• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, nevím jestli jsem tu úplně dobře, tak prosím o případné přesměrování.
    sleduju na sobě tak poslední rok problém pravděpodobně souvisící se sprchovým gelem - pořád mě něco svědí na kůži (obličej i tělo). Nevnímám to nijak často, jen když někde sedím v klidu, ale to téměř vždy. Nikdy jsem podobnou věc neřešila, mám pleť relativně bezproblémovou (v mladším věku se sklony k mastnosti), a jediný co mě napadlo, že by to mohlo působit je vysušená pokožka. Teď už několik let používám nějaký sprchový gely od Dove (purely pampering), který jsem měla dojem, že by rozhodně neměly vysušovat. Ale jelikož se v odvětví těchto výrobků nijak neorientuju, nechce se mi kupovat naslepo milion různých značek a zkoušet, co mi bude nejlépe sedět. Nemáte některá podobnou zkušenost, případně aspoň tip čím při náhodném zkoušení začít? Děkuji za přečtení a za případnou radu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    XAJA: VEP: Tak tak, mýdlo je fajn a používat ho budu i nadále, prostě jen říkám, že by bylo fajn uvádět věci kompletní, případě se nebát je rozepsat a uvést tak, jak jsou. Glycerín je dobrá věc, ale mělo by být uvedeno, jestli je uměle přidaný, nebo je součástí, když už ho uvádí výrobce mezi ingrediencemi. To, že má Margaritka jiné komplikace s madeinsyria je jen potvrzením, že by se mohlo na některé věci lépe dbát. Kritika existuje i pozitivní, nebo se pozitivně dá alespoň brát.
    XAJA
    XAJA --- ---
    VEP: no, nie najšťastnejší spôsob komunikácie:)

    byť tebou, tak si z toho zoberiem pre firmu ponaučenie. na rozdiel od sýrie, kde bude aleppo bežným mydlom, tu bude vyhľadávané ľuďmi, ktorí hľadajú niečo iné, než je ponúkané ako bežný sortiment.

    takže namiesto plaču nad ťažkým životom dovozcu by som to tu brala ako určitú spätnú väzbu. a upravila informácie pre spotrebiteľa: úplná deklarácia s tým, že napríklad pre mňa by bol dosť dôležitým údaj o podiele vavrínového oleja (lebo ten sa výrobca od výrobcu líši). no a dajme tomu niekde spomenúť, že mydlo má prirodzený obsah glycerínu - bolo by to fér, lebo sú aj takí, ktorí sa mu vyhýbajú:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    HELLEJU: ja tenhle krem mela ted v lete. Je dost lehouckej, nelepi, nekdy malilinkato stipal, ale jen chvilku. Nicmene znovu bych si ho uz nekoupila, protoze jsem nezaznamenala absolutne zadnej ucinek.
    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: teda, v mydle naoh nebude, že áno, nech nie som za úplného blba:) myslela som to tak, že je to jedna z použitých surovín pri výrobe.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    XAJA: Ten glycerín by tam ani tak nevadil, mě vadí, že dovozce přelepí složení uvedené na krabičce a neobtěžuje se ho přepsat celé, sakumprásk. Už jsem ten štítek vyhodila, ale vím, že na něm snad byly jen dvě složky. A jestli na to chtěl syrský výrobce poukázat, pak mu to český prodejce překazil :)
    Přesně tak, jak říká MARGARITKA, člověk je pak akorát zmaten.
    XAJA
    XAJA --- ---
    MARGARITKA: no tak niečo zásadité tam byť musí, ak nie naoh, tak možno koh?

    preto ma napadlo, či to nie je proste chovaním zákazníkov - glycerín je vo všeobecnosti cenená kozmetická surovina, tak možno sýrsky výrobca chce na to poukázať ako na bonus, že ide o určitý luxux, keď jeho mydlá ho obsahujú, kdežto tu sú takéto mydlá vnímané ako super prírodné a okruh zákazníkov bude iný - tí zase nechcú nič "naviac" a preto sa dovozca rozhodne nevypichovať túto skutočnosť. klamať pritom nemusí ani jeden - mydlo ho môže obsahovať prirodzene (výrobca neklame), ale ako vstupná surovina použitý nebol, takže neklame ani dovozca (resp. ho nemusí deklarovať).

    ale tak je možné, že máte mydlá, ktoré boli o glycerín obohatené v procese výroby, bohvie. len som proste zareagovala, lebo ma zarazilo to podivovanie sa nad obsahom glycerínu v mydle.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    XAJA: tak u toho Aleppskeho neni uvedeno ani NaOH a jde hlavne o to, ze prodejce misto aby to tak hezky vysvetlil, jako ty! (kdyz na krabicce glycerin je, na prelepenem stitku ne, clovek, ktery tomu prilis nerozumi, je zmaten), tak nepodal zadnou rozumnou odpoved, jen se ohanel normama, ale nasi zvedavost tim neukojil :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    tak konkrétne mám v ruke toto: http://www.mydloteka.cz/...ka/eshop/1-1-Prirodni-mydla/14-2-Mydlarna-U-Dvou-kocek/5/32-Extra-virgine

    výrobca uvádza, že ide o výrobu procesom za studena. pri tomto procese sa glycerín odstrániť nedá. a v zložení uvedený nie je. takže?

    ak nechcete glycerín v mydlách, používajte jadrové mydlá, no. v tých akosi z princípu výroby nie je:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    NIKKITA: tak mám tu niekoľko "prírodných" mydiel, väčšinou vyrábaných za studena (z českej produkcie) a ani na jednom glycerín uvedený nie je. len oleje a naoh, plus nejaké ďalšie zložky - éterické oleje či priamo byliny.

    neviem, čo hovorí legislatíva, ale predpokladám, že sa uvádzajú zložky, ktoré sa použili pri výrobe. a to glycerín v týchto prípadoch nie je, je proste produktom chemickej reakcie pri výrobe.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    XAJA: No většinou to ve složení bývá uvedeno, když je nějaká ingredience složkou nějaké jiné složky (například takový limonen, který je součástí éter. olejů), ale není to z toho znát.
    XAJA
    XAJA --- ---
    glycerín je predsa prirodzenou súčasťou takto vyrábaných mydiel. na rozdiel iných výrobcov, ktorí ho proste pri výrobe za tepla oddeľuju a predávajú, tak možno chce tento výrobca zdôrazniť, že v priebehu jeho výroby sa glycerín neodstránil - nemôže byť ten problém len v tomto?

    AIJA
    AIJA --- ---
    MARGARITKA:
    Mně vyhovuje jejich 70%konopná mast.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    AIJA: Topvet ale neni plne prirodni, ikdyz je fajn... obsahuje PEGy apod...

    HELLEJU: mrkni i na Cannaderm (ceska prirodni kosmetika) a Bayer & Romsy - ti maji taky prijemne pletove kremy, ale nejsem si jista jejich 100% prirodnosti... pak mam rada jeste Cannabios, ale ti bohuzel nedelaji pletovou radu...
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    NIKKITA:
    AIJA:
    Moc děkuju mrknu na vaše doporučení.
    AIJA
    AIJA --- ---
    HELLEJU:
    Konopnou i jinou přírodní kosmetiku kupuju tady http://www.topvet.cz/
    TABBY
    TABBY --- ---
    MARGARITKA: Teda jestli se "zastupce firmy" snazi napravit reputaci, tak to dela s eleganci slona v porcelanu.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    VEP: "Zde v ČR nejste ale mezi Araby. Kdyby neprošlo, nebylo by prodejné." a proto se rok co rok objevujou na netu seznamy,ve kterejch hračkách byly nalezený ftaláty, proto z dmka stahujou šarže potravin,ve kterejch byly nalezený mykotoxiny atp...

    na tvých/vašich příspěvcích je nepříjemný předevšim to, že jsou dost zamotaný a nemaj moc hlavu a patu...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    VEP: koukám, že zástupce firmy se asi namíchl a přispěchal si na nyx opravit reputaci (?) a ikdyby ne, tak na to nejde říct víc než "lol" (nikdy jsem neřekla nic špatného o aleppském mýdle, právě naopak, myslím, že je to z mých příspěvku jasné), kritizovala jsem pouze postup firmy, která neuvádí plné informace a u jiných výrobků ani informace, které tam ze zákona být mají. Čokolády bez složení a doby spotřeby, arašídy většinou pomuchlané bez čitelné doby spotřeby, jen na jedněch šel ještě trochu přečíst vyražený rok 2012. To nepovažuji za seriózní jednání a věřte, že mám s čím srovnávat, není to můj první internetový kup :-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: "údaje na českém štítku aleppských mýdel jsou PŘESNĚ dle pokynů a nařízení Státního zdravotního ústavu - Národního referenčního centra pro kosmetiku, který zhodnotil bezpečnost aleppských mýdel a provedl jejich dermatologické testy, a zároveň jsou tyto údaje v souladu s právními předpisy České republiky a EU." - zajímavé...:-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam