• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HYPERIONIkarie / XB-1
    VANEK
    VANEK --- ---
    Z databáze recenzí KLÍČ šířené na CD-ROM k chotěbořskému Euroconu (bývala doba, že byla někde na webu ČVUT, ale už dávno ne; 16 MB ve 2002 .htm; kdybych to spakoval a někam uploadl, nechtěl by se někdo ujmout hostingu?):

    Jan Weiss: Dům o tisíci patrech
    Doslov L. Ščerbaničová, Čs. spisovatel 1990

    SVĚT SE JMENUJE MULLERDÓM

    Jan Weiss měl pro zrod české SF stejný význam jako Karel Čapek, tam, kde se K. Č. držel země a malých obyčejných lidí, Jan Weiss se nebál vznést, necenzuroval sny a halucinace a stvořil z nich styl. "Uvěř mi, na nic se neptej a poletíme!" To je výzva hodná velikého ducha. Kdo nezná Weissův slavný Dům o tisíci patrech, má co dohánět; k poslednímu vydání knihy, tradičně pečlivě vypravenému v Čs. spisovateli, chci však dodat jedno: tahle třeštivá vize měla být a původně taky byla pojata jako typografická show. Všechny ty nápisy, reklamy a inzeráty měly svítit nejrozmanitějšími druhy písma - mluví o tom v doslovu i spisovatel: "Je v tom tajné přání autorovo, aby i písmo pomáhalo vytvářet atmosféru, provokovalo, pohrávalo si, bičovalo a spolupůsobilo k rozletu fantazie." Mistr Oldřich Hlavsa ale sjel knížku podle jednotného metru a z dada vyrobil nudu. Doporučuji proto shánět se po starších vydáních, to mé z roku 1958 je například parádní.

    Hodnocení: ***
    PAVEL KOSATÍK
    PULKA
    PULKA --- ---
    TOMMYKNOCKER: nevadí, počkám. Díky moc :)
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    PULKA: Ahoj, měl bych to mít doma. Ale dostanu se k tomu až v pondělí
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nemáte někdo doma prosím Ikarii 1991/2? Jde mi konkrétně o článek P. Kosatíka: Dům o tisíci patrech. Nemohl byste mi to prosím někdo nascanovat? Nějak ho nikde nemohu objevit :(
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    jinak osoba na callcentru asi dostava cocku od vsech dalsich nespokojencu protoze agrese z ni kapala hned od bodu kdy jsem ji sdelila, ze jse o ikarii - kazdopadne udajne zadna dalsi zadost nebude potreba ze penize poslou na zaklade hovoru (zname sve lidi obratem jsem zhavila mail a dopis uz mam tez vytisten - zrejme jim tu parodii na national geografic nikdo nekupuje a tak se ji pokusili rozdistribuovat takto */*
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    uf...teda takhle se vytocit hned poranu....dnes rozhodne nemam potize s nizkym tlakem
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    THOMASMORTA: Viz. TOMMYKNOCKER --- --- 23:23:15 6.12.2010
    Už jsem jim psal, že chci zpátky peníze a že jestli chtějí, časopis Lidé a Země jim pošlu zpět na jejich náklady.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TOMMYKNOCKER: Aaargh! To je hodně starý marketingový trik - zrušit časopis a předplatitelům nacpat něco úplně jiného, o co neměli zájem. Bohužel asi pořád funguje. Rozhodně bych chtěl peníze zpátky a to včetně toho čísla za které Ti poslali Lidi a Zemi.
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    Uz jsem jim taky poslal dopis. Ale docela me nastvali, ze jakakoli zmena jde e-mailem/telefonem a tady to chteji jenom pisemne. Mate uz nekdo XB-1?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jasne, jde o princip nenechat se sebou zametat; redakce k tomu pry taky vybizi.

    mel by se do nazvu diskuse doplnit novy nazev.
    SWEDE
    SWEDE --- ---
    Už jsem u MF jednou předplatné rušil a chtějí to pouze písemně, mejlem nestačí. Ale těch 10 Kč za známku obětuju.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    TOMMYKNOCKER: Divím se, že to strpíš. Já budu chtít vrácení peněz.
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    OMNIHASH: Tak aspon nejake dobre zpravy. Uz sem se lekl, ze nebude co cist. Dneska jsem byl sokovany, kdyz jsem ve schrance misto Ikarie objevil casopis Lide a Zeme. Ze mi to budou posilat misto Ikarie. Nebo si muzu vybrat jakykoli jiny casopis z jejich nabidky, za cenu Ikarie. Pravdepodobne si objednam DigiFoto (dostanu jeste 7 cisel) a XB-1 si objednam u noveho vydavatele. Ale uz jsem se lekl, ze nebude vychazet zadny sci-fi casopis.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    no aspon ze potesili s tou cenou a doufam, ze zustane vse pri starem
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    to mě teda pěkně jebaj - a nevíte jak je to s předlatným, pošle to MF zpět sama, nebo tam člověk musí urgovat?
    YOPIE
    YOPIE --- ---
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    HYPERION: Dobré zprávy! Díky ti za ně :)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Prozatím to vypadá, že 12-ka vyjde už u jiného vydavatele, jenž je ochotný dát časopisu šanci na další rok, poté se uvidí. Nechci a nebudu prozatím sdělovat žádné bližší informace, otázkou ovšem zůstává, zda půjde o časopis Ikarie či o staronový časopis pod jiným názvem.
    P3T3Z
    P3T3Z --- ---
    Ikarii sem si kupoval pravidelne snad deset let, nikdy sem si ji nepredplatil, jelikoz mivam malokdy dlouho stejnou adresu a taky mi prislo vzdyky snazsi si ji skocit koupit do trafiky. Presto mam doma nekolik kompletnich rocniku. Ale od ty doby co je za stovku sem si ji koupil jenom dvakrat, a to nejen proto, ze mi ta cena prijde predrazena, ale taky proto, ze ji vzhledem k cene, za kterou se velmi spatne prodava, prestala vetsina trafikantu nabizet. Nebo odebiraj jedno, dve vydani pro stale zakazniky. A rozdil mezi predplatnym a stankovou cenou povazuji za naprosto absurdni. Nechapu jak s touhle politikou chce MF ziskavat nove zakazniky. Spis mam takovy dojem, ze snad ani nechteji a Ikarie je odsouzena ke stagnaci a postupnemu zaniku. Cehoz je mi fakt lito, byval to muj nejoblibenejsi casopis.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    OMNIHASH: Naprosto nechápu, jakou souvislost má informace o předchozí ceně časopisu. 150,- stál před deseti lety Level tak možná s CD/DVD přílohou. ještě před pěti lety byla jeho verze bez přílohy v "kabekovém" vydání za cca 50 Kč, navíc naprosto nechápu ono srovnání, protože level minimálně od poloviny devadesátých let vycházel na dost kvalitním papíře. Také jsem vyrůstal na herních časopisech, také mi nevadí zaplatit za časopis přes stovku, což jsem i ve svém předchozím příspěvku psal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam