• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KEJML
    KEJML --- ---
    VACA: Já se toho rozebírání nejdřív taky bál, ale nakonec to šlo mnohem rychleji, než jsem čekal
    VACA
    VACA --- ---
    *každopádně, rypadlo a crawler půjdou na "porážku" jako první. Ach jo, pak asi to volvo :´( a nakonec mercedes :´((
    Skoro si až řikám že jsem to neměl stavět ale jen roztřídit, že by mě to pak tolik nemrzelo.. Ale to bych prostě neviděl ty báječný konstrukce a stavební postupy...
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO:D to je mylnej dojem. Stavim po večerech, zpravidla jednu "kapitolu" návodu za den. Dnes když jsem ale vysypal teh 9 pytlů s označením "6." na stůl, tak myslim že tohle na jeden zátah nedám.. :/

    No ještě mám před sebou dlouhou cestu než se, konečně, dostanu k nějakejm vlastním pokusům.. Nemůžu se dočkat, ale když uvážim že to budu muset zase postupně rozebrat... uFf. Sakra ani se mi na to nechce pomejšlet. Ty věci jsou pěkný, člověku se to skoro ani nechce rozložit, navíc takovýho času než to člověk postavil, právě.. :D Ale prostě musim, budu muset, jinak by to nemělo ten smysl.

    KAERO: rozumim, tohle je prostě mrzutá situace. Dej pak vědět jestli ti od něho přišla nějaká reakce. Držim palce.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: ok, smiril jsem se s tim, ze jsi vykradl tu banku abys nakoupil lego. ale nesmirim se s tim ze mas zjevne hromadu volneho casu abys to stavel takovym tempem :)
    VACA
    VACA --- ---
    ooou shi... Tohle je vážně masakr!



    ale teda i tohle je celkem masakr:


    :)

    a ještě něco zbejvá napytlovaný:




    Musim říct, že je to fakt mocný. Arocs byl záživná zajímavá stavba, (ještě nemam to pneu-rameno) ale tohle je teda fakt nálož. Technic jako prase, teh soukolí v tom, a to mě ten hlavní gearbox teprva čeká. Zase mě to posadilo na prdel.
    Musim se vám přiznat, že to mi trochu vzalo vítr z plachet tohleto. Když sem stavěl arocse a teď tohle.. Když vidim jak sofistikovaný a propracovaný to je, tak si řikám že nějaký moje invence budou asi dost "poor" oproti tomuhle :D

    Btw tohle rozebrat, to bude záhul, mám z toho teď pocit že ještě pracnější než to dát podle návodu dohromady.. :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: no jasne ze jsem mu to napsal. na bricklinku je mozne prodejce hodnotit, ma tam bilion pozitivnich a par negativnich. problem je ze jsem na to prisel ve chvili kdy uz jsem ho ohodnotil a nelze to uz zmenit.
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: tak tohle je děsnej shit. Toho bych se nejvíc bál, a z části jsem se obával i při nákupu secondhand složeného setu za relativně málo peněz. Aby to nebyl nějakej ten Lepin, nebo kdoví co... :/

    Asi bych zkusil toho prodejce zkontaktovat i tak. Napsat mu že co se stalo, a že jsi na to přišel až přistavbě když to nepasovalo.. Tak jak jsi to řekl nám... A zeptal bych se ho jestli má nějaký návrhy na to tu situaci vyřešit.. Když by nic, tak třeba alespoň tim, že by ti náhradu za ty špatný přihodil k dalšímu nákupu.. (Ale chápu že to neni ideální řešení, i to že už bych neměl chuť od něho nic dalšího brát a dělat mu tak další business)
    V druhý linii, když by neprojevil ani žádnou snahu, vstřícnost s tim něco dělat, asi bych mu ve vší slušnosti napsal, že si to nenechám pro sebe, a ač mi to neníé po chuti, budu tuhle skutečnost šířit v komunitě, abych uchránil další AFOLy i TFOLy...
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: co ja jsem cetl, tak spousta zkusenejsich pouziva vice programu dohromady (a proto se asi taky drzi toho co pouziva tu ldraw knihovnu dilu). leocad/mlcad na sestaveni, pak lpub/lpub3d na delani navodu, lscupt/lhose na figurky nebo hadice. taky dost lidi psalo ze LDD sic oficialni, ale nejsou tam vsechy dily a ldraw jich ma vic. proste neni jeden dobry program.

    me osobne LDD nesedel, ten system skryvani dilu abych lepe videl dovnitr je katastrofalni. pak jsem zkousel leocad, ten teda neumi automaticke spojovani dilku, a pozicovani mi slo od ruky az pote co jsem si predelal klavesy na 'normalni'. ale zas to umi rozdelit model do podsekci (coz se pak pouzije pri tvorbe navodu).
    automaticke spojovani dilku umi stud.io od bricklinku, sice jen pod windowzy ale aspon jede pod winem. to vypadalo celkem ok.
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO; SHINING_KATE: děkuji vám za odpovědi. Jop, šlo mi o ten tablet, řikal jsem si že by to mohlo bejt příjemná výplň času při cestování..
    Ten megabrics.com se jeho stavební prostředí na ios nenačte, tak trochu jsem to čekal.. :/ No tak to mám prostě smůlu..

    Doma mám normálně win komp. Kdybychom tedy zůstali v prostředí windows, ve kterém z tech programů se vám nejlépe něco tvoří?
    Já zatim zkoušel ten LDD, a je to pro mě teda takový krkolomný. Trvalo mi děsně dlouho než jsem spojil a natočil vůči sobě dva technic dílky tak jak jsem chtěl.. Taky mi nedovolí začít v prostoru, ale chytá to "od podlahy".. To ale může bejt a pravděpodobně je, mojí neznalostí prostředí a neschopností...
    Nicméně v třeba v tom internetovim megabrics je mi orientace v prostoru i "pozicírování" kostek daleko bližší, a intuitivnější.
    Jenomže tam to vypadá že se zase automaticky nepřichytávaj mezi sebou. Musim udávat přesné pozice connectorů apod, aby nebyly v nepřirozenejch místech. A stejně, po chvíli se mi stalo že mi další "beam" kostky už přestaly lícovat, a nešlo s tim nic. Buď to bylo mimo tam, a nebo spátky.. Ale to je možná taky vlivem moji neznalosti prostředí.

    Ještě tedy vyzkoušim i nějaký ty další
    SHINING_KATE
    SHINING_KATE --- ---
    KAERO: Z velké části to stejný OS je, odlišná je hlavně GUI vrstva, ale ono to je stejně jedno. Wine není emulátor, ale implementace knihoven Windows pro unixové systémy. Což je trochu problém ve chvíli, kdy je podvozkem toho zařízení ARM CPU. Dá se to teoreticky dohnat překladem instrukcí pro ARM, ale i kdyby to někdo na iPadu zprovoznil tak 1) u 3D LEGO CADu asi chceš rozumnou rychlost, což tohle rozhodně neumožní a 2) ovládání by stejně bylo zoufalé. Což se bojím bude i případ Mecabricks, ale nic lepšího asi není :/
    KAERO
    KAERO --- ---
    SHINING_KATE: aha, ipad nema stejny os jako mac? boze to je opruz. proc vsechny firmy vyrabi dva OS? to prece nemuze byt takovy problem udelat jine GUI pro OS? ach jo...
    :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: nevim. je to jen par kousku z mnoha. musim to projit podrobne. ale je to neco co pro mne muze bricklink uplne zrusit. chapu ze stare kostky jsou osoupane, s tim se smirim, ale nejake smejdacke kopie co blbe pasuji, to neprekousnu. a na prvni pohled to fakt neni videt, az potom jsem si vsiml ze to je jina forma, chybi mikroskopicky napis lego v zahybu technic dilu atd.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: A už je to tady, za nekrestsnske peníze si na bl budem kupovat kostky z alliexpressu
    SHINING_KATE
    SHINING_KATE --- ---
    VACA: Podle všeho smůla, ale mohl by nějak fungovat https://www.mecabricks.com/
    SHINING_KATE
    SHINING_KATE --- ---
    KAERO: Wine sice jede pod jabkama, ale rozhodně ne na iPadu :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Myslíš, že to byl omyl (mnoho prodejců nakupuje kiloware a tam se prostě sem tam něco přimíchá, i když se to snaží třídit, ale to jsou otázky jednotek ve stovkách kusů), nebo záměr? Případně ještě existuje neznalost, ale ta by byla na bricklinku zvláštní...
    KAERO
    KAERO --- ---
    do p*dele fialove, az ted behem staveni jsem zjistil ze nejaky deb*l J_Keter z Welcome! Store na bricklinku mi primichal do objednavky nelego dilky! a pri prvni kontrole jsem to nezjistil, az pri skladani clovek zjisti ze to nesedi. priste po dodani budu kontrolovat dily snad pod mikroskopem nebo co. co s tim? objednavka uz je davno uzavrena. uz ani nemuzu zmenit hodnoceni.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: LDD neni jediny. pod linux jsou 2, leocad a ldcad, plus aspon 3 dalsi co jedou ve wine (wine jede pod jabkama ze?).
    koukej tady:
    Getting Started - Mac - LDraw.org
    http://wiki.ldraw.org/index.php?title=Getting_Started_-_Mac

    presneji je neco jako ldraw - databaze dilku, na ktere jede vsechno krome LDD. vcetne webu jako bricklink a rebrickable. prevod mezi LDD a ldraw neni 100%, tak mi prijde ze je lepsi zustat v infrastrukture ldraw.
    VACA
    VACA --- ---
    Něco jako lego digital designer na jablečný tablety asi neexistuje, co?

    Ja už jsem to prave hledal, bez úspěchu, ale řikal jsem si že se ještě raději zeptám zkušenějších.
    BATY
    BATY --- ---
    CROSS: to neudělal, protože jsem ten link posílal z telefonu... Byl jsem línej chodit k počítači ;) ale stojí za to!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam