• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    RCR
    RCR --- ---
    KOLOUSEK: Nevim jak dneska, ale 3210 v dobach sve nejvetsi slavy se dvema vrstvama tenkyho alobalu v praze probila - vickrat jsem to nezkousel, ocelovej kufrik funguje :) Nicmene byl to fajn zpusob jak tomu vybit rychle baterku, pac ji to spojeni zjevne stalo sileny energie...
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Presne tak. Vsechny elektrospotrebice, ktere nemaji "hardwarovy" vypinac on/off, jsou v realu porad zapnute, i kdyz je "vypnes".
    CLONE9
    CLONE9 --- ---
    vyndavani baterek je blbost, ve vzduchu toho lita tolik, ze staci do telefonu dat spravne naladenou civecku nebo krystal a se spravnym zapojenim mate zdroj i bez baterek

    pokud jde o "vypnuty" telefony, tak podle cesky normy vypnutu znamena odpojeny od zdroje, coz neni ve skutecnosti zadnej telefon, protoze se startuje pres elektroniku a nikoliv
    MIILEK
    MIILEK --- ---
    KOLOUSEK: Jj :D
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    empiricky pokus se zabalenim telefonu do alobalu funguje - "at delame, co delame, nemuzeme se s volanym cislem spojit. je bud vypnute nebo nedostupne. zkuste to, prosim, pozdeji" ;D
    SATAI
    SATAI --- ---
    MIILEK: Aaaaha, pokud zajdes k primontovani nadbytecne komponenty, tak te mohou lokalizovat i nezavazane boty.
    MIILEK
    MIILEK --- ---
    SHINNITCHIKA: Takhle se to dělá:D
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    MIILEK: Myslim, ze ten alobal by mohl stacit:

    http://rfidiot.org/#RFID_Blocking
    MIILEK
    MIILEK --- ---
    SATAI: Míníš jako intenzitu signálu, která dojde na převaděč? Jak s tim pak souvisí triangulace?

    Je důvodné se domnívat, že dokud je přístroj pod napětím, tak zvládne dělat nějaké požadované úkony, a kdo z vás je takový elektrotechnik, aby v tom telefonu poznal součástku, která tam nepatří (lokalizační/odposlouchávací zařízení)? Já bych byl opatrný v tomhle smyslu....

    No a musím vám předat informaci, jak podobným věcem předejít - míním tím v zásadě veškerým nedobrovolným krádežím identity přes všemožné čipové karty. Sice asi předpokládám, že se to tu už probíralo, ale zařízení je prosté - Faradayova klec. Mobil stačí zabalit do alobalu a ztratí síť. Úvahou jsem dospěl k závěru, že všechna čipová zařízení musí pracovat na vlnovém principu, aby si jich člověk nevšiml, a tudíž, zabalíte-li do alobalu vaši občanku apod. může si přečíst o vaší identitě jen ten, komu to dovolíte vytažením průkazu z obalu.

    Opravte mě, jestli se mýlím, ať nežiju v iluzi;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    MAZDA: U zapnuteho telefonu je to v principu trivialni, jen trochu pracne. Presnost bude zaviset m.j. na miste, kde se dotycny naleza. Ale kdyz dojde na vypnute telefony, tak je to samy rumor a argument zadny.

    MIILEK: ne, c je na tohle moc velke a musel bys presne synchronizovat hodiny. Staci ti merit sily signalu a triangulovat.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    SATAI: co vím, tak pomocí tohohle kdysi policajti hledali holku, co se šla údajně utopit.


    MIILEK: no, nevím, ale byl jsem svědkem chvíle, kdy lidé celkem dobře obeznámení s touhle branží prostě vyndali baterky...
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    MIILEK: no ja si vzpominam na porad na vlastni oci pred nekolika lety, kdy si reporter, ktery nechtel byt odposlouchavan, nejen vypnul telefon, ale taky vyndal baterku, ze pry to je jediny spolehlivy zpusob, jak se proti tomu branit. ale to je jedine, co vim.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Podle me si pokladas otazku uplne spatne. Telefon, pokud je opravdu vypnuty, tedy nic nevysila, nemuze byt IMHO nijak lokalizovatelny.

    Otazka spis je, jestli mobil vysila, i kdyz je "vypnuty". Jak jsem uz rekl, cetl jsem, ze nektere chytre telefony komunikuji, i kdyz jsou "vypnute". Netusim, jestli je to pravda.
    MIILEK
    MIILEK --- ---
    Co se týče GPS, tak ta přece od toho je, aby zjišťovala polohu přijímače (mobilu) ;) předpokládám tedy, že není žádný problém tvá data o poloze nějak vykrást. No co se týče zjištění polohy přes GSM signál předpokládám, že se měří čas přenosu "pasivního" signálu (toho, který jakoby udržuje spojení s převaděči signálu) mezi telefonem a anténou, přičemž se to děje minimálně na dva převaděče, poněvač pak jde protnout dvě kružnice o poloměrech těchto časů, což v průsečíku určí polohu telefonu a v čase pak jeho pohyb. Nicméně při tomhle musí být telefon zapnutý, aby vysílal signál. A já se ptám, zda to je možné i v případě, kdy telefon nic nevysílá - tedy když je vypnutý? Nějakým pasívním scanningem, nebo něčím takovým?

    Ono když se tak nad tím teď zamýšlím, je vlastně otázka, zda ten telefon nelze odposlouchávat i mimo hovory (tedy zda může plnit funkci štěnice) a dále pak, zda operátor loguje nějak ty časové údaje, na jejichž základě lze zjistit poloha, případně jak dlouho pak ty logy skladuje?
    SATAI
    SATAI --- ---
    MAZDA: A zdroj tohohle _udajne_?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    MIILEK: údajně ano, přesnost na asi 5-10m
    SATAI
    SATAI --- ---
    MIILEK: A ja zase slysel, ze te mohou najit, kdyz pouzivas GPS. Zajimave je, ze nikdy neni u takoveho zdroje popsano, jak se to deje ;)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Ja jsem slysel, ze "chytre" telefony komunikuji se siti, i kdyz jsou "vypnute". Ale nevim, jestli je to pravda.
    MIILEK
    MIILEK --- ---
    CLONE9: A on je ten IE jako dobrej? :P

    Tak jsem tak zaslechl, že telefon je možné lokalizovat i tehdy, když je vypnutý. Co je na tom pravdy?
    CLONE9
    CLONE9 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: ty jses jelito, kvuli takovejmhle si pak lidi myslej, ze je IE neco spatnyho

    CERMI: nastroje, moznosti, obsah (osobni informace) -> automaticke dokoncovani

    staci odskrtnout checkbox, jak pises
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam