• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SHAHLAH: možná někde doma mám párkrát použitý..můžu přenechat:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já ten bb krém od alterry také mám a teda pro mě je naprosto běsný. Jsem zvyklá na asijské bb a tohle prostě nejde, mám suchou plet a přesto mi z ní vyrobí mastný lesklý koláč. Nehledě na to, že absolutně nekryje a prostě vůbec na mě nevypadá dobře. Kdyby jste ho některá chtěla, daruji/vyměním za něco jiného, mám ten světlejší odstín a použila jsem ho dvakráít.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    NIKKITA: Jasně, ruka není na testování linek ideální, ale nemám odvahu plácat si tester na oči a úplně bez zkoušení se mi kupovat nechtěly :( Kor když je na výběr několik druhů...
    S tím doplňováním mě taky pěkně štvou. Pár měsíců se marně dívám po konkrétním odstínu quattro stínů (v různých prodejnách). Až jsem se lekla, že ho vyřadili ze sortimentu, tak jsem napsala DM a odpověď zněla, že by ten odstín měl být normálně všude k dostání. A není, ach jo. Takže kdybyste někdo v Praze potkal quattro chocolate, tak dejte vědět ;) Je fakt, že konečně znovu zaplňují ty poloprázdné regály, tak se snad dočkám.

    SISTA: Taky jsem s ním moc spokojená, i když po dřívější zkušenosti s asijskými chemkovými bb je to zcela něco jiného - rozdíl jsem čekala, ale ne až takový. Ten od Alterry je podstatně řidší, lehce sjednotí, ale nijak zvlášť nekryje a nedá se vrstvit (alespoň na mojí pleti to nejde, když ho dám o trochu víc, tak hned začne dělat neplechu), ale za mě je perfektní na běžné denní nošení.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    jinak teda shop http://www.mydloteka.cz můžu vřele doporučit, nejen proto, že mi poslali dáreček:) ale rychlé vyřízení, osobní přístup, dobrá komunikace .. a super věcičky :)

    nejlepší z dnešního nákupu je mýdlo z Čarovného mlýna s názvem Tajemný orient, voní úžasně. tak jestli ještě nemáte dárky na vánoce, tak tady určitě najdete spoustu inspirace:)

    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    mno, tak vám teda (ne)děkuji za to doporučení na alepské mýdlo (a eshop mydloteka.cz), mýdlo jsem si objednal ..



    btw asi je pravda, jak říkala MARGARITKA, že chlapům teda asi dost voní, můj kocour z něj byl naprosto divokej a celý ho poslintal :)


    jenže nezůstalo jen u toho mýdla, že, takže mě to mýdlo vyšlo na dost peněz :))



    no ale proč vám to píšu - dostal jsme k tomu dárkem nějaký věci od Nobilis Tilia, konkrétně hydrofilní olej s růží a mimozou a hlavně tři lahvičky Biofáze séra (tymián, santal, geranium):
    nobilis - SÉRUM SANTAL CPK
    http://eshop.nobilis.cz/24/biofaze/serum-santal-cpk.html
    Chci se zeptat, co s tím, k čemu je to sérum dobrý (čím je zázračný), jak se to používá (číst umím, ale chci se zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenost). i to složení se mi zdá takové nějaké divné (moc ingrediencí), i když CPK certifikát to má:
    Složení:
    Aqua, Glycerin, Polyglyceryl-5 Oleate, Glyceryl Caprylate, Směs éterických olejů ,Sodium Lauroyl Lactylate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Linalool*, Limonene*, Farnesol*. *- z přírodních éterických olejů

    no a ted mě omlvte, jdu míchat tělové balzámy z bambuckého másla nebo tak něco (chjo, zase nová závislost :))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LABARCHA: Hm, tak to jsem si taky myslela, ale mám od nich jen esenciální oleje, takže ani nevím, jestli to má certifikát... ale zřejmě ne, s PEGem by jim ho asi nedali... což je škoda teda. Já od jistý doby koukám i u certifikovaných krémů na složení, protože spousta (zejména Ecocert) jich má často umělou parfemaci, což už vůbec nechápu, když lze použít esenciální oleje (které taky mohou dráždit, ale pořád lepší varianta). Jsem asi přehnaná, ale vím, že zrovna umělé parfémy jsou jedny z největších sraček, co kůži dráždí a popravdě mi od doby, co používám přírodní věci, někdy i vadí, jsou moc intenzivní a trochu umělé.
    Od Primavery mám jojobový olej, byl drahý jako prase teda, paní v Greenwave mě tehdy přesvědčovala, že je kvalitou úplně jinde, než oleje od Saloosu a dala mi na něj 15% slevu (jinak bych si ho nejspíš nekoupila) a upřímně ani nevím, jestli je v nich nějaký rozdíl, krom ceny a samozřejmě i pocitu, že mám ten kvalitnější (za ty prachy aby ne :) ). Samozřejmě mi následně prezentovala i krémy od té Primavery, hydratační fluid a tak, ale po mých zkušenostech s krémy, které mi po čase většinou nesednou, nebo mi zas tak úžasné nepřijdou, bych do tak drahého asi znovu nešla (pár takových mi stárne v poličce), ale po Ježíškovi ho určitě chtěj a podej pak kdyžtak report ;)

    MARGARITKA: Toho jsem si taky všimla a je to určitě dobře, i pro ně, lidi jim pak nenačínaj a neočuchávaj zabalený krémy, který se pak víc a rychlejc kazej (u přírodní asi o dost víc). Teď mě naštvalo, jak u Natural light makeupu změnili názvy odstínů, doteď jsem měla střední 20 golden amber, a včera už ten poslední měli ve výprodeji a namísto toho tam úplně tři jiný odstíny, střední je teď 03 medium sand (kdo tohle vymejšlí, bože), na lahvičce vypadá dost tmavě a úplně jinak, ale po vyzkoušení na ruce jsou ty dva skoro totožný. Z toho aby se jeden po...
    SISTA
    SISTA --- ---
    musim pochvalit BB od Alterry. mam ten svetlej, coz pres zimu snesu a konzistence super, hezky sjednocuje, matuje.. za tu cenu parada.)
    BLATO
    BLATO --- ---
    inak ako sa tu riesili tie intimne gely
    Natural Care for the Pubic Area - Buy Online Now!
    http://www.ecco-verde.com/body-care/pubic-area
    ecco verde dobre ceny a posielaju aj do SR a CR
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    IDENTITY: tak u nás u dekorativky taky testery jsou, ale ne vždy a u všeho a právě u toho jediného makeupu tester chyběl, tak jsem vzala raději ten, kde tester byl, i jsem vyběhla ven, ale už bylo šero, takže mi to ve výběru moc nepomohlo :))
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MARGARITKA: Asi jak v který pobočce :/ DM, který mám nejblíž, má naopak testery u dekorativky, což je zvlášť v tom umělým světle poměrně na prd... Ale ono zrovna tohle konkrétní DM stojí dost za bačkoru.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: tak mne teda nedavno v DM mile prekvapili, ze maji u Alverde testery vetsiny kremu a oleju na plet, coz neni uplne bezne... ale je fakt, ze u dekorativky je to casto problem. Taky jak jsem nedavno vybirala ten makeup, tak jsem koupila trochu svetlejsi odstin, protoze ten kompaktni mi prisel moc tmavy a oranzovy a u mineralniho chybel jediny odstin, asi ten nejtmavsi, ktery by byl zrovna idealni :-) a tak mi doma chudak jen lezi, pouzila jsem ho 2x a ac je velmi prijemny, pripadam si v nem jak maska a to jsem si myslela, ze jsem bleda dost...
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    NIKKITA: já vám, používám certifikovanou kosmetiku snad na 99%. Jen jsem ten vzorek dostala a zajímalo mne co je tam tak špatného - co se týká té Manufaktury..

    to druhé složení je krém od Nobilisu, tady jsem si myslela, že nic takového neupoužívají...

    Díky za rady. Včera jsem pořídila od Weledy mandlový hydratační a a dostala jsem vzorek toho granátového jablka - ten je parádní, hodne lehoucky - tak na léto :)

    Jinak mi paní doporučovala pro velmi citlivou plet kremiky od Primavery...ovsem cenová relace uz dost nekde jinde.......Ježíšek to zařídí :)))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SHAHLAH: Aha, dík za radu, s tvářenkou to zkouším nově, až teprve teď mi došlo, že pakliže se v zimě potřebuju namejkapovat, bez tvářenky vypadám, jak když mě políbila smrt. Odstín beru teda tutově tenhle a těší mě, že i vydrží, nebaví mě se desetkát denně přepudrovávát. S testerama mě alverde sere obecně, nevim, jestli je někdo krade, nebo jestli jsou jen líný je tam dát, ale takovejch znehodnocenejch kusů kvůli tomu.. :( a o doplňování sortimentu radši nemluvim, věčně jim chybí aspoň jeden odstín (viz cream to powder conclearer, díky tomu mam doma primalex odstín, která mi z mejch kruhů pod očima udělá lila kruhy, ale tmavší tehdá nikde neměli, až teď jsem narazila na odstín caramel)
    Ruka je docela zavádějící místo na testování linek :( pakliže si to oko nemneš nebo nebrečíš, tak drží, přišla jsem tehdy domů cca v 7 ráno a byly tam :) Bázi nepoužívám (ani nevím, na co je to dobré). Já si je koupila proto, že je chci používat maximálně na páteční večery, ty od essence nebo od čeho mě dost pálily na oku (a to jem byla ochotná chemku kvůli výdrži jednou týdně zkousnout), tak jsem pořídila tyhle a potěšil mě ten houbičko-štětec, jsem fakt na malování tekutejch linek jelito (klasickej panda efekt po hodině snahy o symetrii na očích) a měla jsem to hned na první pokus a to že vydržely mě potěšilo ještě víc. Ale víckrát jsem je nezkoušela, ale zatěžkávácí zkouška, že vydržely až do rána je pro mě dostačující :) Kéž by apgrejdovali i řasenky tak, aby vydržely a nerozmazávaly se.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    SHAHLAH: Ale nezkoušela jsem ty gelové linky - nebyly. Zkoušela jste je některá? Na ty jsem četla celkem pozitivní recenze a už jsou konečně zase v obchodech.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    NIKKITA: Já flamingo mám a jsem z ní nadšená. Je to pěkná červeno-růžová (ani náznak hnědé, oranžové apod.), jsem studený typ a sedí mi. Je dost pigmentovaná (já dávám jen trošku - chce to mít lehkou ruku, jinak by rychle mohl nastat "marfuša efekt" :) a vydží celý den. Akorát teda sehnat nějakou, do které nikdo nešáhl, to byl boj... nechápu, proč nemají tester :/

    NIKKITA: Celou noc? Tak to je možná ještě jednou zvážím. Dáváš pod ně bázi? Já asi 3x všechny alverdí linky testovala na ruce (bez báze) a po chvilce se všechny odloupaly. Nejdéle vydržely ty v celozeleném obalu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jo a chtěla bych doporučit Alverdí tekutý linky, ty s dlouhým zeleným vrškem a malým černým dolejškem. Překvapilo mě, že mi vydržely celou noc a maj dobrej nanášecí konec, dobře se sním maluje, líp než se štětečkem.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LABARCHA: To je samozřejmě na tobě, mě by jen vadilo si na obličej dávat něco, co vypouští formaldehyd a ještě za to tý firmě, co to vyrábí, platit, když existujou daleko kvalitnější a opravdu přírodní alternativy. Každá chemikálie v kosmetice má mít za úkol vydělat výrobci na úkor zákazníka, protože přírodní extrakty, oleje atd. jsou dražší než nějaká levně vyrobená chemická sloučenina. To mi nepřipadá fér.
    PEGy jsou nefrotoxické, ač v krémech jsou v malém množství, tak stejně mi nepřipadá logické, proč bych si to měla dobrovolně mazat na ksicht. Zkus se orientovat na certifikovanou kosmetiku, ta tohle nepřipouští, usnadní to orientaci při výběru.
    Tenhle krém není úplně zas tak špatný, ale několik položek je na pováženou, zejména ten PEG (můžeš se na to podívat tady, zadáš tam ingredienci a ono ti ukáže, jak je na tom se škodlivostí: http://www.ewg.org/skindeep/ ), určitě najdeš lepší.

    IDENTITY: Tak super, přesně to od toho čekám, hodlám to používat přesně z toho samého důvodu, v létě na to kašlu, ale v zimě, když používám mejkap, tak se mi barva obličeje slije v jeden celek a vypadá to divně. Rtěnky skoro nepoužívám, spíš tónované lesky a balzámy, stíny vůbec. Doma jsem právě měla nepřírodní a moc tmavý odstín, tak jsem zvědavá, jak mi ta alverdí sedne :)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    ještě jedno složeni...zarazil me ten peg-8...

    dekuji!

    LEVANDULOVÝ KRÉM CHÉRE
    Popis:
    Levandulový krém je vhodný pro všechny druhy pletí, zejména pro pleť citlivou a problematickou. Má regenerační a zklidňující účinky, podporuje tvorbu nových kožních buněk, je vhodný k ošetření pokožky po opalování. Levandulový éterický olej zvyšuje vitalitu pleti a působí uklidňujícím účinkem na psychiku.

    Použití:
    Nanášejte běžným způsobem při denním ošetření pleti.

    Složení:
    Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Steareth-2, Glycerin, Isopropyl Myristate, Steareth-21, Cetyl Alcohol, Cera Alba, Glycine Soja Oil, Aloe Barbadensis Extract, Lecithin, Panthenol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Směs éterických olejů, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Polyaminopropyl Biguadine, Geraniol*, Limonene*, Linalool*. * - z přírodních éterických olejů
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NIKKITA: Používám, mám č. 05 Pastell Rosé (teď jsem se byla podívat). Je spíš růžová. Já tvářenku nepřizpůsobuju tomu, jakou mám rtěnku nebo stíny, protože obé používám sporadicky. Tvářenku mám čistě jenom proto, abych nevypadala jako mrtvola, a tenhle odstín mi přijde nejbližší tomu "chvíli jsem chodila v mraze a zčervenaly mi tváře".
    Naprosto jsem nepoznala rozdíl mezi konvenční a alverdí tvářenkou co do trvanlivosti, komfortnosti nanášení apod.
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    NIKKITA: manufakturu...ale nejdu do nej tedy...vyzkousim Weeledu nebo levandulovy od Nobilisu asi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam