• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Nemáte někdo dobré zkušenosti s nějakým diy repelentem? Receptů na diy repelent lze najít spoustu, ale chtěla bych něco ověřeného, co funguje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MASOO: https://zkvaseno.blogspot.cz/2014/02/vodni-kefir.html a plus mínus kombuča. Ale tam jsou úplně jiné kultury.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ZUZKAOU: no, ta vláknina mě napadla... no jasně, neměly by ty potvůrky stejně co žrát, jj.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    PAKOBYLKA: ano, návod na výrobu kefíru jsem četla tady http://m.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/
    Jinak návod na léčbu je prostý- potírat kefírem postižené místo aspoň 2xdenně. Je lepší nechat kefír hodně zhoustnout, líp pak drží na kůži.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ZUZKAOU: ááá to je ono, díky. kdysi jsem to doma mívala, prostuduju návody a uvidíme :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: jogurt/kefír. Z lednice. Případně smíchat s nějakým olejem.

    ELIZHANNAH: ehm, probiotka jsou nanic, když k tomu člověk nemá dostatek co nejpestřejší vlákniny. Tj - celozrnné obiloviny, luštěniny ořechy, semena všeho druhu - zejména ta slizutvorná jako len, chia, včelník, jitrocel aka psylium a podobně, ovoce, zelenina, mořské řasy.

    Naopak - s vlákninou se obejde bez probiotik. oněch doporučovaných 30 g denně znamená dost překopat běžný středoevropský jídelníček. Prakticky to nejde bez výměny všeho z bílé mouky za celozrnnou a alespoń dvou lžic něčeho s luštěninami denně (hummus a pučálka/pečená cirzna vedou)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GUDRUN: Gel z aloe vera. Kolečka od salátové okurky.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    OXIS: vypíšu ti tady, co se píše v knize Návod na přežití pro ženy v kapitole věnované pokožce:

    Často obviňovaná čokoláda, pokud by byla nemléčná a s vysokým obsahem kakaa, by zřejmě nevadila, vadí ten obsah mléka a taky ty výkyvy cukru v krvi, jak psala Zuzkaou (tzn. minimalizovat příjem potravin s vysokým glykemickým indexem). Kravské mléko může zhoršovat akné, tzn. mléko a mléčné výrobky minimalizovat. Nasadit tzv. protizánětlivou kúru (ta má za cíl výživou omezit chronické záněty v těle... nechce se mi s tím teď vypisovat, možná až budu mít víc času) a konzumovat každý den probiotika 5–10 miliard bakterií třikrát denně s jídlem, brát zinek 50–100 mg za den (dát přednost pikolinátu anebo glukanátu zinku a pokud je užívání zinku dlouhodobé nebo celoroční, dodat také 2 mg mědi na každých 30 mg zinku), vitamín E 100–200 m. j. za den, vitamín C 250–1000 mg za den, betakaroten 9–15 mg 2–3krát denně po dobu tří týdnů, poté snížit dávkování na 9 mg za den anebo ho raději konzumovat formou přirozených potravinových zdrojů, chrom (pikolinát) 100–200 mikrogramů denně, za studena lisovaný lněný olej v dávce 2 čajových lžiček do jídla denně.

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    čím z běžných přírodních olejů a masel mazat prismahnuty obličej od slunicka?
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    díky, míchat se mi ho nechce, tak bude jen na noc no :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    PAKOBYLKA: k tomu šípkovému oleji – to je normální... holt obsah karotenoidů :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PAKOBYLKA: mám ho taky z ekokozy, imho se pro kosmetický účely hodí a používám ho ve směsi. pokožku mi nijak nebarvi
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    KAMIONG: to je ta kefírová houba- takové ty kuličky, co se zalívají mlékem? můžu poprosit o návod? vyzkoušela bych to na muži, ten má zřejmě exém

    ženy, určitě někdo používáte šípkový olej- koupila jsem ho poprvé na ekokoze a má fakt tmavě červeno-oranžovou barvu. Můžu si ho dávat jenom večer, barví docela znatelně. Je to normální nebo mám nějakou potravinářskou variantu, které se na obličej nehodí?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MASOO: já jsem se lupů zbavila docela rychle poté, co jsem si začala dělat kefírové zábaly na základě rady od Zuzkyou, tímto jí za ten tip velmi děkuji. Houbu už jsem dala i kamarádce, která 1,5 letému synovi kefírem během pěti dnů vyhojila vleklý ekzém v obličeji.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    OXIS: Olej bych doporucila spis jojobovy a k nemu ruzovou vodu, plus tu zminenou tariku.
    OXIS
    OXIS --- ---
    ZUZKAOU: mléčný nejím vůbec, junk food maličkato výjimečně, ale (bílý) pečivo a sladký docela jo, snažím se omezovat, jde to ve vlnách, pár dnů nic, pár dní hodně. Tak se tentokrát posnažím dělat všechno správně a přidat čistící kosmetiku a uvidím :).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OXIS: zkus vyřadit mlíko (sejry nevadí, pokud máš obeně v pořádku trávení) a sladký a příliš mnoho jednoduchých škrobů - výkyvy krevního cukru vedou k beďarům.

    Pokud k tomu máš divočejší trávení/ekzém/astma/výrazné alergie, zajdi na alergologii a nech si zkontrolovat potravinové intolerance.
    MASOO
    MASOO --- ---
    TORUVIEL: tak jako (skoro) vsechno.... plet a vlasy davaji vedet vic, nez si dost casto chceme priznat:/
    Jak sem resila ty lupy, koupila sem si i Nizoral, jak tady nekdo radil, fenovala sem se celou zimu, prala rucniky a cepice casto.... A porad trochu supinatim. Bud sem ryba a nebo to znamena malo tekutin, moc pivicek a nebo nejake jine nedostatky v zivotosprave:(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OXIS: Taky mam plet hroznou tak tyden pred ms. Asi to bude hormonalni, nic na to nezabira, po ms nam plet zas skvelou. Asi jedine zkusit nejake byliny na tyhle zenske problemy, resit to vnitrne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam