• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: Ricínový olej.
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    NIKKITA: Řekla bych mazat, mazat, mazat. Konoplým olejem, ale doporučuje se i obyčejný sádlo, hojí jizvy. Já měla kdysy jednu na tváři, strejchla jsem o skobu ve zdi, mazal jsem to jednom sádlem od začátku a žádný stopy mi nezůstaly.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: No já zkoušela asi tři druhy, nejdřív teda nějaký nepromokavý Urgo (když to byla čerstvá rána), pak tu sensitiv a dneska nějakou flexi obyč, která je trochu lepší.
    Náplast nutná je, vypadá to jako bych si tam do toho místa střílela herák deset let, je to na vnitřní straně předloktí téměř v jamce a je to i dost citlivý (jemná kůže), nechci aby se mi do toho dotal bordel (plus chlupy ze svetru a tak). Přes noc nebo když jsem doma tak to nechávám volně dýchat.
    Ono je to možná tim že na tom předloktí je hodně jemná kůže, tak je asi jedno, co tam nalepim. Gázu s látkovou náplastí jsem zkoušela, ale nedrželo. Ale asi zůstanu u té flexi, ta je nejmíň brutální.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Potřebuju radu (či spíš se ujistit) - nějakej krypl mě na silvestra spálil cigárem na předloktí. Bolelo to jak kráva, zaryl to docela slušně. Mam tam teď prostě spáleninu, mažu to čim se dá (různejma olejema, měsíčkovým krémem s bambumáslem a kokosákem, balzámem s gerániem, plus jednou domácím měsíčkovým krémem ze sádla). Hojí se to v celku dobře. Prostě tam strašně moc nechci mít úplně zbytečnou ošklivou jizvu, tak se chci zeptat, jak mám postupovat, jestli mazat hodně nebo málo. Dneska jsem (fakt brzo) přišla na to, že konopnej olej je přímo na hojení popálenin, tak to ode dneška budu mazat asi jen tim.
    A taky další věc - existujou nějaký náplasti, který maj nějaký normální, ke kůži šetrný lepidlo místo toho vteřinovýho, který vám při sundavání vezme i kus kůže z ruky? Mam tam takový dva moc hezký červený fleky vedle tý díry po cígáru od toho debilního flastru, a to na nich psali že jsou hypoalergení a soft a jánevimcoještě (sundavala jsem to fakt opatrně).
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MART1NKA: jde koupit hneda henna, trochu to odlesky dava, hlavne na slunicku, ale nijak vyrazne.. existuji
    - lush caca henna = tmave hneda, hrejiva barva
    - logona - uz jsem dlouho nezkousela, tudiz ti uplne nepovim
    - khadi - mi byla posledne doporucena, koupila jsem si svetle a tmave hnedou, zkusila jsem svetle hnedou, postupovala podle navodu a i tak bych rekla, ze je to spis tmavsi nez co jsem chtela, tmave hnedou jsem jeste neotevrela... da se koupit v http://www.greenwave.cz/vlasy/barvy/

    Jinak je tu spesl klub [ H:E:N:N:A ] tudiz lepsi se ptat tam.

    Jinak 100% vysledek, bez spatnych prekvapeni je co nabizi NIKKITA:
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NIKKITA: Nefarbila som si vlasy rok a pol a mam uz takmer vlastnu farbu. Dam si asi bezfarebnu, nestojim o dofarbovanie, ale co som videla, tak sa to holkam vymyje, pokial pouziju farbu podobnu tej svojej. Zial som v ritke na Slovensku a do Prahy sa sice dostanem v sobotu, ale chcem aby mi to nafarbila mama, neviem, ci to dam sama.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Třeba do aromalampy, kapka do prádla při praní na ovonění nebo prý na čištění (v kombinaci s octem či sodou).
    MART1NKA: Tam Logonu, myslím, nemají. I když jsem tam viděla nějaké nové, myslím, že to byla jiná značka, jinak tam mají takovou tu klasickou, henna color asi za šest pětek. Zkus zajít spíš do biooo nebo někam, kde mají širší výběr a prodavačky ti lépe poradí.
    Existuje ale také možnost si koupit bezbarvou hennu, kterou bych to doporučovala, pakliže nestojíš o změnu barvy a věčný kolotoč s odrosty a ztmavujícími se konečky a přitom chceš jen posílit vlasy.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Holky rozmyslam, ze si dam na hlavu hennu, pretoze mam jemne vlasy a potrebuju trosku vyzivy. Mam svetlohnede vlasy a rada by som sa vyvarovala vyraznemu cervenemu odlesku. Ktoru si mam kupit? Zajtra skocim do DM (maju tam Logonu, ze?)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Koukněte mi prosím někdo na tohle složení (vynechala jsem věci u kterých vím že jsou ok):
    Cetearyl alcohol, Glyceryl stearate, Cetearyl glucoside, Tocopheryl acetate, Phenoxyethanol, Dehydroacetic acid.
    Dík.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    MARINNE: http://www.fyto-kosmetika.cz/pece-o-ocni-okoli taky zrovna vybírám nějaký oční krém :-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    Prodám rtěnku Lavera No 23, párkrát použitá, nevyhovuje mi odstín, 100,- http://www.bio-eko-logicky.cz/rtenka-no-23-oranzova-bio-36169.html
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    QUORRA: Balzám na rty od lavery (díky za tip, co tu na něj padl) - malinový nádherně voní
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Ad agranový olej: používam už skoro 2 týždne vždy ráno a večer a vyzerá to veľmi dobre. Pleť je ešte o kúsok lepšia a hlavne sa mi nelepia vlasy na ksicht ako s inými olejmi. Dokonca keď je vonku príjemne teplo mi stačí samotný pod make-up nemusím nič pridávať. Už len niečo protivráskové pod oči a budem spokojná.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LOMILOMI: Ovesných, pardon
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    KLAARKA: Co takhle koupele z obranných vloček/ škrobu? Zkoušeli jste?
    BIOAMALKA
    BIOAMALKA --- ---
    KLAARKA: ekzém je projevem vnitřní nerovnováhy, tzn. stres, nemoc, atd. zhoršují to pak další věci používané externě, mám s tím zkušenosti, musela jsem se pročistit vnitřně, najít příčinu a pak vše zmizelo, napovrchu spíš zůstanou alergie na různé věci ( jídlo, kosmetika atd.) , ekzém hledat příčinu hlavně vnitřní
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    GRETKA: ZUZKAOU: moc děkuju oběma!
    LFE
    LFE --- ---
    QUORRA: Dekuju .-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAARKA: zjistit co mu to způsobuje.

    Neměnili jste v poslední době prací prostředky a nebo aviváž? Používat hypoalergení a na závěr ještě minimálně jednou pořádně promáchat v čisté vodě. Čas od času prádlo vyprat s lahví octa a teprve pak normálně. Rozhodně ložní, pyžama a spodní prádlo.

    Stejně tak sprchové gely a podobné věci.

    Nemá v bytě či v práci nějakou plíseň? Moc prachu? Zvíře, na které je alergický? Zhoršuje to zima?


    A naučit naučit se další strategie na zvládání stresu. Základní literatura zde

    A pak začít s vylučovací dietou. Minimálně tři dny jíst (lépe však týden) jen jako kdyby měl zažívací problémy - rýži, dušenou mrkev, libové maso, domácí čisté vývary z kostí, a tak. Klidně i s přídavky živočišného uhlí/ jílu.

    A postupně přidávat další věci, co by mohly dělat problém (každou jeden den a nic dalšího nepřidávat). Kysané mléčné výrobky, sladké mléko, med, lepek, vejce, sojové věci, ořechy, exotické ovoce, zkusit co dělá alkohol, čokoláda,kafe, různé pochutiny typu koření, sojová omáčka a tak.

    Pokud se mu stav po něčem zhorší, je jasné, že tohle by neměl jíst.

    Plus zvnějšku najít masti, které budou pomáhat, přípravky s mořskou solí, řepík a nebo černý čaj na omývání mokvavého stádia a tak.


    Na stav kůže je obecně dobré jíst tak, aby měl člověk hodně omega kyselin, karotenidy (červená, žlutá, oranžová a tmavě zelená zelenina a ovoce) b-vitamny, vitamínů rozpustných v tucích ADEK, křemík, hořčík, vápník. Daleko lépe se to všechno vstřebává z jídla, než z doplňků...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam