• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: bez urážky, ale to že si naivná a veríš reklamám (verila si) neni problém kozmetického priemyslu, používať vlastnú hlavu musíš vždy, aj keď nakupuješ jedlo, alebo podporuješ charitu. Holt svet je zlý.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SAMANOVA006: No já od chvíle co se jima patlám (není to teda dlouho) je taky střídám a snažím se najít ten nejlepší, mě třeba v létě vyhovuje jinej a teď s příchodem zimy taky jinej. Přemýšlím, jestli by mi třeba víc nevyhovovaly jiné oleje než od saloosu, paní v Greenwave (kde saloos neprodávaj, a tudíž bude asi zaujatá) mi tvrdila, že saloos ty oleje sám nevyrábí a jen je dováží, což znamená, že není jistota, že jsou za studena lisované a tím pádem nemusí mít ten kýžený efekt. Ale jsem názoru že zas takovej rozdíl mezi nima bejt nemůže, i kdyby to byla pravda. Mám arganový právě od saloosu za stopade a nechce se mi dávat za to samý pětikilo...
    Je v tom tvém neutrálním jenom tahle směs tří věcí nebo ještě nějaké jiné přísady (jako vit. E a tak)?
    Jinak za mě jsou od saloosu nej ten argan a avokádo. (a pupalkovej vnitřně)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SAMANOVA006: Je mi 28 a mam tenkou lehce podrazditelnou plet se sklonem k akne v zime. Tak davam pozor, abych ho nenanasela prilis, ale nechala plet dychat...a po vzoru Hauschky ho používám pouze jednou denne-rano. Můj kluk ho používá na obličej i na vlasy.
    Souhlasím, ze esencialni oleje nejsou nezbytne a můžou dráždit.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    a lávovou zem jsem si přála ke svému včerejšímu svátku:) takže uvidím..třeba mi konečně něco sedně..mám totiž dost problém právě s čištěním..všechny gely, ale i pleť. vody mě hrozně vysušují..tak jsem zvědavá na tu lávovou zem.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    NIKKITA: já se olejem mažu už několik let..a vyhovuje mi to ( jako princip olej a ne krém), ale nenašla jsem zatím žádný "ten nejlepší" takže stále střídám..jako vyhovují mi víceméně všechny, ale žádný není nějak výrazně nejlepší...příště koupím ten arganový (od jaké značky?) ..jinak neutrální je jojobový+brutnákový+šípkový. jinak se mažu na vlhký obličej(-tady tolik vychvalovaná růžová voda.)
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    LOMILOMI: takže arganový - a jakou máš pleť, kolik Ti je a tak?
    ...asi si ho příště koupím..koukala jsem, že saloos má olej Bio Argan Revital, ale to je už také nějaká směs..

    jaký používáš Ty? Jakou značku?

    (jinak ty oleje, co jsem psala, tak vím, že některé jsou základ a některé esenc., ale psala jsem názvy, pod kterými je má saloos)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SAMANOVA006: Mně je taky 22, pleť mám smíšenou se sklony k zarudnutí. Ten arganový je skvělý, je výživný snad ze všech nejvíc (pani chytry prodavacky fakt moc neposlouchej, třídění na mladou a starou pleť je z větší části obchodní trik a hlavně nesmysl, protože někdo může mít v šestnácti suchou a bez akné a někdo může mít mastnou a uhrovitou ve čtyřiceti, nelze to generalizovat), ale uznávám že je vhodné ho střídat nebo přimíchávat. Ale zatím mi dělal nejhezčí obličej. Jak říká LOMILOMI, ten avokádový je hodně vyživující a hydratující, mě třeba jako jediná věc na světě dokáže krásně hydratovat suchou kůži na lýtkách a holeních, a na obličeji je mi momentálně s příchodem zimy taky nejpříjemnější. Chci zkusit i ten jojobový, hodně lidí ho chválí.
    Mám pleťový olej s Ylang Ylang, ale ten moc často nepoužívám. Ty jejich další esenciální ozkoušené nemám.
    Který je ten neutrální, jak říkáš? Z něčeho být musí :) Jde o to že ti třeba v těch míchaných můžou ty esenciální oleje ten ekzém dráždit, takže levanduli, ylang a tak bych nepoužívala a zkusila nejdřív ty čisté.
    Taky jsem přemýšlela o čistém měsíčkovém (ten saloos nemá, má ho jen míchaný se slunečnicí a ještě jinejma), protože měsíček považuju za univerzální zázrak na všechno, ale je dost drahej (asi 380,-) a tak nevím, jestli do něj jít.
    Taky strašně záleží na tom, čím se odličuješ. U mě se rozdíl v pleti projevil až ve chvíli, kdy jsem čistící gel (od lavery s měsíčkem) vyměnila za lávovou zem v prášku - a najednou jsem neměla zčervenalej obličej, což byl muj největší problém. A taky samozřejmě záleží na tom, jaký (jestli) nosíš makeup. A v neposlední řadě, na jak moc vlhký obličej ty oleje nanášíš.
    Básním o nich z velké části taky proto, že mi vadí ulepenost po krémech, které se díky pojidlům úplně nedokážou vsáknout (vždycky je tam nějaká guma či co) a mám dojem, že mi to ucpává póry, což se mi po oleji tak neděje.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SAMANOVA006: pani v obchode vi prd :) arganovy je nejlepsi
    Jinak pletes do toho esencialni oleje (levandule/santal/ruze)...stejne musis mit nejaky zakladni olej, do ktereho namichas par kapek.
    Taky neni spatny avokadovy olej, ja si obcas dam rozmackane avokado jako masku.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    prosím, kdo používáte místo krému PLEŤOVÝ OLEJ, poraďte mi..už jsem jich vyzkoušela hodně, ale stále jsem nenašla takový, který by vyhovoval mojí náročné kůži...
    Mám velmi citlivou pleť částečně akné a částečně ekzém..někdy je oboje úplně v pohodě, ale někdy mám po oblličeji úplné ekzémové fleky, kde se mi loupe kůže a svědí to..a pleť mám celkově dost suchou.
    Teď mám neutrální od saloosu (kvůli ekzému, který se mi zhoršil), ale příště bych chtěla nějaký jiný..

    Hodně z vás tady vychvaluje ARGANOVÝ OLEJ a LEVANDULOVÝ OLEJ.. jakou máte pleť? .. když jsem totiž koukala v obchodě na ten arganový, tak mi pní říkala, že to pro mě není vhodné, že to je pro starší pleť.. (je mi 22)
    Co byste mi z vlastních zkušeností doporučily?

    (mám vyzkoušené: santalové dřevo, ylang ylang, rosalina, lemon tea tree, neutrální, - žádný z nich mi nepřipadal nějak výrazně lepší/horší.. všechny byly dobré, ale také žádné zázraky, jak o tom básníte vy .) )
    DĚKUJI MOC!!!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Nevíte, kde by se dal v Praze sehnat tuhý šampon, něco á la toto? Nechce se mi platit poštovný za něco, co stojí šede :( http://danu.cz/eshop/shop.html Ale strašně ráda bych to vyzkoušela. Máte s tím někdo zkušenost?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARINNE: V tom máš samozřejmě pravdu. Mě jen strašně vyděsilo, když jsem zjitila, jaký je běžná kosmetika strašný podvod - strašně mě to zklamalo, protože jsem asi naivně věřila v to, že lidi nedělaj všechno jen pro peníze. A rozhodily mě takové věci, jako že chemikálie v kosmetice, třeba sprchových gelech, ovlivňují hormony v těle. Štve mě to třeba jen proto, že muj mladší bratr se teď v pubertě polejvá všim možnym v nadměrnym množství a nechtěla bych, aby byl pak jednou nemocnej jen proto, že je kosmetickej průmysl takhle bezohlednej. Dřív jsem taky věřila, že když mi v reklamě řeknou, že mi po tomhle gelu zmizej černý tečky, že mi fakt zmizej. A pak jsem se začala ptát, která ta věc v tom gelu to zůsobuje. A tehdy mě napadlo se kouknout na zadní stranu a začít se zajímat o to, co si to vlastně dávám den co den na obličej. Nechci být fanatikem, jen jsem ráda, že jsem docela včas přišla na to, že dokonalý prostředky není třeba hledat v regálech s krémama, ale v přírodě. Toť vše.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: Medzi posadnutosťou drahými krémami a zbožštovaním veškerého prírodného je široká škála, nechápem prečo sa musíme posúvať od extrému k extrému.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARINNE: Tak zaprvý jsme ve fóru o přírodní kosmetice, takže tady bych nějaké to zbožšťování přírody i chápala. Já zas nemám ráda lidi, který díky celoživotní masáži komercí věří tomu, že přírodní věci jsou pro zaryté alternativce a že díky chemii lze žít ve sterilním luxusu. Mám tím na mysli krémy od honosných značek, které stojí litr a jimž dělá reklamu ženská, na který se vyřádil grafik photoshopem.
    Já jsem si na vlastní kůži ozkoušela obě strany a teď si říkám, jak moc jsem byla naivní, když jsem věřila všem těm zázračným udělátkům, který spíš než pleti pomáhaj jejich výrobcům namastit si kapsu. Na přírodní věci neni reklama. Proč?
    Nejsem proti civilizaci, to skoro ani nejde, protože vývoj se zastavit nedá, spíš jsem mrzutá z toho, jak se člověk od přírody distancoval jen proto, že uvěřil ve svojí vlastní všemocnost a schopnost přírodu překonat. Nelze žít v jeskyni, ale lze se přece zamyslet, jestli to, co bereme jako samozřejmost, nelze dělat třeba jinak a líp.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: njn, keď ja automaticky hľadám pleťové oleje a to sú zmesky.
    Tak áno mestská doprava, večné to téma, ja len nemám rada také to zbožsťovanie všetkého z prírody a zatracovanie civilizácie. Je to moderná medicína, kto nás drží od určitého veku pokope a príroda má absolútny monopol v počte a rôznorodosti prostriedkov, ako sa nás zbaviť.
    Taký ricínový olej je na suchú pleť skvelá vec, ale nebyť toho že prejde nejakým špeciálnym procesom asi som sa už dávno otrávila.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARINNE: Saloos dělá spoustu čistých olejů, viz jejich webovky. Mám jejich arganový, avokádový, meruňkový, pupalkový atd. Samozřejmě mají i různé směsi, kde převládá slunečnicový, ty jsou k dostání většinou v drogerce.
    KOCHANSKA_CH: Myslím, že by ho měli mít v každém bioobchodě nebo obchodech, kde mají přírodní kosmetiku. V dmku mají jen ty slunečnicové míchané.
    MARINNE: Spíš si myslím, že na to jak si o sobě euroatlantická civilizace myslí, kdovíjak není civilizovaná, tak se chová jako největší prase, to totální oddělení od přírody mi nepřipadá jako projev vysoké inteligence, spíš naopak. Jezdit denně do práce autem pro čtyři lidi sám, když můžu jet veřejnou hromadnou nebo se aspoň domluvit s kolegama na spolujízdě, mi nepřipadá jako vrchol civilizovanosti, ale jako vrchol ignorantství. A ten vzduvh pak dejcháme bohužel všichni :(
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nie a saloos myslím ani nerobí jednodruhové oleje, všetko je to postavené na slnečnicovom bio oleji, preto je to také lacné. Najlacnejší arganový vychádza zatiaľ v Nobilise.


    NIKKITA: V praveku mali ľudia čistý vzduch, čistú vodu, bio stravu, dostatok pohybu a žiadnu "chémiu" a stejne sa dožili priemerne 30-tky. Ja bych to tak čierno-bielo nevidela.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BOSSORKA: Děkuji pěkně. :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TAMARIX: Určitě, mě třeba zničehonic přestaly chutnat cigára - dám si jedno a prostě je mi z něj blbě. Kouřím jen když jdu někam pít (já vim že to taky neni zdravý, ale v mym věku se to snad ještě omlouvá), ale úplně jsem eliminovala cigára při čekání na zastávce, při přechodu mezi budovama školy, cigára v práci, cogára jen tak když jsem venku... dám si fakt občas a většinou to v půlce zahodim - vážně nevim, jak to že mi takhle přeskočilo. Dotáhla jsem to k dokonalosti tím, že jsem si koupila "zdravý" tabák bez přísad, raw papírky a biodegradabilní filtry (ono to vážně chutná hned jinak a druhej den mě z toho nebolí hlava, když to přeženu). Už mi aspoň nepřipadá jako utopie představa, že jednou přestanu kouřit úplně. Prostě přišlo to tak nějak samo se vším tím zamyšlením nad životním stylem.
    Jinak geneticky mam vážně štěstí, babička (z máminy strany) si celej život meje obličej jen vodou a mejdlem a v sedmdesáti nemá jedinou vrásku (celkově vypadá tak na šedesát max), máma má jemnou pleť bez chybičky a je krásná, aniž by se malovala, mejkap nepoužívá, jen výjimečně), a jediné, co jsem neschytala dobře jsou rozšířené póry (z tátovy strany).
    Dny trávim ve škole a odpoledne v práci, ani v jednom neni klimatizace (zaplaťpámbů). Jím docela dost zdravě, protože mi to chutná a mastný věci nesnášim od malička, jím maso, převážně kuřecí a miluju ryby. Můj jídelníček je bohužel dost ovlivněn tím, že žiju s rodiči a mladším bratrem, nikdy jsme doma nejedli řízky a omáčky, máma vaří dost zdravě a chutně, ale bratr nejí zeleninu a táta taky moc ne, takže naše milovaný cukety a podobný tuříny (jak tomu řiká táta) si vaříme jen výjimečně s mámou pro sebe, a hlavně se stravuju ve škole v polívkovo-salátovym bufetu, kde sice vařej zdravě (docela), ale je to tam pěkně drahý. Piju vodu a doma vaříme čaje (z bylinek z chaty převážně), sladký věci typu kola piju jen k rumu o víkendu :)
    Co považuju za trochu kontraproduktivní je fakt, že žiju v Praze, a tady je nezdravý už jen vyjít ven a nadejchat se výfukovejch plynů, stejně tak se všudypřítomnej prach lepí na ksicht a to ten obličej prostě dráždí. Ekzémy ani vyrážky jsme nikdy nemívala.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: na české v neroli
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    NIKKITA: Ono taky dost věcí je dáno geneticky a ještě víc dělá hlavně to, co jíš a v jakém prostředí se pohybuješ. Když třeba člověk celý den sedí v klimatizované kanceláři, kouří jednu za druhou a k obědu si dá max. něco v rychlém občerstvení, tak se může mazat přírodní kosmetikikou nebo drahou zaručeně působící chemkou o sto šest a nebude mu to nic platný.. Hodně taky dělá pitný režim, když se srágory nevyloučí z těla močí, tak se o to víc vylučují skrze pokožku a vznikají různý vyrážky, akné, suchá pleť apod. Prostě aby se něco výrazně změnilo, tak je třeba se zamyslet, v čem je vlastně problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam