• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    IKA
    IKA --- ---
    Používala som alverde transparentný púder, ale už ho nikde nemajú. Prosím poradíte mi nejakú alternatívu?

    Ideálne, aby to mali niekde v kamennom obchode, aby som si to mohla vyskúšať. Ďakujem.:)
    AVARION
    AVARION --- ---
    Snad to nebude spam, pokud ano, tak smažte. Chtěla jsem Vám jen nabídnout svou přírodní domácí kosmetiku, kdybyste měl někdo náladu se opatlat či zkrášlit, nebo jen pro inspiraci. :) Mějte se fajn :)

    Moniquue | Fler.cz
    http://www.fler.cz/moniquue
    COURT
    COURT --- ---
    MARGARITKA: ja se kazdy den sprchuju a musim rict, ze deodorant zas neni tak nebetycne nezbytna vec jak jsem si v urcitou dobu myslela (pro mne, potim se myslim tak primerene, nuz, spis min...dokonce se mi zda, ze se s vonavkou a spprchacem musi uz ty vune desne triskat. )Nejsem ale spindira, jen za tech 8 hodin v praci se stihnu zapotit tak nejak primerene. sypu si do podpazi detsky zasyp a fajn.
    FLEUR
    FLEUR --- ---
    IRISEK: Privezla jsem si z vyletu za velkou louzi cokoladovou rasenku a vzorek nimboveho samponu. Rasenka skutecne voni po cokolade (!) a mne vyhovuje, ale mam dlouhe rasy a staci mi je trochu zvyraznit, nepotrebuju zadny objem ani prodlouzeni.
    Prodlužující řasenka Dark Chocolate
    http://www.100percentpure.cz/dekorativni-kosmetika/prodluzujici-rasenka-dark-chocolate/
    Sampon mi prisel docela dobry, hlava me po nem nesvedila (to je u me priorita, mam hodne citlivou kuzi), vlasy byly pekne.
    Kondicionér Lopuch a neem zklidňuje podrážděnou pokožku mini
    http://www.100percentpure.cz/...metika/kondicioner-lopuch-a-neem-zklidnuje-podrazdenou-pokozku-mini/

    Kdyz jsem neco o tehle kosmetice hledala, tak jsem narazila na tenhle clanek na blogu. (Jsou tam jeste dalsi prispevky tykajici se teto znacky.)
    Le jardin d´Yvonne: Nová dekorativka 100% Pure - HAUL!
    http://lejardindyvonne.blogspot.cz/2014/02/nova-dekorativka-100-pure-haul.html

    Kdyz jsem byla v jejich kamennem obchode, nemohla jsem se odtrhnout od pudrovych a tycinkovych tvarenek. :) Mam jeste par veci na seznamu k vyzkouseni.
    FLEUR
    FLEUR --- ---
    BRUSINKA: Na tenhle krem (a jeste na jeden od Argitalu) tady nekdy loni pela chvalu Magi (staci vyfiltrovat prispevky od ni, nebude to daleko). :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Zkus filtr :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    máte někdo zkušenost?

    Kosmetika LUSH za Svobodu zvířat, aneb balzám pro duši i tělo! | Svoboda zvířat
    http://www.svobodazvirat.cz/...inky/kosmetika-lush-za-svobodu-zvirat-aneb-balzam-pro-dusi-i-telo.htm
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: tak jak dostanu neco od lidi, kteri se mnou nezijou, je snadne to predat dal :) u pritele to jaksi nejde a ta Shunga vypada fakt nadherne dle krabicky, navic pisou z prirodnich produktu a cena pres 4 kila, to by zmatlo i mne :)

    --------------------------------------

    ted jsem narazila na zajimave nazory ohledne deo krystalu, osobne jsem doted stale nevedela, na kterou stranu se priklonit...:

    Nuz to je omyl, molekula alumu je dostatocne mala a dobre vodorozpustna
    NH4)Al(SO4)2 .12 H2O. Molekularna vaha je len 453, tj sa vie prepasirovat cez kozu.
    Nie je natolko nebezpecna pre telo ako chlorid hlinity(AlCl3. 6 H2O), ale definitivne je zdroj hlinnikovych ionov v rozpustemon stave.
    Je to trpcina, ktora sa pouzivala kedysi po holeni na dezinfekciu a zrazanie krvi pri mensich porezaniach pri holeni so ziletkou ci britvou.Vody po holeni to vytlacili ale teraz to tlacia znova ako "novy bezpecny prirodny deodorant.Ludia zabudaju, ale ja si este pamatam.
    Nuz co sa toho tyka aj aluminumchlorhydrate(chlorid hlinitry) je tiez prirodna latka, podobne su prirodne aj hadie jedy a predsa ich neodporucam

    Nuz tu si dovolim s Dr Mercolom nesuhlasit, lebo podla velkosti molekuly sa veru aj alum vstrebava, hoci zrejme menej ako aluminum chlorid.
    Vodorozpustne molekuly sa napr v crevach vstrebavaju az do velkosti 15 000 dalton, koza je sice menej priepustna, ale to co vie telo cez kozu vylucit vie aj cez kozu prijat. A napr vylucuju sa rozne tukove zlozky, dokonca aj ich polymery, tj ked si zoberies olejovu mastnu kyselinu(molarna vaha 282) uz len polymer dvoch tychto molekul ma molarnu vahu vyssiu, ako kamenec/alum.
    Kto sa v tom chce hrabat dalej na vedeckej baze odporucam zacat s touto literaturou.
    Kyselina citronova nie je dost silna, aby vytlacila hlinnik z vazby s kyselinou sirovou. A zeolity vlastne nie su vodorozpustne, tj neprodukuju ziadne volne iony hlinnika.
    Alum ich produkuje lebo je vodorozpustny a tvori disociaciou hlinnikove iony
    Nuz mne staci potlacit zapach potu na 2 dni par kvapiek jodovej tinktury pod pazuchu, a tak isto aj mojej zene.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Mám to stejně. Mojí kamarádce se nedávno podařilo mi dát nějaký odličovací gel, tak mi předem zatrnulo, protože obyčejně v takových darech ve snaze o přírodní kosmetiku očekávám minimálně umělý parfém, a heuréka, je to opravdu přírodní včetně parfemace, takže žádná rozpačitost, ale skutečné nadšení (je to spolubydlící a velmi rychle pochopila), ale jinak běžně dostávám dražší chemku, a tu posílám dál nevědoucím, ačkoliv bych raději udělala osvětovou přednášku, ovšem ne každého zajímají takové detaily, jako certifikát, procentuální podíl přírodních složek u jednotlivých certifikátů atd.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TABBY: jako koření v oleji :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TERRYNKA: Vypada to dobre nechutne :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BioAroma olejovo-levandulový peeling - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/olejovo-levandulovy-peeling/

    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    BRUSINKA: mela jsem kdysi a byla tragicka, zvyrazneni nulove a moc nevydrzela
    IRISEK
    IRISEK --- ---
    Zdravíčko, máte některá zkušenosti s kosmetikou 100%pure? :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Poslední dotaz ode mě a zas to tady přestanu na nějakou dobu plnit: když už budu objednávat z netu tak jsem si říkala, že vyzkouším nějakou řasenku od Lavery, takže mě zase zajímají zkušenosti - pokud některou máte, je výrazná? Maže se? Dík:)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    BRUSINKA: Mě přišel ok, ale myslím, že už se nevyrábí. Ale existuje BIOglide - http://www.vsebio.cz/prirodni-kosmetika/bio-lubrikacni-gely/ .
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Nebo s tímhle? Tu značku Argital vidím prvně
    Argital Krém s violkou při dermatitidě 50 ml - na dekolt - tělo - kosmetika - BIOOO
    http://www.biooo.cz/krem_s_violkou_pri_dermatitide_argital-p-4464.html
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    BRUSINKA: je to sice taky krém(a ten alverde používám taky,mám úplně stejný atopicky problém jak ty), ale nemohu si vynachválit homeoplasmine. i místo loje, na koutky a na ekzem to nejlepší, co jsem měla nechemickeho..a jinak na ro mytí jsem měla od kožní jarishovu vodu a může být i s docela ok složením,ale pozor, v některých je paraben. a potom ještě docela fajn přírodní je ovesna koupel, popř.jde i jako pleť.voda
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TERRYNKA: Mas samozrejme pravdu, ze sadlo je prirodni produkt. Nenapadlo me v klubu o prirodni kosmetice, jejimz principem je mj. to, ze nezpusobuje utrpeni zviratum, explicitne zminovat, ze mezi testovanim na zviratech a jejich usmrcenim kvuli kremu nevidim az takovy rozdil. Mela jsem za to, ze termin prirodni kosmetika je, v tom smyslu, v jakem ho v tomhle klubu uz roky pouzivame, dostatecne jasny. Mea culpa. Ale v kazdem pripade dekuju za sdileni zkusenosti, nekomu se to muze hodit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam