• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    THOMASMORTA: klasický kostky s technicsem propojuje nejlíp http://brickset.com/parts/4211483 a obráceně http://brickset.com/parts/design-6541 ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    THOMASMORTA: synclient TouchpadOff=1
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    PETJU: nerikej, ze uz je mas ;))
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Prosím, omluvte mé gramatické a pravopisné chyby - právě jsem vykoupal svou oblíbenou externí klávesnici a pod linuxem neumím vypnout touchpad, který mi dělá z psaní na klávesnici u notebooku peklo.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Dneska jsme si se ženou pořídily Classic 10702 - a musím říct, že mě volné kostky baví. Ale chybí mi právě kostky, které by propojovali klasický system s technicem. Máte nějaké typy na stavebnice, které vykrást? Třeba i creatory... Co jsem koukal, tak levné kreatory zase tolik zajímavých kostek nenabízí:-(
    BATY
    BATY --- ---
    Nesla by udelat nastenka, kde by si kazdy vypilnil nick tady a na brickset.com?
    Abychom se mohli podivat, kdo ma co za sbirku a co by pripadne chtel? Me by to treba docela zajimalo...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Airport Fire Truck 60061 je taky dvoumístnej, ale jsou to prostě výjimky.
    VACA
    VACA --- ---
    BATY: já měl tohodle hasičáka :)




    btw jak byla řeč o tom, že většina lego city, jsou jen "monoposty" tak při hledání toho starýho hasičáka jsem narazil na tohle:


    ten je pěkně "dvousitzovej"... mj. i to technikový zavěšení kol vypadá dobře... Tohle je imho směr kterym by se city mělo ubýrat. A souhlasím s CROSSem co se týče implementace technikovejch dílků. A taky se mi to líbí...

    Sakra, já jen doufám že jednou budu mít syna/y abych si zase mohl hrát s temahle skvělejma hračkama. Lego friends by mě asi tolik nebavilo :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    BATY: Tyhle písty jsou i na současném City buldozeru, spíš jako designový prvek než že by to bez nich nedrželo.
    BATY
    BATY --- ---
    CROSS: prekvapily me nejvic asi ty pisty, co drzi ten zebri (ne ze by nedrzel i bez toho)... to na mem lego city hasicaku z roku 1994 (https://picasaweb.google.com/103438859744719575772/LEGO#6193723986246338498) nebylo :))
    CROSS
    CROSS --- ---
    BATY: Jak jedu v City a obecně ne–Technic setech jen asi rok, tak můj dojem může být mylný, ale přijde mi, že do toho integrují čím dál víc prvků právě z technicu (a přijde mi to dobře teda).
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    BATY: vid :)
    BATY
    BATY --- ---
    PETJU: už se to rýsuje ;)
    tohle je já nedělám, dokud nenajdu dílek, který tam patří, tak nemůžu pokračovat dál ;)
    PAVLICZECH
    PAVLICZECH --- ---
    PETJU: Macek, dneska jsem na nej koukal v krame. Velka krabice :)
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    CROSS: ten me taky bavi ;))
    CROSS
    CROSS --- ---
    THOMASMORTA: tak je to ale se vším (se vším, kde levné napodobeniny existují). Soudě podle hospodářských výsledků Lega, kopie ho existenčně neohrožují, takže v tomhle případě si to trh vyřeší.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CROSS: No, názory na tom se zcela zjevně mění v průběhu času - do slavného soudu, který LEGO prohrálo, se běžně konkrétní matematické parametry chránit daly:-)
    Nevím, jestli to je dobře nebo špatně, ale rozhodně je vidět odvrácená strana: už jsem zažil klasického maloměšťáckého šedesátníka, jak vysvětloval, že lego kupovat nebude, protože na těch kostkách hrozně rejžujou a objedná si lacinou napodobeninu, kde za pár stovek bude mít násobně víc kostek.
    V mírnější podobě jsem se s tím setkal i u lidí, kteří chtěli minifigurky a kostičky do nějakého wargamingu a Cobi pro ně představovalo dostatečnou kvalitu...

    První skupině se těžko vysvětluje, že LEGO zaplatilo hromadu peněz za vyvinutí kvalitního plastu a za stroje, které dokáží vyrábět kostky s obrovskou přesností (přílišná odchylka v rozměrech kostek je problém, se kterým jsem se setkal u MegaBloks), druhá skupina tohle nejspíš po zvážení nepotřebuje...
    CROSS
    CROSS --- ---
    THOMASMORTA: jak by řekli u Samsungu — obdélník si nemůžeš ani patentovat, ani ho okopírovat :-]

    Jinak žena teď přinesla z hračkářství katalog H1/2016... to zase bude peněz. Takovej Ford F–150 Raptor ze Speed Champions si asi budu muset pořídit už tak nějak z principu.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Video o kostkových stavebnicích před legem. Co mě překvapilo, je skutečnost, že LEGO první generaci kostek (i Dupla) natvrdo okopírovalo:
    Bricks Before LEGO
    http://www.youtube.com/watch?v=iFELcl75CiY
    PAVLICZECH
    PAVLICZECH --- ---
    TOOMIX: Nic moc, v uvahu pripada snad jedine ten Technic 42032 a Lidl cena (369,-) je v podstate doporucena beze slevy. Na netu se da sehnat za cca 320,- a postovne. Takze nula od nuly pojde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam