• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Mám to stejně. Mojí kamarádce se nedávno podařilo mi dát nějaký odličovací gel, tak mi předem zatrnulo, protože obyčejně v takových darech ve snaze o přírodní kosmetiku očekávám minimálně umělý parfém, a heuréka, je to opravdu přírodní včetně parfemace, takže žádná rozpačitost, ale skutečné nadšení (je to spolubydlící a velmi rychle pochopila), ale jinak běžně dostávám dražší chemku, a tu posílám dál nevědoucím, ačkoliv bych raději udělala osvětovou přednášku, ovšem ne každého zajímají takové detaily, jako certifikát, procentuální podíl přírodních složek u jednotlivých certifikátů atd.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TABBY: jako koření v oleji :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TERRYNKA: Vypada to dobre nechutne :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BioAroma olejovo-levandulový peeling - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/olejovo-levandulovy-peeling/

MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    BRUSINKA: mela jsem kdysi a byla tragicka, zvyrazneni nulove a moc nevydrzela
    IRISEK
    IRISEK --- ---
    Zdravíčko, máte některá zkušenosti s kosmetikou 100%pure? :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Poslední dotaz ode mě a zas to tady přestanu na nějakou dobu plnit: když už budu objednávat z netu tak jsem si říkala, že vyzkouším nějakou řasenku od Lavery, takže mě zase zajímají zkušenosti - pokud některou máte, je výrazná? Maže se? Dík:)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    BRUSINKA: Mě přišel ok, ale myslím, že už se nevyrábí. Ale existuje BIOglide - http://www.vsebio.cz/prirodni-kosmetika/bio-lubrikacni-gely/ .
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Nebo s tímhle? Tu značku Argital vidím prvně
    Argital Krém s violkou při dermatitidě 50 ml - na dekolt - tělo - kosmetika - BIOOO
    http://www.biooo.cz/krem_s_violkou_pri_dermatitide_argital-p-4464.html
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    BRUSINKA: je to sice taky krém(a ten alverde používám taky,mám úplně stejný atopicky problém jak ty), ale nemohu si vynachválit homeoplasmine. i místo loje, na koutky a na ekzem to nejlepší, co jsem měla nechemickeho..a jinak na ro mytí jsem měla od kožní jarishovu vodu a může být i s docela ok složením,ale pozor, v některých je paraben. a potom ještě docela fajn přírodní je ovesna koupel, popř.jde i jako pleť.voda
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TERRYNKA: Mas samozrejme pravdu, ze sadlo je prirodni produkt. Nenapadlo me v klubu o prirodni kosmetice, jejimz principem je mj. to, ze nezpusobuje utrpeni zviratum, explicitne zminovat, ze mezi testovanim na zviratech a jejich usmrcenim kvuli kremu nevidim az takovy rozdil. Mela jsem za to, ze termin prirodni kosmetika je, v tom smyslu, v jakem ho v tomhle klubu uz roky pouzivame, dostatecne jasny. Mea culpa. Ale v kazdem pripade dekuju za sdileni zkusenosti, nekomu se to muze hodit.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUSINKA: sadlo z pstrosa JE prirodni. Pozadavek, aby to nebylo zvireciho puvodu, jsi nezminovala
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RACHEL: ok, s odlicovanim pujdu do oleju od Saloosu.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Mám dotaz a prosbu na místní "chemikářky": já vím, že Yves Rocher není 100% bio, i když některé výrobky má už jen bio, ale stejně by mě zajímalo, co říkáte na složení.

Např. Šampon pro lesklé vlasy s bio měsíčkem (který mi teda dělá docela dobře): Na obalu se dušují, že 98% složek šamponu je rostlinného původu, neobsahují silikony, paraben a barviva. A co jsou teda ta 2%, která nejsou přírodní?Jako laik odhalím asi parfém a alkohol, což by nemuselo být košér, jinak poznám jen SLS a když je tam přípona _paraben.
    Šampon pro lesklé vlasy
    http://www.yves-rocher.cz/sampon_pro_leskle_vlasy

Složení: Agua/water, Ammonium Lauryl Sulfat, Glycol Stearate, PPG-3 Myristyl Ethe, Polyacrylate-1 Crosspolyer, Calendula Officinalis Flower Extract, Cocamidopropyl Betaine, Soidum Benzoate, Parfum/Fragrance, Panthenol, Glycerin, Polyquaternium -10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Alcohol, Salycylic Acid, Benzalkonium Chloride

A ještě si dovolím složení Jemného odličovače s chrpou pro citlivé oči, který mi teda nedělá moc dobře a je možné, že obsahuje alkohol (Benzyl Alcohol)? http://www.yves-rocher.cz/jemny_odlicovac_s_chrpou_na_citlive_oci

Složení: Agua, Methyl-propanediol, Centaurea Cyanus Flower Water, Poloxamer 184, Polyglyceryl -4 Carpate, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Oleth -20, Oleth -10, Tetrasodium Edta, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium hydroxide

A tím pádem dotaz na spolehlivý, jemný, ale účinný odličovač očí, děkuju moc předem.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TERRYNKA: sádlo z pštrosa teda zdaleka neodpovídá mým požadavkům na přírodní kosmetiku, ale děkuju za tip
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUSINKA: jasně :-) Spoustě atopiků se osvědčuje emu olej - http://baldandpale.blogspot.com/2013/02/pstrosi-olej_5.html
    Mému mláděti nezabral, ale obecně jsou názory na něj pro atopiky dost pozitivní
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MUI: konopná mast neklape, heřmánek jsem nezkoušela - myslíš nějaké obklady, nebo jak?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TERRYNKA: s pomocí dobrého imunologa a přidruženého týmu;) Mám přípravky, kterými se toho za pár dní zbavím, ale jen dočasně, protože zdroj je pořád přítomný. S čímž jsem smířená, ale doktoři mi nedají nic přírodního, což bych, vzhledem k frekvenci užívání, chtěla. Ale jako samozřejmě to nebudu lámat přes koleno, když na nic nepřijdu, tak prostě budu používat chemku, krátkodobý účinek je v tuhle chvíli prioritní, no..Ale právě doufám, že něco najdu:)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUSINKA: a něco od kožaře namíchaného přímo pro tebe nemáš? Já klona trápila tři roky vším možným - přírodní, nepřírodní, od čerta k ďáblu... pak mu doktor v kožním sanatoriu napsal recept na něco namíchaného přímo pro něj a do týdne bylo téměř po ekzému. Neříkám, že je to univerzální recept, samozřejmě, jen to z Tvého příspěvku není patrné, zda bojuješ jen sama, nebo s pomocí dobrého kožaře..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam