• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    SEVER, místo nahoře=Prosek, Střížkov, Ďáblice, Kobylisy, Bohnice, Kbely, Letňany, a dál, Chabry, Čimice a tak....Je to klub nejen pro ty, kdo tady bydlej, ale i pro ty, kdo tu pracujou nebo se prostě cejtěj bejt cele nebo částečně seveřany :-)
    KULTURA
    KULTURNÍ PROGRAM PRAHY 9
    CAJOVNA ROMANTINKA
    Salesiánské divadlo Kobylisy
    MEZI PLOTY
    DDM Přemyšlenská
    Dům dětí Měšická-Prosek
    Multikino Ládví
    Divadlo za plotem
    Lidový dům Kbely-music klub
    BOBOVÁ DRÁHA
    KOUPALIŠTĚ STÍRKA
    HOSPODY, KLUBY, KALENI atp.
    Hospoda Vyhlidka - zahradka, skvele vari, dobry pivko, klidek v prirode
    Hospoda Na staré cihelně - podnik tří sester
    Hospoda U Hofmanů - dobrá hospoda se zahrádkou u Stírky. Bacha na podmíráky ;)
    Bar-On-Bar klub
    Mahagon (též Dřevák)
    Restaurace U Felixe
    Rest.-pivnice Nad Šutkou
    Pátá kolona
    RESTAURACE BELLA
    INSTITUCE
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 9
    WEB PROSEK
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 8
    Bytové družstvo Severní město
    posta praha 9 Prosek
    Bohnická léčebna neboli cvokhaus

Prazska informacni sluzba
    Naučná stezka Prahy 9

pište městu !!! posta@p9.mepnet.cz
    [ PRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd. ]
    rozbalit záhlaví
    RAV
    RAV --- ---
    HHANULKA: kde existuje rozumna a funkcna koncepcia podporena dopravnymi odbornikmi? link prosim...
    LALINA
    LALINA --- ---
    HHANULKA: jsem si jenom tak představila společnost, kde mají všichni všechno vymezené, nalajnované, zákonem upravené a všichni se podle toho musej řídit....
    LALINA
    LALINA --- ---
    HHANULKA: ale nojo, nebudu se tu navážno hádat, za to mi to fakt nestojí:-))
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    LALINA: lobbying je logickou součástí politiky. že má u nás negativní konotaci je věc jiná. vadí ti agresivita cyklolobby, přitom tvoje odsouzení cyklolobby je teda dost agresivní ("nazi pruhy"?).
    LALINA
    LALINA --- ---
    Akce | Praha-Prosek.cz
    http://www.praha-prosek.cz/akce/
    LALINA
    LALINA --- ---
    Devětkrát s devítkou - praha9.cz
    http://www.praha9.cz/devetkrat-s-devitkou.html
    LALINA
    LALINA --- ---
    Hovory o historii - večerní nokturno v novém hávu! - praha9.cz
    http://www.praha9.cz/hovory-o-historii.html
    LALINA
    LALINA --- ---
    Prosecký podzim 2013 - praha9.cz
    http://www.praha9.cz/prosecky-podzim-2013.html
    LALINA
    LALINA --- ---
    DAN9K: aneb podle sebe soudím tebe? ;)))
    Zaujatá jsem, to je pravda, ale ne snad ze závisti, že já chudák nemůžu jezdit po Praze na kole, to fakt ne:-))
    Neřekla jsem, že to nesmí být. řekla jsem jenom, že já osobně tomu nefandím a jsem proti. Nemám ráda žádnou lobby a ani tu kolistickou ne, cítím z ní hodně agresivity, arogance, dokonce místama i nadřazenost. Ještěže třeba maminky s kočárkama nebo inlajnisti a další, co se pohybují v prostoru, mají rozum a nepožadují pro sebe zvláštní nazi pruhy na silnicích a chodnících....
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    LALINA: cítím z tebe kapku zaujatosti :-) To je takové, když z toho nic nemám, tak to nesmí být...Problém s kolem u lidí ze Severního města je ten, že když se člověk vrací z centra, tak to chce trošku fyzičku. Protože ať už člověk jede odkudkoliv, ten kopec si musí vyšlápnout. Nejschůdnější varianta mi připadá od Rokytky k Bulovce a pak okolo rodinných domků na Střížkově podél liberecké highway. A pak už buď tunelem na Ládví a pak holt drobný výšlap za tunelem. Případně na Prosek pak kolem kapličky. Ale ve srovnání s výšlapem z Vysočan, z Holešovic, nebo z Palmovky je to asi nejpohodlnější varianta (kromě nastoupení na metro na Nádraží Holešovice samozřejmě :-) )
    LALINA
    LALINA --- ---
    STKI: ne, ted už na kole nejezdím vůbec
    STKI
    STKI --- ---
    LALINA: Tak zrovna tady u nás na severu se celkem nabízí jezdit rekreačně i rovnou od baráku - nebo to si kolo odvezeš na autě na hranici Prahy a pak na něj teprve sedneš? :-)))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    DAN9K: po Praze určitě ne a do práce ani omylem :)
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    LALINA: ty asi moc na kole nejezdíš, co? :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    HHANULKA: čistší motory? jiný pohon? průjezdnější ulice nezužované pruhama pro cyklisty ? );)
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    LALINA: koncepce existuje, ale kvůli nedostatku peněz se realizuje postupně, tj.kousek po kousku, jako přílepky rekonstrukcí, oprav atd. o nějakých tunelech na veřejné peníze nemůže být ani řeč. politika je to z toho důvodu, že město musí řešit zhoršující se stav ovzduší, který z velké části ovlivňuje právě automobilismus. takže logicky město investuje do alternativy, která může ovzduší v praze pomoci. a měla by daleko víc. včelaři ani zahrádkáři s tímhle asi nepomůžou. jaké je tvoje řešení smogu?
    LALINA
    LALINA --- ---
    STKI: cyklolobby je nátlaková skupina kolistů, co je na tom k nepochopení?
    Proč do toho montuješ politiku? Trochu demagogie, ne? ;)

DAN9K: ptrotože jsou to takový Potěmkinovy vesnice, populistický pomníky jednotlivých starostů za peníze daňových poplatníků a tak. Hurá akce bez koncepce a za spousty (zbytečných) peněz kdovíkam odkloněných nepbo kdovíjak zabordelených..
    Nevím, proč by měslo mělo dávat peníze kolistům a ne třeba zahrádkářům nebo chvatelům včel apod... bylo by to rozhodně užitečnější.
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    Hlavně mě štve, že stejně ty cyklopruhy jsou na hovno, protože vedou odnikud nikam, prostě se najednou objeví a najednou skončí, takže člověk se díky nim nikam nedostane a stejně musí mezi auta...
    STKI
    STKI --- ---
    LALINA: Hele, ona existuje nějaká cykloloby? Jako nejvíc mě na týhle demagogii (prosazovaný předevšim ODS) přijde směšný, že se snaží tvrdit, že jsou lidi třeba z Automatu něčí lobby. A jako čí výrobců kol? Nebo Metrostavu? A ještě ten směšnej argument "kola místo aut". Ukažte mi jediný místo v Praze, kde je kvůli kolům sníženej počet pruhů! Všude je to vždycky jako okraj pruhu - což ostatně ocenim i jako řidič, že se mi aspoň cyklisti nepletou pod auto, tak jako cyklista - mam svuj prostor, kde se nepletu autům. Tam kde dřív byli 2 pruhy a mění se na 1 + cyklo, tak je to vždycky dohromady s parkovacíma místama, kde důvodem redukce je zvýšení bezpečnosti na přechodech apod., to že se tam hodí i cyklostezka je podle mě věc, která je čistě pozitivní.
    LALINA
    LALINA --- ---
    a já proti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam