TAMARIX: Určitě, mě třeba zničehonic přestaly chutnat cigára - dám si jedno a prostě je mi z něj blbě. Kouřím jen když jdu někam pít (já vim že to taky neni zdravý, ale v mym věku se to snad ještě omlouvá), ale úplně jsem eliminovala cigára při čekání na zastávce, při přechodu mezi budovama školy, cigára v práci, cogára jen tak když jsem venku... dám si fakt občas a většinou to v půlce zahodim - vážně nevim, jak to že mi takhle přeskočilo. Dotáhla jsem to k dokonalosti tím, že jsem si koupila "zdravý" tabák bez přísad, raw papírky a biodegradabilní filtry (ono to vážně chutná hned jinak a druhej den mě z toho nebolí hlava, když to přeženu). Už mi aspoň nepřipadá jako utopie představa, že jednou přestanu kouřit úplně. Prostě přišlo to tak nějak samo se vším tím zamyšlením nad životním stylem.
Jinak geneticky mam vážně štěstí, babička (z máminy strany) si celej život meje obličej jen vodou a mejdlem a v sedmdesáti nemá jedinou vrásku (celkově vypadá tak na šedesát max), máma má jemnou pleť bez chybičky a je krásná, aniž by se malovala, mejkap nepoužívá, jen výjimečně), a jediné, co jsem neschytala dobře jsou rozšířené póry (z tátovy strany).
Dny trávim ve škole a odpoledne v práci, ani v jednom neni klimatizace (zaplaťpámbů). Jím docela dost zdravě, protože mi to chutná a mastný věci nesnášim od malička, jím maso, převážně kuřecí a miluju ryby. Můj jídelníček je bohužel dost ovlivněn tím, že žiju s rodiči a mladším bratrem, nikdy jsme doma nejedli řízky a omáčky, máma vaří dost zdravě a chutně, ale bratr nejí zeleninu a táta taky moc ne, takže naše milovaný cukety a podobný tuříny (jak tomu řiká táta) si vaříme jen výjimečně s mámou pro sebe, a hlavně se stravuju ve škole v polívkovo-salátovym bufetu, kde sice vařej zdravě (docela), ale je to tam pěkně drahý. Piju vodu a doma vaříme čaje (z bylinek z chaty převážně), sladký věci typu kola piju jen k rumu o víkendu :)
Co považuju za trochu kontraproduktivní je fakt, že žiju v Praze, a tady je nezdravý už jen vyjít ven a nadejchat se výfukovejch plynů, stejně tak se všudypřítomnej prach lepí na ksicht a to ten obličej prostě dráždí. Ekzémy ani vyrážky jsme nikdy nemívala.