• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    VERONIKA22: Vysadila bych ho na chvili.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    ahoj, mám nejvíc laický dotaz asi.... nepoužívám žádnou kosmetiku kromě tuhého mýdla. Občas promáznu sušší kůži kokosákem. Jsem po čtyřech porodech, skoro 35. Neměla bych se sebou začít něco dělat? Poraďte mi prosím alespoň nějaké základní postupy prosím. Vlastně jednu věc dělám... každý večer si myju obličej konjakovou houbičkou. Jinak se zatím nerozpadám a okolí se za mne nestydí (moc) :) Nelíčím se a vlasy ošetřuju cca jednou za dva měsíce hennou. díky za podnětné rady a doporučení :)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    VERONIKA22: A nanášíš ho na mokrou pleť? Já občas používám šípkový olej smíchaný s hyaluronovým sérem ale na pleť postříkanou růžovou vodou nebo jiným tonikem.
    A nebo je problém v tom že to používáš už tak dlouho. Dej si pauzu a pak se k tomu po půl roce vrať.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VERONIKA22: mám šípkový olej Pai. Jo, je příjemný, dávám na noc tak 3-4x týdně, víckrát bylo moc oleje a málo výživy. Je dobrý v tom, že mi nezhorší rozšířené žilky a nedráždí a dělá mi pleť hladší. Rozhodně mi nezmizela žádný jizvička. Pigmentové skvrny jsem neměla a nemám. Ráno po oleji je pleť sušší než po krému, což je u mě sušší normální anebo mastnější normální, takže no problem.

    Žádné zázraky nepozoruju, přijde mi to prostě jako druh péče.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    CAMELLA: KRTINKA: Můžete sem dát odkazy na ty osvědčený prostředky, prosím?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já bych se zeptala na šípkový olej. Prý je úžasný na pleť. Přestala jsem tedy používat všelijaké krémy na vrásky a obličej. A už 1,5roku se snažím používat tento olej. Ale už dost polevuju. Protože se mi jen pigmentově zviditelnily všechny jizvy a vrásky se fakt nelepší. Zlaté krémy....ty pomáhají na vypnutí pleti mnohem lépe. Můžu se zeptat zda to tak máte taky? A to jsem si myslela, že olej jako jediná surovina je prostě lepší než utrácet tisíce za krémy :-(
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    ANGIOLETTO: jasně, už několik let používám krém proti vráskám a krém kolem očí. V létě pak měním za sérum proti vráskám - je lehčí. Ten krém je totiž dost hutný, nemusí každému vyhovovat. Doporučuje se nanášet na vlhkou pleť množství velké jako zrnko čočky :) pak jsem měla ještě nějaký olej na vlasy a odličovací olej.
    Za sebe musím říct že mi ty krémy skvělé srovnaly pleť, dříve byla citlivá a bez make upu nevypadala dobře. Teď make up ani nevlastním a párkrát do roka pouziju bb cream :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: když čtu i u krému na webu ty nadšený reakce, skoro mě to nutí vytáhnout peněženku a zas po víc než roce nějakej krém koupit. ta cena je značná teda, ale kdyby to fungovalo :-)) tak to za to stojí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANGIOLETTO: taky doporučuju, používám 24h krém proti vráskám, občas peeling z levandulových semínek, odličovací olej s úplně nádhernou vůní (připomíná mi perníčky), tonikum s růží, v létě rosol z aloe vera. Jo a na miminčí zadek je uplně boží ta jejich krétská mast (i na jakýkoliv dospělácký defekt :)
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    ANGIOLETTO: krétská kosmetika Bioaroma. Ozkoušeno, doporučuju!
    KRKA
    KRKA --- ---
    chtěla bych zkusit nejakou přírodní barvu na vlasy, asi ne uplne henu, spis nejakou krémovou, mate někdo s nejakou osvědčenou dobrou zkušenost?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MART1NKA: bohuzel Brno
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ORIKA: Si z Prahy? Ja mám ten obyč a nepoužívam ho. Darujem.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ORIKA: já měla klasicky squalane a byl Ok, ovšem nesrovnam s tím kameliovým:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Dosel mi sqalane s kamelii od Saloosu (pouzivam na noc pod krem) a kdyz jsem se vydala koupit novy, tak se po nem slehla zem. Maji jen klasicky samotny squalane nebo pak squalan s Q10. Nemate s tim nekdo zkusenost? Nechci kupovat zajice v pytli.
    LEISHA
    LEISHA --- ---
    PISISKVOR: Bych se nebála, vůbec (a jestli si nejseš jistá, tak jasnej důkaz je jestli nesmrdí a není hořkej). Poněvadž ty oleje by v rozumnejch podmínkách měly vydržet dýl než je expirace, a nejpodstatnější ani tak není jestli je někdo otevřel nebo ne, nebo jaká byla teplota (protože i běžně ve firmách co je plněj do flašek to není nijak zavařený a většinou to skladujou v běžný teplotě než to rozlejou do flašek), ale jestli byly vystavený světlu (takže oleje co maj stánkaři v čirejch flaškách vystavený na slunku bych si v životě nekoupila, pravděpodobně žluknou už po pár týdnech).
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    VALKYRA: vid... ja si taky rikam. diky.
    je to olej z ekokozy, ale zjevne uz je to tak davno, ze uz ho ani nemaji v nabidce. ten bude lepsi uplne zapomenout:D
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ZUZKAOU: :)) aha!
    asi jsem nikdy necuchala k necemu zluklymu, takze "smrdi zlukle" je pro me prilis abstraktni.
    ale diky, chapu, proste by smrdel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PISISKVOR: když žlukne - smrdí žlukle.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim vas jak poznam, zda mandl.olej zluknul?
    expiraci jeste neprosel, ale otevrela jsem ho davno, snad vic jak pred rokem. moc otevirany nebyl (vsehovsudy snad 3x), takze v kontaktu se vzduchem prilis nebyl, ostatne ani se svetlem (uchovavan v krabicce). akorat stal x mesicu v kuchyni, kde je znacne vedro (obzvlast pres leto). v nejakym bode jsem ho presunula do lednicky.
    pokud zlukne, smrdi treba?
    chtela bych ho pouzivat v souvislosti s minimiminem a je temer jiste, ze ho trochu olizne, tak si chci byt jista, diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam