• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    SISTA: a oplachuješ pak vodou s octem?
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    LIMONADA: ja jsem nedavno mela nejakou premyslivou naladu a tak jsem si rikala, snazim se nekupovat polotovary, jist lokalne a sezone, a pak na sebe hrde mazu sice prirodni kosmetiku ale ze surovin z druhyho konce sveta...
    SISTA
    SISTA --- ---
    prosim, ma nekdo zkusenost s mytim vlasu samponem od naturinky? po umyti mam pocit, ze mam behem par hodin mastny vlasy jako bezne po tydnu nemyti. uz to zkousim cca mesic a dyl jak dva dny bez myti to proste nevydrzim. a radikalnim prechodem z chemky to neni - predtim jsem dlouho stridala mouku, jil a sampon natura siberica a nic podobnyho se mi nedelo. nevim, jestli tomu mam davat jeste sanci nebo se na to vyprdnout...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    http://video.aktualne.cz/...pro-a-proti-imigrace-vyvoj-kosmetiky/r~9efc188e45c811e5b605002590604f2e/
    co na to říkáte?
    imho plno polopravd, a zamlčování (nebo záměrná ignorace) některých faktů, překrucování (jako u těch alergií) apod. také u testování (30let se netestuje, jasně, haha), kecy o výrobě...atd.

    dost mě to nasralo
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    CMLKA: překvapuje mě, že obsahuje phenoxyethanol...jsou i jiné a lepší konzervanty
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    koupila jsem si spis nahodou gel Levantis od Nobilisu, protoze jsem zrovna mela rodrapane nohy, kde mam suchou kuzi od ekzemu a vnoci si to do krve skrabu a musim rict, ze vazne asi napomaha hojeni, hodne se mi to zklidnilo a rychle se to hoji, dokonce se mi zhojila i takova ranka, co mam odreninu od bryli uz docela dlouho, je teda asi spis na opruzeniny, respektive prevence vzniku, ale ma v sobe zinek a fakt mi prijde, ze funguje, ma byt i na atopickou kuzi
    nobilis - ZKLIDŇUJÍCÍ GEL LEVANTIS
    http://eshop.nobilis.cz/pece-o-ekzematickou-pokozku-a-lupenku/zklidnujici-gel-levantis.html
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    MART1NKA: jo no, s mokráýma vlasama spát nechodím a většinou je nechám zabalený v ručníku, pak za chvíli ho obrátim naruby, aby byl tou nenasáklou stranou na hlavě a ještě víc z vlasů vytáhl vlhkost a pak ho za chvíi sundám a buď nechám vlasy nejdřív trochu proschnout a pak je vyfénuju mým milovaným výkonným fénem, nebo je prostě nechám uschnout samotný. ale to fénování mě bytostně nebaví a poslední dobou jsem našla trik si u toho číst nějakej článek nebo se dívat na video, i když je to fénování pak takový hala bala, hlavně že to je rychle hotovo (kdybys viděla moji maminku, jak ta si krásně fénuje vlasy po horizontálních řadách jak v kadeřnictví...)
    jinak jsem se teď vrátila z DM a utratila jsem tam asi milion peněz za dárky a všechny věci, co mi dochází (taky vám dochází všechno najednou?) včetně toho meruňkovýho šamponu (tak uvidíme) a nějakýho bezoplachovýho spreje od alverde a nějakýho makeupu a řasenky od alverde (zbavuju se posledních chemických a nevegan věcí), tak jsem zvědavá, jestli po tom budu vypadat jako joker a jestli ten make up zakryje mou alko červeň. podám report, jak co funguje, to množství produktů mě děsí... možná začnu všechno řešit pikslou kokosáku a dm can suck it. uvidíme
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CMLKA: Ja chodim spat s mokryma, protoze nemam moral v deset vecer tri ctvrte hodiny fenovat, takze asi tak :).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CMLKA: by si sa divila :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MART1NKA: nechodit spat s mokrymi vlasy, jen snad naprosty zaklad, co dela kazdy ne? Vzdyt si jinak ty vlasy strasne znicis
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAIL_OR: ja Weledu v poslednej dobe používam každý deň.

    Inak k tým vlasom:
    Pomohlo mi nechodiť spať s mokrými vlasmi. Tiež pomáha nenechávať si ich mokré zabalené v uteráku dlhšiu dobu. Tiež ľahké fénovanie dobrým fénom na nižšej teplote. A mne pomáha Alverde mandľa argan (žltý). Ten oranžový mi skôr nerobí nič a musím si často umývať vlasy a ten kofeinový bol najhorší šampón, aký som kedy mala. A ten Sante hnedý kondicionér je najlepší z prírodných. Lepší je len ten novozélandský, čo som si doniesla z dovolenky, ale v Európe ho nemajú. Oleje do vlasov ja dávať nemôžem, pretože sú príliš jemné a už sa mi i tak mastia dosť.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    MART1NKA: to nevim, já to mám od flipovy sestry, co maká ve weledě. byla jsem se tam i podívat a je to hrozně pěkný, maj velkou zahradu, kde se řídí sluncem a denním rytmem květin nebo třeba březovej háj, ze kterýho pochází můj peeling. fakt je vidět, kolik si toho vyrábí z vlastních zdrojů a jak na všechno hrozně pěkně dbají (švábsko..), tak u mě ta značka nabrala na důveryhodnosti.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAIL_OR: To chcem! Majú to v ČR?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    CMLKA: jo ja tam byla asi pred tremi tydny, v sobotu odpoledne, bylo tam dost lidi, dekorativku maji venku, dokonce se jedna prodavacka venovala jen stojanu s dekorativkou a pomahala zakaznicim vybirat odstiny a tak.

    Zcela souhlasim, nechala bych tam desetitisice, jeste, ze byl se mnou hladovy muz, takze jsem vzala jen to nejnutnejsi a sla :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak jsem dnes byla nahodou v Bioo a jestli na neco setrite, tak tam rozhodne nechodte, jsou nove predelani, je to veliky, otervreny, ke vsemu muzete prijit a osahat si to, rozdelene podle typů produktu, tzn. napr. vsechny zubni pasty u sebe, atd. dekorativka moc nevim, jestli je taky venku, byl tam docela srumec, ale prisla jsem si jak v raji :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SAIL_OR: heh, sem sito pořádně nepřečetla, že identity doporučuje skoro to samé=) používám šampon i kondicioner merunkacitron od alverde
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    K těm rtěnkám- pořídila jsem si tohle http://www.burtsbees.co.uk/natural-products/lips-lip-colour/lip-crayon.html
    Vypadá přirozeně, drží dlouho a skvěle hydratuje. Je to vlastně něco na způsob Chubby Stick od Clinique.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    LIMONADA: takže alverde nebo altera meruňka :) zrovna jsem četla o národu, kterej se stravuje hlavně meruňkama a dožívá se vysokýho věku, tak na tom asi něco bude. a mám teď nějakej olejíček od weledy darem, tak ho budu taky aplikovat jednou za týden a třeba to pomůže.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SAIL_OR: mám vlasy hodně jemné a hodně mi vyhocuje už dlouho a vždycky se k němu vracím alverde s měruňkou a citroném myslim, je to na vlasy lámavé a bez lesku.

    případně ještě kombim občas tak, že meju kofeinovym alverde pro růst a pak vetřu kapku arganového oleje (fakt mličko, ještě do vlhkých vlasů)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SAIL_OR: Kdyžtak tady máš stránky http://www.bionecosmetics.cz/bio-panthenol-keratin.
    Koupila jsem to jednou zkusmo a poměr cena/výkon mě překvapil víc než příjemně. Teď čerstvě od nich mám "tekuté vlasy", tak uvidím, jak se to projeví. Ve složení jsem svým velmi laickým okem nenašla nic pobuřujícího.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam