• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DOBYTEK: Uf tak to by mi zliezla pleť. Neviem si to predstaviť.
    Svätá trojica korejských žien cleanse, tone, hydrate bez tretieho kroku? Má ešte niekto tak suchú pleť, že keď sa po čistení nenamaže niečím hutným, než to stihne uschúť, tak má suchú boľavú masku na tvári?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MEI: píši jako čuně, co? :)
    Hauschka v rámci péče o pleť na noc doporučuje jen vyčistit, tonizovat a pak už nic až do rána, aby měla kůže čas regenerovat bez zátěže. Aktuálně koukám taky zavedli noční péči, ale pořad je to o tom, že by to pleť nemělo zatěžovat, takže jen na bázi vody. https://www.dr.hauschka.com/en_US/expert-advice/seven-facts/#1--skip-the-night-cream--your-skin-will-thank-you
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRUSINKA:
    DOBYTEK:
    Ja jsem si zacala na noc davat hyaluronove serum ( castecne i proto, ze co mam doma, tak jsem po nem docela cervena - takze az dopotrebuji, podivam se po nejakem jinem) a sem tam na nej dam Argital hypoalergenni krem na oblicej s violkou. Jinak pouzivam Hauschku, ted tu mam medunkovy krem, ktery pouzivam vetsinou vecer, malo kdy si vzpomenu ranu
    Rano si jsem schopna vycistit zuby a ucesat si vlasy, na odliceni a mazani tak nejak neni cas
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    BRUSINKA: já jsem pod vlivem jejich doporučení přestala na noc dávat cokoliv kromě toneru a nemám pocit, že by mi to chybělo, i ty sušší části obličeje jsou ráno v poho, přes den ale klidně přimazávám, pokud nemám makeup. Ani vrásek nemám pocit, že by mi přibývalo nějak výrazně ve srovnání s okolím stejného věku.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MART1NKA: Dodelavam mandlovou weledu a ruzovy light krem od hauschky. Premyslim, ze poridim neco vylozene nocniho, protoze jsem nedavno zacala na den pouzivat ten tonovaci krem od hauschky a davam ho misto obyc. kremu, takze moje puvodni denni jsem presunula na noc.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BRUSINKA: Čo používaš teraz?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Poradily byste nejakej nocni krem proti zacinajicim vraskam? Mam suchou plet se sklonama ke komedonum a prave jsem otocila tricitku, takze jsem si rikala, ze bych mela lehce prizpusobit svou x-let nemennou peci pokracujicimu veku... :)
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    GRETKA: Díky za spoustu informací.
    Hledala jsem nějaké informace a dává mi to logiku, takže jsem pořídila opalovací krém, ale tedy faktor 30. U mě je úspěch i to, protože jsem doteď použila opalovák jen párkrát v životě. Spálila jsem se tak 2x v životě a na slunci jsem hodně často. Doteď to má kůže snášela dobře a já nad tím zase tolik nepřemýšlela.
    Pořídila jsem tento:
    Butterbean přírodní opalovací krém SPF 30 | Kouzlo esence
    https://kouzloesence.cz/produkty/butterbean-original-opalovaci-krem-spf-30/?gclid=Cj0KCQjwpdqDBhCSARIsAEUJ0hMWjwSmELdcZVG4K2alMfgP9ZGYv13lLV9W3bbKjAn7FaeVWnxKXu8aAkdGEALw_wcB
    A mám v plánu pořídit pak i pro začátek alespoň ten vitamin C.
    Jinak já brala teď cca měsíc 5000IU vitamínu D. Ale měla jsem deficit. Teď beru 3000IU s tím, že budu ještě snižovat.
    Ale bylo to na doporučení moji výživové poradkyně, protože ještě řeším nějaké zdravotní problémy. A také jsem četla, že ty dávky jsou bezpečné i ve větším množství než bylo mých 5000IU.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GRETKA: Každopádně mi právě přijde, že ty přírodní jikdy tekutý nejsou, ale možná se to už změnilo
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GRETKA: No ale v zimě ty hladiny přece přirozeně klesaj, ne? Mně teda říkala terapeutka, že do toho začátku dubna 2500 úplně v pohodě, ale že teda ideál nechat si ho změřit na podzim no...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CMLKA: CAMELLA: NE. Opravdu strasne zalezi na jake hladine jsi. Nekdo jako ja, kdo zadnej deficit nema, proste s 2500 nebo dokonce 6000 UI denne bude posilat do kopru svuj fosfo-kalciovej metabolizmus. Takze tech 100 (max 400) UI denne je dostacujici i na tu malou kazdodenni stimulaci imunitniho systemu.
    Nekdo kdo je hodne deficitni, tak pro nej kratkodobe 2500 nebo dokonce 6000 UI/denne muze byt uplne v cajku. Jenze kdyz nemam moznost si to nechat zmerit, tak je lepsi se vyhnout temdle prehnanym davkam a proste denne brat ty mensi davky cca 400 UI co jsou fakt postacujici.

    CMLKA: Muj nejoblibenejsi je tendle - https://avasol.com/products/sbs?variant=34279151697964 Je celkem drahy na to kolik ho je, avsak funguje perfektne a da se vzit na cesty i kdyz je v papiru. Zakoupila jsem ho pri ceste do USA. Vubec nevim jak jim funguje e-shop atd.

    CMLKA: Jo a ne.... zalezi kolik si ho naneses, treba ten co hazim vyse urcite naneses v celkem dobre vrstve viz GRETKA: https://youtu.be/yrs3_F5uzJI protoze stick. Kdyz kupujes tekuty tak to klidne muzes osidit ani nevis jak o pulku a misto 30 jsi na 15, kdyz to s pulkou 50 se dostanes na 25... kdyz sidis trochu vice nez jen o pulku, tak proste i u toho 50 se dostanes na nejaka rozumna cisla, u toho s 30 SPF uz ne. Jinak viz to video od Dr Davin Lim, proste 30 staci, kdyz si naneses 30 (tedy jednu cajovou lzicku na cely oblicej; dalsi na krk a dekolt) a udelas to dvakrat denne - rano a v poledne.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    A k tem opalovakum si rikam, jestli mineralni filtr nebude stacit 30, jako ekvivalent chemicky 50, pokud vim, tak nad tech 30 uz jsou to jen nejake male rozdily ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CMLKA: jedna místní pediatra mi říkala, že v USA je běžné, že kojici matky berou přes 6000, aby se dostalo dost déčka do mléka pro mimino. A neškodí jim to ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    A mate nekdo doporuceni na opalovaci krem spf50?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ORIKA: To rozhodne moc neni, pres zimu 2500 denne uplne v pohode, vitamin D ma ty limity nastavené historicky strasne nizko, uz dlouho se o tom mluvi, ze ta doporucena davka je blbost..
    MEI
    MEI --- ---
    Já používám v létě klobouky, nevim jak moc to reálné záření blokuje, ale rozhodne se neopalim. Díky za diskuzi.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GRETKA: děkuju. My právě přes zimu brali 1000 UI a dětem dávali těch 400 IU, jen mi nedošlo, že když berem i omega 3, tak je to možná moc...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ORIKA: Nejlepsi je nechat si vitamin D zmerit v krvi a podle toho to prodiskutovat s lekarem.
    Ta spravna davka je mezi 100 - 1000 UI za den pro dospeleho. Pro deti 400-800 UI, s tim, ze radeji 400 UI aby to neslo moc vysoko.
    Ono jde o to, ze i v jidlu mas vitamin D (ted je v mode ho pridavat napr. do mleka, ale je treba i v rybach nebo kdyz doplnujes omega 3) a jak neni voderozpustny, muzes se predavkovat/ predavkovat deti.

    Sama za sebe si nechavam merit vitamin D jednou za cas v krvi a podle toho beru vice ci mene. S tim, ze se mazu opalovacim kremem fakt hodne, takze si myslim, ze i v lete si ho moc sama nevyrobim.


    MART1NKA: Mne to prijde, ze mas vyhrano, kdyz teda existuje opalovak co ti sedi... koukam na biodermu a zda se ze ho nahradili timto - https://www.bioderma.fr/nos-produits/photoderm/mineral
    A pak jsem koukala, ze ve Francii se da jeste sehnat i ten puvodni, s tim, ze ho posilaj ze Spanelska. Navic se slevou :) https://www.doctipharma.fr/fr/bioderma-photoderm-leb-allergies-solaires-spf30-125ml/p-27670? a posilaj i do CR. ;)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GRETKA: můžu se zeptat jakou dávku toho Déčka bereš? Snižuješ to přes léto nebo bereš pořád stejně? A jakou dávku bys doporučila pro děti (skoro 8 a 12)? Díky moc
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GRETKA: Mne práve na kožnom doporučili Biodermu Photoderm LEB spray spf 30 pre ľudí alergických na slnko a to je jediný prípravok, čo mi nevadí. Akurát ho už nikde nemajú a nevyzerá, že by ho nahradili. Všetky 50, čo mám doma (plný koš) môžem každodenne mazať akurát na ramená. Samozrejme keď idem na celý deň do záhrady, tak si tú 50 dám všade, ale neviem sa dočkať, až to zmyjem. Hlavne tie mechanické.
    Ale neskúšala som také tie skincare youtuberami vychvaľované produkty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam