Tak si říkám, že snad budu muset vyhodit nějaký peníz oknem a zajít za nějakým kinotentononcem... :-) Není nad osobní zkušenost.
Tak jsem toho Dieckmanna doma našel, dokonce i tu stránku s tím snem a samozřejmě zapomněl doma...
Sleduješ tu diskuzi v potradně - já si myslím, že se mi mimoděk podařil typický příklad, jak by postupoval esoterapeut. Brnkneš na nějakou universální strunu konfliktu (v tomto případě rodina), klient zareaguje, začneš řešit rodinu a poradíš jí, aby se s mámou usmířila, aby jí řekla jak ji ve skutečnosti miluje a že jí ta máma sice ublížila ale ona by jí měla odpustit a všichni jsme happy happy joy joy a vznášíme se na čakrách porozumnění... což pravděpodobně(!) povede k tomu, že máma na ni bude koukat jak vejr, co to ta její dcera plácá, dcera bude naštvaná, protože když ona udělala tu vstřícnou všemilující poklonu, očekávala, že jí to máma oplatí a ne že místo toho bude reagovat úplně jinak než očekávala a jsme tam kde jsme byli...
Neříkám, že je to tak vždycky, ale myslím si, že to není až tak nepravděpodobný scénář a že pokud proběhl třeba i jen v jednom případě tak je to o jeden případ víc, než by bylo zdrávo:-)