preece praktikuje buddhismus již 37 let, převážně v tibetské tradici. Strávil řadu let v intenzivním ústraní v Himálajích pod vedením významných tibetských mistrů. 23 let pracuje jako psychoterapeut a pořádá srovnávací workshopy jungovské a buddhistické psychologie.
    Rob Preece se již více než 30 let zabývá propojováním jungovské psychologie s buddhistickou tantrou. Závěry jeho dlouholeté práce vyústily v napsání několika knih na toto téma, z nichž česky vyšla Psychologie buddhistické tantry (2012 v nakladatelství MAITREA) a Moudrost nedokonalosti (2009 v nakladatelství DharmaGaia).

    Přednáška bude překládána z angličtiny.


    Čas a místo konání:

    Úterý , 18.6. 2013 v 18 hod.
    Freskový sál Staré radnice — Radnická 10, Brno

    Vstupné 80,- Kč
    Za ČSAP Petr Patočka
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj, SHÁNÍM vše od C. G. Junga a S Freuda. Kdyby se chtěl někdo nějaké knihy od těchto autoru vzdát, prosím pište do pošty. Děkuji :))
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ALBERTO: dobrý .-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DADULKA: to budou ale predpokladam projekce nejakych osobich neduhu na ostatni...imho tohle je něco jinýho (ta projekci animy), čista magie prirody. :-)

    Možná ona sama možná rozhoduje, kdy se ti zjeví. To myslím stáhnout nejde, spíš se má člověk timhle něco naučit. A když se to nesejde, tak prostě člověk ještě neni připravanej. Moje neodborná teorie :-) (nebo racionalizace)
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    HONZAL: Projekce se stahujou technikou "vhledu" ale osobni zkusenost nemam :-)... Byla sem na par prednaskach kde se to resilo

    Jinak s tim ze zensky chtej chlapy, ktery nemaj zajem, neni podle me zenska zalezitost, ale obecnej jev :-) a dost castej :-D

    Myslim ze jde jenom o to najit nekoho kdo to ma nastaveny podobne, aby doslo k rovnovaze :-)
    MEA
    MEA --- ---
    moje oko nezůstalo suché, mám zas co chroustat

    CESTA DUŠE - film - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Fy_ShKB1uqc
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Omlouvám se za spam, ale kdyby měl někdo zájem...
    [ OFFERINGNABÍZÍM: C. G. Jung - Výbor z díla - Svazek I. / Praha / 400 CZK ]
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: no ja bych na slepo nesel. mam kamaradku psycholozku, sme dost na podobny vlne a rozumime si, takze sem si nechal kdysi poradit primo od ni. A pak sem z te pani mel pocit, ze fakt umi (coz se teda o ni i udajne rika...Olga Havrankova, treba ji tu nekdo zna).

    Freudiany mi naopak moc nedoporucila (na ty sem se ptal primarne, mi to prislo jako takovy vice sexualni tema), ze to by bylo spis na nejaky v zivote velmi obtezujici neurosy, sam teda problem (pokud to je problem} vnimam vic holisticky, takze jungianskej pristup asi nakonec lepsi...

    Navic Freudianska psychoanalyza je prej fakt draha sranda...ze pry bud pro nekoho, kdo je na tom opravdu spatne nebo naopak kdo je na tom velmi dobre (financne i jinak) a muze si dovolit nechat se rozebrat na soucastky...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONZAL: to mi pripada jako dobra situace celkem. Ja bych prave byla na rozpacich zda neztratim spoustu casu obchazenim nejakych jungianu, kteri sami nemaji treba sexualitu moc zpracovanou, a o tantre v zivote neslyseli, a bude to tezky atd. Tak uvidis, jak se ti to vyvine..
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: no ja spis nevim, jestli by se k necemu novymu doslo, ja mel pocit, ale mam tip na dobrou terapeutku, dela prave junga, se sny a zna jogu i tantru, jedno sezeni s ni bylo hodne zajimavy...no budu o tom premyslet, pravda, ze tohle ma pro zivot dost zasadni vyznam a sam to proste nejak nedavam. ;-)

    masaz stoji nekrestanskych 2,5 tisic, ale ja z toho moc nemam, navic je to melouch, zeny moc casto nechodi, je to preci jen dost intimni. ;-) je to melouch jednou za cas, ktery navic ted v dobach fascinace tou jedinou stejne ani nedelam, protoze to nejak nejde ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONZAL: tak zalezi, nakolik si cenis pripadnyho vyreseni. Zda jses ochotnej si koupit bundu nebo vikend v alpach za 6000, a tudiz s nekym udelat kontrakt treba na 10 sezeni, ze se to bud rozresi nebo ne. Tvoje tantricka masaz stala na hodinu kolik? :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    wtf, ja si to po sobe musim pred odeslanim precist, myslim snilek, ne shnilek :-))
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    spis mi trochu vadi, ze se mi ento model opakuje...chci vztah, kde bude impuls taovejhle, aspon na zacatku, no ale ono se to nedeje, nemuzu najit...hledam teda, jestli je chyba ve me.

    jinak me napadlo i na ferovku zkusit psychologa, jenze 600 na hodinu me odradilo
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: no jasny no, to by asi bylo lepsi face to face ;-) Jako spis by to bylo neco k tomu fantazie vs realita (me asi nedostupnost nerajcuje, ac je pravda, ze nedostupne se jevi jako lepsi, to ma asi tak trochu kazdej?). Zas nevim, delal sem tantricky masaze, pod rukama sem mel tak stovku zen...ikdzy ono se to nevylucuje, ja sem v rybach, tak trochu shnilek, fantasta...

    jo, co se tyka teticky, tak tu bych sveho casu klidne p*chal :-) ale to uz je tak 20 let nazpet...

    jinak jestli nici zivot, to asi ne, ale visjak, hlavne pred spanim a rano, proste clovek mysli na nekoho, koho by chtel mit v te posteli u sebe, ale nema, frustrace, jiny zensky v tu chvili nezajimaj...je to takovy tezky, ale zase je to i v necem opravedovy...neberu to nejak depresivne...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONZAL: hm musela bych se s tebou mnohem podrobneji pobavit, jinak je to vareni tezce z vody... vidim dva proudy: ze jde bud o tu moznost fantazirovat o dokonalosti (nemuset se konfrontovat s tim, ze je taky blba, povrchni, panovacna, zla, chrape ... indicie: pokud mas blby zkusenosti z predchozich vztahu a nejake tve casti se proste do toho fakt nechce zas; lepsi je prohlizet si katalog cestovky na kridovym papire, nez nekde v realu se nechat ozirat komarama a blbym jidlem). kdyz od ni(ch) nemas zadnou zpetnou vazbu, muze tvoje fantazie pracovat na plny obratky, zpetnovazebne se to samo futruje, delas si z ni fakt bohyni, neni v tom zadny riziko ze bohyne na piedestalu te bude chtet predelavat podle svych naroku atd atp

    .. anebo jsi proste typ, kterymu dava silny raus prave ten aspekt te nedostupnosti (jasne ze te musi primarne vzrusovat svym zenstvim atd). treba jako prostor pro boj - neco jako v sexu. Kdyz holka je vzrusujici, pekna, ale moc okate te chce - zatahne te nekam, sunda ti kalhoty, postavi si te, .. pro tebe v tom jaksi neni zadnej prostor pro dobyvani, uz je vsechno hotovy, naservirovano az pod nos. To by te spis tesilo, nebo spis ani ne?
    Nebo jeste vic perverzne, proste jako oddalovana nedostupna slast. Nemuzes ji mit, a to te rajcuje ze vseho nejvic. Treba tvuj prvni sexualni objekt byla teticka co jsi na ni tajne koukal do sprchy, absolutne nedostupna, a ta tenze "zakazane/nedostupne" te nejvic sponuje.. Nebo nejakej masochismus (nejsem hoden bohyne, chci po ni touzit, ale nechci vlastne aby mne bohyne prijala) Ok, ale pises, ze to asi ne, uvadim jen jako dalsi mozne priklady te dynamiky, tohle se fakt tezko tipuje, dalsi indiciii hledej ve svych snech, fantaziich, co te na ni vlastne tak moc bere

    no asi jsem moc nepomohla :) jestli je to na tebe fakt moc silny a nici ti to zivot, tak snad kluci napisou neco lepsiho
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: ale klidne hod pohled na to, co muze byt pricina nechtit realnou zenskou, ale tu projikovanou madonu...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: jinymi slovy, nemam pocit, ze pricina je jeji nedostupnost, sou to jeji voci, boky, projev, zenskost...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: jakoze - u holek dochazi k jevu, ze kdyz chlapa muzou mit, prestanou mit zajem (nektere, slysel sem to mnohokrat).

    ja nemam pocit, ze by u me chemie vyprchala, sem presvedcenej, ze ne....a celkove mam pocit, ze u muzu to neni o tom. ja spis myslim, ze se to ve me spusti u "nespravnejch" zen.
    ale jo, je mozny, ze se pletu.

    jinak teda, se mi to nestava casto, zensky mam ad, ale mluvim o pripadech, kdy je to fakt silne. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam