• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CROSS
    CROSS --- ---
    PECA: malej bráška už to sice nejí, ale momentálně je v rozebírací fázi. Musel jsem kvůli tomu (doufám dočasně) odstranit i Duplo kolejiště, na to jsem byl pyšnej. (Mohlo to mít tak 8 metrů, asi 12 vyhýbek, 3 tunely, 2 mosty...) Menší do toho vlez a neskončil, dokud z toho nebyla hromada kolejí ;-]
    PECA
    PECA --- ---
    CROSS: Vydrž, ony ty děti rostou jako z vody. Ještě pár setů a už bude stavět i s malým bráškou :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    BATY: na ten mám taky spadeno, ale i jestli do něj nakonec půjdu, skončí u ostatních krabic s Technicem, co se mi doma nahromadily od narození prvního dítěte. Ale řikám si, ještě pár let a bude za to vděčnej (teď je mu tři a půl a momentálně si může s "dospělým Legem" hrát, jenom když jeho mladší bráška (14 měsíců) spí).
    BATY
    BATY --- ---
    Tak a ted, kdyz jsem to dal do poradku, tak bych si mohl za odmenu poridit neco pro sebe... I kdyz nevim, kde bych to skladal, tak abych mel dost prostoru a zaroven, aby mi deti nesnedly pul stavebnice :)

    treba tohle s mi moc libi:
    LEGO Technic 42043 - RC Motorized Mercedes-Benz Arocs 3245 by 뿡대디
    https://www.youtube.com/watch?v=w_bgYFdemJM
    CROSS
    CROSS --- ---
    BATY: jo to je fakt, ty klasický hlavy jsou už rarita ;-]
    Ne úplně k mání jsou taky Technic figurky... to mi celkem vrtá hlavou, proč přestali dělat, v těch pokročilejch modelech se vyjímaj celkem dobře. Jestli je to svazovalo v měřítku... těžko říct. (Pokud někdo ví, sem s tim!)
    BATY
    BATY --- ---
    POHODAVOLE: to je hned dalsi tisicovka navic :)

    Je zajimave sledovat ty ceny. Kdyz ma clovek 30 let starej set, ale bez krabice, tak je tam za 1500CZK, ale v zapecetene krabici za 10000CK :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BATY: docela by me zajimalo, jestli by se od nej jeste nasla krabice, tak zkusim babicku :)
    BATY
    BATY --- ---
    POHODAVOLE: teto set prodavaji na bricklink jen 3 obchody, nejlevneji za 1680,-

    http://alpha.bricklink.com/...ing%20Set&category=%5BUniversal%20Building%20Set%5D%5BBasic%5D#T=S&O={"ii":1}
    BATY
    BATY --- ---
    CROSS: :) ja jsem zase shanel toho zavodaka pandulacka do ty buginy (mel jsem jen helmu a nohy) a celyho panacka jsem nesehnal, ale pri te posledni objednavce koukam, ze ma telo... tak super, uz mi chybela jen hlava, tu jsem taky nesehnal, tak jsem koupil celyho policajta, jen kvuli hlave :) Mam pocit, ze ty puvodni hlavy s obyc xichtikem jsou vlastne nejvzacnejsi :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BATY: peklo! To prvni mam taky u babicky schovane a ceka na dceru, az vyroste :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    BATY: ha ha, to znám, tyhle minimální objemy nákupů. Naposledy jsem si pořídil na stůl malýho Dartha Vadera, když jsem synovi dokupoval návěs do Dupla. ;-]
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: si mal nechat, ak by mal maly tendencie robit nehody :)
    BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: to uz jsem vyhodil do plastu ;)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: nevidim tam to ohorene kridlo :( :)
    BATY
    BATY --- ---
    Zdravim ve spolek... Ted, kdyz si zacinam hrat s malym s Duplem, tak me to nejak chytlo a rikal jsem si, ze ve sklepe mam nejake lego z detstvi, tak ze bych ho mohl vytahnout a podivat se co tam je... Inu, nasel jsem krabici od papinaku, plnou lego kosticek. Pomoci manualu a bricklink.com jsem identifikoval sety a vsechno jsem slozil, zbylo mi jen par kosticek, co by se do dlane veslo. Bohuzel, nektere dilky mi chybely a nebo byly ulomene, okousane (kridlo od letadla dokonce ohorele, kdyz jsem ho jako malej zapalil na sporaku a hral jsem si, ze letadlo hori). Stalo me to tedy dve navstevy prohrabavani se kostickama v lego muzeu na narodni a 3 objednavky na bricklink.com, ale nakonec jsem vsechny sety dal dohromady, vcetne extra items :) Akorat set 350-2 jsem nedokazal slozit, protoze k nemu neumim najit manual ani na internetu a puvodni nemam, jestli vubec k tomu nejaky byl...

    Vysledek si muzete prohlednout zde:
    https://plus.google.com/u/0/photos/103438859744719575772/albums/6193723986717913377?hl=cs

    Do popisu fotek jsem pridal nazev setu a odkaz na bricklink...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    DRABICZ: Sešla se 4 zvířátka, chobotnice, žralok, krokodýl a papoušek. Řekla si, že se podívají do Tortugy, když je teď nikdo u moře nepotřebuje. Dorazila na nedalekou pláž a odtud zahlédla světýlka. Zvířátka byla vyhladovělá a tak se vydala k onomu domu nebo spíš zřícenině. Když k ní dorazila, okno terasy bylo vysoko, a tak se zvířátka postavila jedno na druhé, aby se podívala dovnitř. V domě byla banda pirátů a zrovna počítali lup. Zvířátka se rozhodla piráty vyhnat, a tak se dala do "hraní", neboli velkého rámusu a cákání, jak každý uměl. Pirátii se vyděsili a prchli do džungle. Zvířátka se tak najedla a uložila se v domě a v blízkém okolí ke spánku. Když zřícenina a blízké okolí utichlo, vyslali piráti zvěda, aby se podíval, kdo jim sebral jejich skrýš. Když vešel pirát dovniř a došel až na terasu, tak jej nejdřív vyděsil papušek svým křikem, šlápl na krokodýla, který ho svým ocas odmršil do vody, kde ho svými chapadly omotala chobotnice a když se vymanil z jejího sevření, tak ho jěště, než stihl utéct z vody zpátky do džungle, stihl žralok kousnout do nohy. Pirát se s obrovským řevem vrátil ke svým druhům. Protože v té tmě nic neviděl, vylíčil, že ho napadla strašná mořská čarodějnice. Piráti se už do skrýše nevrátili a zvířátka tam žila spokojeně až do smrti. Dál do Tortugy se už nevydala.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    SIHAJA: Co tam ta mořská zviřátka dělají?
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Pirátská pohádková variace na Brémské muzikanty

    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    AXTHEB: Právě o to mi jde:-) Plus tedy o skutečnost, že momentálně mám doma jenom to EV3 bez nějakých doplňků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam