SAMANOVA006: Mně je taky 22, pleť mám smíšenou se sklony k zarudnutí. Ten arganový je skvělý, je výživný snad ze všech nejvíc (pani chytry prodavacky fakt moc neposlouchej, třídění na mladou a starou pleť je z větší části obchodní trik a hlavně nesmysl, protože někdo může mít v šestnácti suchou a bez akné a někdo může mít mastnou a uhrovitou ve čtyřiceti, nelze to generalizovat), ale uznávám že je vhodné ho střídat nebo přimíchávat. Ale zatím mi dělal nejhezčí obličej. Jak říká
LOMILOMI, ten avokádový je hodně vyživující a hydratující, mě třeba jako jediná věc na světě dokáže krásně hydratovat suchou kůži na lýtkách a holeních, a na obličeji je mi momentálně s příchodem zimy taky nejpříjemnější. Chci zkusit i ten jojobový, hodně lidí ho chválí.
Mám pleťový olej s Ylang Ylang, ale ten moc často nepoužívám. Ty jejich další esenciální ozkoušené nemám.
Který je ten neutrální, jak říkáš? Z něčeho být musí :) Jde o to že ti třeba v těch míchaných můžou ty esenciální oleje ten ekzém dráždit, takže levanduli, ylang a tak bych nepoužívala a zkusila nejdřív ty čisté.
Taky jsem přemýšlela o čistém měsíčkovém (ten saloos nemá, má ho jen míchaný se slunečnicí a ještě jinejma), protože měsíček považuju za univerzální zázrak na všechno, ale je dost drahej (asi 380,-) a tak nevím, jestli do něj jít.
Taky strašně záleží na tom, čím se odličuješ. U mě se rozdíl v pleti projevil až ve chvíli, kdy jsem čistící gel (od lavery s měsíčkem) vyměnila za lávovou zem v prášku - a najednou jsem neměla zčervenalej obličej, což byl muj největší problém. A taky samozřejmě záleží na tom, jaký (jestli) nosíš makeup. A v neposlední řadě, na jak moc vlhký obličej ty oleje nanášíš.
Básním o nich z velké části taky proto, že mi vadí ulepenost po krémech, které se díky pojidlům úplně nedokážou vsáknout (vždycky je tam nějaká guma či co) a mám dojem, že mi to ucpává póry, což se mi po oleji tak neděje.